Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální dezinformace a pravdomluvný ministerský útvar Komentář Jana Schneidera

1. 6. 2019

 

 

 

Je zřejmé, že někteří dovedou těžko rozdýchat výsledky demokratických voleb, a tak sahají po osvědčené totalitní výmluvě, kterou si pamatujeme z minulého režimu: za neúspěch vždy může někdo jiný. Obecně by se dalo říci, že západní „ideodiverzní centrály“ nezmizely, jen se přestěhovaly na Východ...

 

Tento způsob reakce je nedůstojný a naznačuje, že zatímco budou mnozí křepčit nad třiceti lety „sametu“, budou tak činit pohříchu těžce „předsametovým“ způsobem. Lidská povaha se mění těžko, to je vidět už z Bible, když Mojžíš vodil své lidi po poušti čtyřicet let, aby se trochu sebrali, neboť v Egyptě museli sice tvrdě makat, ale na druhou stranu měli plné „masné hrnce“, a hlavně - nemuseli se rozhodovat a brát odpovědnost za své činy, zda jsou spravedlivé.

V článku o generálovi Hynku Blaškovi, jehož zisk euromandátu byl skutečným překvapením, ale logickým, však server aktuálně.cz vidí opět ideodiverzní pařát: „Vlastenecká scéna má po Tomiu Okamurovi novou výraznou osobnost, na které se ukázalo, jakou sílu můžou mít tzv. alternativní či dezinformační média.“

 

Seznam z vnitra

A tím je jasno. Ti, co neuspěli, se nemusejí zamýšlet nad svými jalovými programy a lídry. K dosažení úspěchu vede cesta jinudy: stačí zavřít ústa těm tzv. alternativním a dezinformačním médiím!

Přitom však sám server aktuálně.cz, samozvaný strážce pravdivosti mediálního prostoru, v tomtéž článku cíleně rozšiřuje prokázanou dezinformaci, že ministerstvo vnitra vytvořilo a vede „seznam dezinformačních webů“!

 

Důkaz? Už 15. srpna 2017 mi poslal Lukáš Prchal z aktuálně.cz dotaz, zda jsem si vědom toho, že jsem na seznamu „vlivných českých dezinformátorů“, což „vyplývá ze seznamu ministerstva vnitra, k němuž se dostali“. V telefonickém rozhovoru mi ale nakonec Lukáš Prchal sdělil, že nic na toto téma psát nebude, protože „to nebyl seznam z vnitra“!

Další důkaz: 5. ledna 2018 otiskly Parlamentní listy vyjádření Hany Malé z odboru PR ministerstva vnitra: „Ministerstvo vnitra neposuzuje konkrétní weby, ale konkrétní informace. Žádné seznamy tedy resort vnitra nevytváří.“

 

Server aktuálně.cz tedy prokazatelně ví, že jde o dezinformaci, protože tuto totalitní manýru, vypracovávání seznamů těch, kteří nejsou konformní s určitými praktikami režimu, praktikují jenom pohrobci totality. Exministr vnitra Chovanec sice měl takový „totalitarizující nával do hlavy“, když na ministerstvu vnitra vytvořil jakési pracoviště „pravdy“, ale jak vidět, ministerstvo vnitra se zuby nehty snaží do té jámy nespadnout.

Teď jde o to, zda se onen „pravdomluvný“ ministerský útvar ozve, protože tato dezinformace jde na jeho triko. Ukáže se, zda ministerstvo bojuje proti dezinformacím!

 

Názory publikované v této sekci nelze ztotožňovat s postoji redakce Zpravodajství FTV Prima.

https://prima.iprima.cz

Přišlo e-mailem