Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Je buď idiot, nebo pokládá za idioty nás.“ Europoslanec Ivan David se tvrdě pustil do německého ministra zahraničí

8. 8. 2020

„Je buď idiot, nebo pokládá za idioty nás.“

Europoslanec Ivan David se tvrdě pustil do německého ministra zahraničí

© Foto : Facebook / Tomio Okamura - SPD

Politika

18:43 08.08.2020

 

Europoslanec Ivan David na Facebooku zareagoval na výrok německého ministra zahraničí Heika Maase o tom, že středoevropské a východoevropské země mají kromě využití práv a profitů plynoucích ze členství v EU také plnit i s tím spojené povinnosti, jako je přijetí migrantů. Dané prohlášení bylo vyhodnoceno Davidem jako projev neskutečné arogance.

 

„Pan ministr je buď idiot, nebo pokládá za idioty nás,” uvedl svůj příspěvek Ivan David a upřesnil, že k tomuhle závěru ho přivedlo prohlášení ministra zahraničních věcí Heiko Maas, které ten učinil během jednání v německém parlamentu hned, až začalo půlroční německé předsednictví Evropské unie.

 

„Prohlásil, že si chce v rámci německého předsednictví Evropské unie „vynutit solidaritu“ s tím, že středo - a východoevropské země musejí přijmout část migrantů,” zrekapituloval europoslanec.

 

Jak následně vypráví David, poslanec za AfD Petr Bystroň v této souvislosti přednesl interpelaci na ministra, v jejíž rámci ho vyzval, aby k ničemu nenutil zemí Visegrádské čtyřky a nediktoval jim své podmínky. Po ministrovi následovala tahle odpověď:

 

„Nedělejte si naděje, já si to nerozmyslím, protože jsem přesvědčen, že členství v Evropské unii s sebou přináší jak práva, tak i povinnosti, mnozí profitují z EU finančně, ale nejen finančně. Jsou ale i jiné hodnoty, ke kterým jsme se členstvím v EU zavázali, a proto nelze jen využívat práv, ale je nutné plnit i povinnosti, které jsou s tím spojené, a to bude téma německého předsednictví,“ vysvětlil svůj postoj německý ministr zahraničí Heiko Maas.

 

Evropská unie jako nástroj německé dominance

 

Podle Davida je tohle přesvědčení ministra o tom, že každý členský stát je povinen sdílet centralizovaně vymyšlené hodnoty, příkladem snahy Německa vnutit všem svou vůli a utvrdit svou dominanci.

 

„Pan ministr není idiot, jen je neskutečně arogantní, a Evropskou unii pokládá za nástroj německé dominance, které se musejí všichni podřídit, a to zejména menší státy. Je to další válka, tentokrát nevojenskými prostředky. A nemáme daleko od konečné porážky,“ varuje David.

 

Nemyslí si přitom, že Česko z tohoto členství profituje až v tak velké míře, jak o tom mluví ministr. Opravdové výhody má podle něj naopak právě Německo.

 

„Takže nestačí, že Německo vyvolalo dvě světové války a za tu druhou nikdy nezaplatilo reparace. Nestačí, že se největší měrou podílelo na novém rozkradení naší země v rozsahu ještě větším než v období Protektorátu Čechy a Morava, nestačí, že k nám ve velkém německé firmy dovážely odpadky, nejenže trvale z naší země vyvážejí kapitál, ještě nám chtějí vnutit migranty, které si sami pozvali. To je ten profit a to jsou ta práva? Předseda vlády Babiš má v Německu podniky, a proto je vydíratelný, zase tak trochu něco někde prohlásí a jinde zase něco jiného. Víme, že nakonec podepíše,“ tvrdí David.

 

Je pevně přesvědčen, že tenhle tzv. „nový německý protektorát“ neslibuje nic pozitivního.

 

„Budeme velmi důsledně sledovat současné německé předsednictví a referovat o něm, tak aby naši občané pochopili, že není na co dál čekat…,“ odhalil plán jednání své strany SPD europoslanec Ivan David.

sputnik

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář