Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když nejde svrhnout Babiš parlamentní cestou, půjde to jinak?

Biabiš a jeho vláda ustáli útok opozice, která nebyla schopná porazit vládu. Demoblok a přidružení svůj boj prohráli. Ostaně tak jako již vícekrát před tím. To však některým "podnikavcům" z Demokratického bloku" či z jeho příznivců nijak nezabránilo, aby dnes pořádali demonstraci, tentokrát na Staroměstském náměstí.

Sázka na demonstrace dnes, zítra a kolem dokola je přiznáním, že ústavní cestou "naši opoziční veleduchové"  nic s premiérem Babišem nesvedou. A tak opratě do rukou vzal nějaký jejich blíženec. Demonstrace začaly. A zřejmě, jakmile se k tomu naskytne vhodná příležitost, budou i pokračovat v domnění, že najdou slabou chvilku vlády a podaří se jim, samozřejmě naprosto "férově", podratit ji nohy. Parlamentní většina tam či onam, rozeřvancům je šum a fuk. A tak se chystají  opět "kalit vodu" a hlavně tlačit a tlačit na premiéra Babiše, aby to raději vzdal.

Avšak pan premiér není z těch, co se již napřed lekají. Naopak! Zdá se, že je silným a vytrvalým bojovníkem. Ostatně opozičníkům již dřive vzkázal, že se ho nezbaví jinak než v nových parlamentních volbách. Ale jak se ukazuje ANO se drží při 30% prefernčních hlasů. To na porážku nevypadá. jedině tak, že prohraje TOP 09, která podle současných preferencí má silný mandát, 3% voličů by ji volily, STAN o jedno procento více a KDU se dostala na prah vstupu do parlamentu. Úžasné výkony. Pokud budou pánové tak pokračovat přijdou jejich strany na buben a sami se svou činností dostanou na politický ošklivec. Tam však už měli být dávno.

Takže sečteno a podtrženo. Zbývají jen ty demonstrace. I na Slovensku věřili ještě před několika měsíci, že demonstrace vyléčí neduhy Slovenska. Zatím však Slováci vyléčili sami sebe a tak demonstrace přestaly. Věříme, že tomu bude i u nás podobně. 

J. Skalský