Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Neonacista“, který není neonacista a kterého NEzachránili syrští nelegální migranti

12. 9. 2019

Michal Brand

 

Když dnes otevřete noviny, tak kromě sportovního zpravodajství, ať se podíváte kamkoli, zírá na Vás lež. V horším případě odporná lež. Nic jiného tam prakticky nenajdete. Na idnes se objevil článek od kované neomarxistky Dity Koutoučové „Migrace je genocida, hlásá muž, jenž se stal starostou i díky Merkelové CDU“

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-hesensko-politika-angela-merkelova-krestanskodemokraticka-unie-cdu-socialni-demokracie-spd-n.A190909_113351_zahranicni_dtt

 

V článku je informace o tom, že starostou jedné části jednoho německého města byl na starostu řádně zvolen radními člen strany NDP Stefan Jagsch. NPD je „krajně pravicová“ a podle slečny Kotoučové prý podle levicového The Independent bývá strana NPD „často spojována s neonacistickými skupinami“. Přeloženo do češtiny to zřejmě znamená, že stranu NPD nenávidí mainstream, ať již politický nebo mediální.

Strana NPD je podobně vylíčena i na Wikipedii – „extrémně pravicová“

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nationaldemokratische_Partei_Deutschlands

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Democratic_Party_of_Germany

Program strany podrobně – zatím jsem ho nečetl, němčina není moje silná stránka.

http://medien.npd.de/dokumente/parteiprogramm.pdf

Posouzení myšlenek a nosných idejí této strany nechávám na laskavé čtenářce a na laskavém čtenáři.

 

Musím říci, že na první tam mnoho „neonacistického“ nevidím. Znáte to – dnes stačí říci slovo vlast nebo národ jinak než s odporem nebo s urážkou a hned jste na seznamu neonacistů. Xenofobů, rasistů, sexistů....

 

Ale zpět k článku o Stefanu Jagschovi. Slečna Kotoučová ve své agitce píše:

Na své soukromé facebookové stránce politik loni sdílel fotografii, na které pózuje s kontroverzním plakátem. „Říkají migrace a ve skutečnosti myslí genocidu,“ hlásá text, který podle stanice Deutsche Welle odkazuje na pseudovědeckou konspirační teorii o takzvané bílé genocidě, která je velmi  v neonacistických kruzích velmi oblíbená.

No, konspirační teorie. OSN má dokument, který se přímo jmenuje „Replacement migration“. Eufemismus. Přeci nemohou (zatím) přijmout v OSN dokument, který se bude otevřeně a přímo jmenovat „vyhlazení bělochů a všech evropských národů za pomoci dovozu milionů migrantů nenávidících bělochy, křesťany, židy a nevěřící, za pomoci migrantů, kteří nenávidí celou evropskou civilizaci a kulturu.“

http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.shtml

 

Facebook Stefana Jagsche je zde: https://www.facebook.com/pg/Stefan.Jagsch.NPD/posts/

 

Nacisté Židy také přeci „odsunovali na Východ“. Veřejně ani nacisté nemluvili o vyhlazovacích táborech, o plynových komorách, o Březince, Auschwitz, Birkenau. Veřejně nacisté říkali „odsun na Východ“. A již „odsunutí“ museli z Auschwitz před svou smrtí ještě napsat příbuzným dopisy, jak se mají dobře v novém „bydlišti“ „na Východě“.

 

Ale to hlavní:

Jagsch se v roce 2016 dostal na titulní strany médií, a to když se stal obětí vážné automobilové havárie. Tehdy mu na místě paradoxně zachránili život syrští uprchlíci, kteří zrovna projížděli kolem.

 A tady jsme u jádra věci.

Jen tak cvičně jsem se podíval, o jaký případ se jednalo.

Titulky zejména levicového, neomarxistického multikulti tisku přímo šílely. „Neonacista zachráněn dvěma syrskými uprchlíky“ a podobné hysterické výkřiky. Posuďte sami, viz linky dále.

Celý příběh je o tom, že Stefan Jagsch měl autonehodu, Po této nehodě jely okolo náhodou dva autobusy s nelegálními migranty, ehm, uprchlíky. Oba autobusy zastavily a z nich vystoupili dva syrští nelegálové, ehm, uprchlíci. Tito dva syrští nelegálové prý Jagsche vytáhli z auta a ošetřovali ho, až do příjezdu sanitky. A tady už začíná první problém.

https://www.fr.de/rhein-main/npd-org27521/syrer-retten-npd-politiker-11124497.html

Frankfurter Rundschau uvádí, že zastavily dva autobusy a syrští uprchlíci z nich zachránili Jagsche z auta a poskytovali mu první pomoc, až do příjezdu sanitky. Počet zachránců nezmiňuje.

Der Spiegel naproti tomu uvádí, že dva ze syrských migrantů vytáhli Jagsche z auta a zachránili ho.

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/buedingen-fluechtlinge-retten-npd-politiker-nach-auto-unfall-a-1083558.html

FR a Spiegel se odvolávají na člena hasičského sboru.

FR přímo uvádí, že nejmenovaný člen hasičského sboru potvrdil, že první pomoc Jagschovi přišla od syrských „uprchlíků“ a že ho syrští „uprchlíci“ vytáhli z auta a ošetřovali ho, až do příjezdu ambulance

Wie ein Mitglied der Freiwilligen Feuerwehr Büdingen der FR bestätigte, kam die erste Hilfe am Unfallort von syrischen Flüchtlingen: Die Gruppe von Asylsuchenden sei zufällig mit zwei Bussen vorbeigefahren, habe Jagsch aus dem Auto gezogen und versorgt, bis der erste Rettungswagen eingetroffen sei.

Za povšimnutí stojí dvě věci: 1. FR nejmenuje toho člena hasičského sboru, který to údajně potvrdil. 2. FR necituje, používá dvojtečku, aby vytvořil dojem přímé citace, ale nenásledují uvozovky, takže jde o převyprávění novinářem; nebo presstitutkou.

Der Spiegel uvádí, že šlo o dva syrské „uprchlíky“. Ale odvolává se na FR. Nicméně na dodání důvěryhodnosti celého příběhu Spiegel uvádí, že mluvčí hasičského sboru uvedl, že opravdu okolo jely dva autobusy s „uprchlíky“ a že prý potvrdil verzi FR. Také si prý záchranáři zjistili svědectví „uprchlíků“ z těch dvou autobusů. Co přesně potvrdil, to Spiegel neuvádí. Takže tedy třeba „Havaroval Jagsch, jak píše FR?“ „Ano“ „Potvrzena verze FR“. A ano, článek FR je jakoby potvrzen, i když to nejdůležitější z článku, jeho hlavní message, ta potvrzena není. Ale lze to tvrdit a balamutit čtenáře.

 

Bild přináší přímo melodramatické vyprávění, jako pravý bulvár. Nechybí výkřiky typu „kdyby byli tito uprchlíci deportováni, jak požaduje neonacista Jagsch, tak by on sám byl teď po smrti“.

https://www.bild.de/regional/frankfurt/buedingen/syrische-fluechtlinge-retten-npd-politiker-aus-autowrack-45028644.bild.html

Bild se odvolává na FR, ale na rozdíl od FR uvádí přímo, že šlo o dva konkrétní „uprchlíky“, kteří vystoupili z těch dvou autobusů a pomohli Jagschemu. Původní zdroj ovšem hovoří jen o uprchlících obecně, FR neuvádí počet těch, kteří údajně pomohli. Chyba v přenosu? Básnická licence? Asi. A ani první ani poslední v této kauze.

Associated Press se pro změnu odvolává na agenturu DPA https://www.foxnews.com/world/syrian-refugees-come-to-aid-of-far-right-german-politician-in-car-crash

Jediný snímek celého incidentu byl původně uveden na Twitteru uživatelem Roger Susso ( @eurosuso ). Ten svůj snímek incidentu okomentoval vášnivými slovy „Dvojice syrských uprchlíků pomáhá neonacistickému politikovi z NPD Stefanu Jagschemu při vážné dopravní nehodě“. Link uváděný médii v době incidentu vede na stránku, která již neexistuje. Ani uvedený uživatel na twitteru již neexistuje. Zvláštní. Krátkodobá identita? Jen na chvíli, než se rozvíří kauza?

Jediné místo, kde se mi podařilo uvedený snímek najít je Pinterest:

https://cz.pinterest.com/pin/469007748675726907/ a snímek jako takový je zde

https://i.pinimg.com/564x/51/98/47/519847d97433d3bdabbceda5f3bf0879.jpg

Prohlášení uživatele Susso je sice dramatické, ale na snímku nejsou vidět žádní dva syrští „uprchlíci“, kteří by zachraňovali kohokoli. Na snímku je vidět stojící sanitka a hasiči uklízející silnici. Vedle silnice je něco, co vypadá jako postava klečící nad zraněným. Vzhledem k tomu, že již je na místě stojící sanitka, jde patrně o zdravotníky. Hasiči již v klidu zametají silnici, takže už to musí být snímek dosti dlouho po příjezdu hasičů a sanitky – není tedy důvod, aby se tam motali nějací „uprchlíci“ a kohokoli zachraňovali.

Snímek samotný je umístěn dnes již neexistujícím uživatelem Susso na Twitter 22.3. incident se stal 16.3. Snímek je focen očividně někým, kdo nejede autem (úhel záběru – musel by sám jet příkopem a buď fotit dozadu, nebo by hned vzápětí smetl hasiče – takže jde o snímek od někoho, kdo vystoupil z auta a šel fotit).

Wahington Post naprosto v klidu lže:

In a Facebook post, Jagsch — a 29-year-old member of the anti-immigrant National Democratic Party (NPD) who has posted statements such as “the boat is full” and “integration is genocide” on his Facebook page, as Bild reported

Dokonce i slečna Kotoučová, a to už je vážně co říct, uvádí, že Jagsch na svém FB uvedl „Říkají migrace, ale myslí genocida“. Takže žádné „integrace je genocida“. Zajímavé také je to, že WP naprosto suverénně tvrdí „jak píše Bild“. Ale v článku nalinkovaném ve WP není vůbec žádná zmínka o jakémkoli postu Jagsche na svém FB, kromě prohlášení po tomto incidentu, ve kterém Jagsch říká, že byl celou dobu v bezvědomí, takže neví, co se stalo.

Co je zajímavé v článku WP je:

The refugees who came to his aid, who happened to be passing the scene of the accident in a bus after Jagsch hit the tree, were not identified, but reportedly pulled Jagsch from the car, performed first aid and waited with him until an ambulance arrived. They were gone by the time police arrived.

Takže tedy oba autobusy s „uprchlíky“ ujely ještě dříve, než přijela policie na místo. Ale až poté, co už tam byla sanitka a hasiči. (Na sanitku „uprchlíci“ prý čekali, hasiči od nich měli svědectví, co se stalo – viz výše, např. článek v Der Spiegel).

Když si záchranáři zjišťovali od syrských „uprchlíků“ z těch dvou autobusů svědectví, co se stalo, jejich identifikaci nepožadovali? Kontakt do „uprchlického“ tábora, kontakt na řidiče autobusů, kteří museli mít platný řidičák...nic? Nebo si ty údaje záchranáři vzali, ale vyptáváním se na údajné hrdinství „uprchlíků“ by se celý příběh zhroutil, tak se radši nikdo neptá?

 

Bild se odvolává na Frankfurter Rundschau

Spiegel se odvolává na Frankfurter Rundschau také Washington Post se dovolává na Frankfurter Rundschau a “potvrzuje” zprávu také odvoláním se na Der Spiegel. Který se ovšem odvolává na Frankfurter Rundschau.

Guardian se neodvolává na nikoho a tváří se, jako když to má zaručenou zprávu z první ruky. Nikoho necituje. Jen nadává na neonacisty. Zajímavé je, že podle Guardian dva Syřané uvedli, že Jagsch byl po incidentu plně při vědomí celou dobu. Kde s nimi Guardian mluvil, když oba údajní Syřané zmizeli hned, jak přijela sanitka? A nikomu neprozradili svoje jméno? 

Devil’s in details, my friends.

Frankfurter Rundschau se odvolává na JEDNOHO NEJMENOVANÉHO člena hasičského sboru a na údajné potvrzení mluvčím hasičského sboru. Nejmenovaný člen hasičského sboru není citován. Ani mluvčí hasičského sboru není přímo citován.

Wie ein Mitglied der Freiwilligen Feuerwehr Büdingen der FR bestätigte, kam die erste Hilfe am Unfallort von syrischen Flüchtlingen: Die Gruppe von Asylsuchenden sei zufällig mit zwei Bussen vorbeigefahren, habe Jagsch aus dem Auto gezogen und versorgt, bis der erste Rettungswagen eingetroffen sei.

Žádné úvozovky. Takže shrnutí nějakého prohlášení. 

 

Bild 22.3.

Russo, Twitter 22.3.

International Business Times, (updated) 22.3., 14:33 GMT

Washington Post 23.3.

The Guardian 22.3.

Der Spiegel, 22.3.

A zdrojový Frankfurter Rundschau 21.3., 18:35 (updated)

Takže vše začíná článkem ve Frankfurter Rundschau 21.3. Tedy celých 5 dní po incidentu. Náhle se objevuje nejmenovaný hasič, který uvádí, že nejmenovaní a neidentifikovaní syrští „uprchlíci“ zachránili „neonacistického“ politika.

22.3. ráno se objevuje na Twitteru uživatel Susso, který vkládá nic neříkající snímek s výkřikem „dva syrští uprchlíci zachraňují neonacistu“. Pak zase z Twitteru zmizel. Twitter říká, že účet byl zrušen - https://twitter.com/eurosuso/ Proč? Na důvěryhodnosti mu to nepřidává – očividně nešlo o účet vlastence nebo odpůrce propagování homosexuality nebo někoho podobného, na koho má cenzor na Twitteru spadeno. Sluníčkáře Twitter skoro nikdy nemaže ani za ta nejhorší porušení pravidel sociálních sítí a dokonce ani za flagrantní porušování zákonů. Takže za oslavné příspěvky o „uprchlících“ to asi nebylo – pokud nebyly očividně vylhané nebo nešlo o falešnou identitu.

Během 22.3. všechna média publikují hysterické články, jak dva hodní syrští „uprchlíci“ zachránili život odpornému neonacistovi, který by je jako nelegály nechal deportovat.

 

Víme, že „novináři“ z médií hlavního proudu si naprosto vesele vymýšlí příběhy podle politické objednávky:

Der Spiegel admits star reporter falsified stories 'on a grand scale'

https://www.dw.com/en/der-spiegel-admits-star-reporter-falsified-stories-on-a-grand-scale/a-46808277

 

A to šlo o otevřené lži. A tady máte situaci jinou, takové decentní lhaní. Nebo vlastně spíš jen přilhávání.

 

Takže tu máme ničím nedoložené tvrzení jednoho novináře (Frankfurter Rundschau). Ten uvádí, že syrští „uprchlíci“ zachránili život neonacistovi. Odvolává se na údajného hasiče, který to údajně řekl. Jeho jméno neuvádí, takže to nelze nijak ověřit ani přímo vyvrátit. (Hledejte svědka, o kterém víte, jen že údajně něco tvrdí). Odvolává se na údajného anonymního svědka, kterého ovšem ani necituje, ale volně převypráví. Nebo si to svědectví rovnou vymyslí? Řekl bych, že kdyby kdokoli mluvil se skutečným svědkem, tak by se neubránil tomu nepoužít přímou řeč při psaní článku. A neubránil by se uvést jméno svědka. Tady není důvod, proč držet svědka v anonymitě – pokud by existoval.

Máme tu fotku, která neříká vůbec nic, nijak údajnou pomoc syrských „uprchlíků“ nedokazuje, ale autor hystericky vykřikuje „dva syrští uprchlíci zachránili neonacistu“. Ukazuje to jednoznačně na fanatického sluníčkáře a vítače.  Svůj tweet pustil do světa poté, co Frankfurter Rundschau publikoval „zaručenou“ zprávu nejmenovaného (neexistujícího?) svědka o údajné pomoci syrských „uprchlíků“. Jako na zavolanou. Nebo jako na objednávku. Nebo jako výtvor „home office“ autora článku ve Frankfurter Rundschau.

Pak následuje mediální hysterie. A další a další média hlavního proudu se tváří, jako kdyby jejich novinář byl u toho. A sice se odvolávají většinou na Frankfurter Rundschau, ale celý příběh si přibarvují. (The Guardian a další pak už píší rovnou o dvou syrských „uprchlících“, kteří pomohli Jagschemu. Detaily o tom, jak všichni Syřané odjeli před příjezdem policie. Jak je hasiči vyzpovídali a nikoho z nich nenapadlo si vzít kontaktní údaje, takže když dotyčné syrské „zachránce“ nikdo nezná, nikdo z médií s nimi nemluvil atd.)

 

Jak to celé nejspíše vzniklo? Úplně jednoduše, imho. Politik z protimigrační strany měl autonehodu. Za pár dní na to se novinář-sluníčkář-vítač dozví, že na místě nehody zastavily dva autobusy s nelegálními migranty. A najednou mu to bleskne hlavou -  „zachránili ho z auta!“ A dokonce tomu možná i věří – určitě mu pomohli, jsou to přeci úžasní lidé, obohacení Evropy, vzdělaní, milí, tolerantní, pokorní, tišší, vděční. Subjektivně ten autor ani nelhal – to je to nejstrašnější. On prostě uvěřil tomu, že to tak být mohlo a tedy určitě bylo. Když je to v neprospěch vlastenců a ve prospěch nelegálních muslimských migrantů. No a pak už jen nějaký tajemný uživatel dodá nic neříkající fotku na twitter, kterou si všichni sluníčkáři a vítačí začnou zběsile sdílet navzájem. Pak to převezmou ostatní média, přibarví a v tu chvíli už původní tvůrce příběhu je skálopevně přesvědčen, že to tak bylo, protože to nepíše jen on, ale úplně všechna média hlavního proudu. Kruh lži se uzavřel a všichni lháři jsou přesvědčeni, že říkají jen a jen pravdu.

 

(Mimochodem, když už chce psát do novin, neměla by si tohle všechno zjistit madam Kotoučová? A její šéfredaktor?)

 

Celkově shrnuto:

Podle mého názoru, po pečlivém prostudování a analýze všech dostupných zdrojů - jedná se o fake news. O propagandu vytvořenou agitátory masové muslimské migrace do Evropy. Jejím cílem mělo být znevážení odpůrců migrace („odpůrce migrace zachránil migrant, vidíte, jak jsou ti odpůrci migrace trapní, když jim samotným zachraňují život migranti“; „zlý odpůrce, jen by vyháněl ty hodné lidi, co zachraňují životy všem, dokonce i těm zlým odpůrcům migrace“) a prezentování migrace v dobrém světle („ti hodní migranti zachraňují životy“). Stejné jako ty příběhy, jak je každý druhý migrant z těch nejzaostalejších zemí planety vzdělanější než většina Evropanů, protože ač nezletilý sirotek nebo žena v domácnosti, už má za sebou pět univerzit a tři doktoráty.

 

Důležité ponaučení, a nejen z tohoto případu masmediální lži, spočívá v tom, jak funguje celá tato masmediální prolhaná propaganda: Opakuje i očividné lži tak dlouho, až všechny unaví. Moderní neomarxistická propaganda nechce přesvědčit, chce publikum unavit. Uondat. Opakuje nesmysl tak dlouho, až všichni rezignují na argumentování, až všichni rezignují na přemýšlení, až všichni rezignují na boj proti neo-totalitě a proti její stupiditě i zločinnosti zároveň.

Nenechte se ale unavit v tomto boji. Jinak si odpočinete až v pekle. V neomarxistickém, multikulturním, totalitním pekle.

 

PS Několik linků pro ilustraci hysterické propagandy v této kauze. I v této kauze.

https://www.vice.com/en_us/article/gy9maj/syrian-refugees-rescued-a-german-neo-nazi-leader-from-a-car-crash

“Syrští uprchlíci zachránili při autonehodě vůdce neonacistů”

 

https://thinkprogress.org/neo-nazi-german-politician-saved-by-syrian-refugees-in-a-car-crash-18e2a6e50765/

“Neonacistický německý politik zachráněn při autonehodě syrskými uprchlíky”

 

https://www.ibtimes.co.uk/germany-syrian-refugees-rescue-neo-nazi-leader-stefan-jagsch-wreckage-car-crash-1550993

“Německo: Syrští uprchlíci zachránili neonacistického vůdce Stefana Jagsche z trosek při autonehodě”

 

https://www.bild.de/regional/frankfurt/buedingen/syrische-fluechtlinge-retten-npd-politiker-aus-autowrack-45028644.bild.html

„Uprchlíci zachránili politika NPD z trosek auta – Kdyby bylo po jeho, už by byli dávno deprotováni“

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář