Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexej Muchin - Polsko se chce stát milovanou ženou v evropském harému

18. 8. 2019

Inna Novikova, Jurij Kondratěv

12. srpna 2019

 

Proč Evropa „prodala “ Ukrajinu kvůli účasti Ruska v PACE? Proč mohou být odstraněny i další protiruské sankce? Kvůli čemu je Polsko ochotno platit za „politický sex“? Jak napadají Anglosasové své „partnery“, když ti nechtějí jít do ozbrojeného konfliktu?

Odpovídá generální ředitel Centra politických informací Alexej Muchin.

Kvůli návratu Ruska do PACE ukrajinská delegace zešílela: Buď plakala, nebo skákala a křičela, že byli zrazeni. Návrat prošel proto, že buď pochopili, že nemají pravdu  a potřebují Rusko, nebo proto, že potřebují ruské příspěvky. Co myslíte?

Jedno s druhým se nevylučuje. Příspěvky jsou samozřejmě potřebné, protože museli tvrdě oklestit svoje rozpočty. Ukrajinci plakali zvláště proto, že byli „prodáni“. Ano, jistě, prodáni a zvykejte si. Ještě mnohokrát vás budou prodávat, protože Západ takto žije. Nikoho neupřednostňuje, pokud z toho nemá výhody. Za nějaké krásné oči, za lásku a přátelství nic dávat nebo přenechávat nějakým zemím nebudou. Rusko se dobře z této lekce poučilo v dobách na počátku tohoto století a nyní jedná stejně jako Západní Evropa. Ta si nás pak začala vážit a ne nás mít za naivy.

Do dneška se podstatně zvýšilo množství kontaktů v obchodní sféře se Západní Evropou, situace se zlepšuje ve všech směrech. Očekáváme, že časem budou zrušeny některé sankce. Za prvé to signalizují prohlášení politiků a za druhé činnosti. Američtí „partneři“, když je tak nazveme, se snaží překážet. Západoevropský byznys má kvůli hloupým sankcím do očí bijící pořádné ztráty. Další už si nemohou dovolit.

Ke všemu ještě přistupuje požadavek USA na evropské země, aby přispívaly do NATO, a to ne 2 % HDP jako dříve, ale 4 %. Zatím je to neoficiální, ale za nějaký čas se to oficiálním stane. Přitom je to jen začátek. Co nevidět budou Američané Evropu opět mačkat. Ta 4 % půjdou na americkou střechu. V Evropě je přitom plno problémů. za takových okolností nebude evropská ekonomika jen stagnovat, ale bude degradovat.

O dvou procentech hovořilo Polsko, že je bude s nadšením platit.

Polsko je připraveno platit i 10 % svého HDP. Aspiruje na postavení milované ženy Spojených států amerických.

I Litva ohlásila ochotu, ale takových zemí není mnoho.

Litva o tom může tak akorát mluvit. Navíc jsou všechny země Pobaltí hospodářsky nevýznamné. Polsko je dynamicky se rozvíjející země, do které vložila Západní Evropa nemalé prostředky. Evropský harém má 28 zemí a Polsko si přeje být nejvíce milováno USA.

Co za to dostane?

Více vlivu na evropskou politiku, v současnosti patří mezi takzvaný druhý sled – mladé Evropany. Dosud neurčují geopolitiku v Evropě. Je to 500 milionů konzumentů – velký trh. Polsko se chce po dlouhých staletích rehabilitovat.

Zatím se jim vrátily ambice.

Ano, a proto je Polsko agresívní nejen k Rusku, ale i k Německu a k celé Evropě. Má snahu zaujmout v centru takové místo, aby se stalo plnohodnotným evropským hráčem. Především proto zve na své území USA. Vždyť s ohromným nadšením otevřeli vojenskou základnu. Řekli: „Vítáme vás američtí vojáci, přijďte k nám a vlastněte nás“, atd. Chtějí využít americký kontingent jako faktor v domácím politickém boji.

Většinou nás špinili kvůli jakýmsi imperiálním ambicím, když bylo ruské impérium velké. I jiní chtějí být impériem. Jde nejen o Velké Polsko, ale i třeba Velká Albánie. Všichni někdy byli velkými, ale světe div se, bylo to v daleké minulosti.

V tom není nic divného. Tradiční anglosaský způsob ovlivňování ostatních zemí k překonávání svých tak nazývaných „partnerů“, spočívá v tom, že z vlastních činů se obviňují jiní, obvykle jsou to země, na které chtějí mít Anglosasové vliv.

Rusko nyní nazývají agresorem. Jenže je to právě naopak. Z chronologického pohledu  odpovídalo Rusko jen výjimečně na agresi proti sobě. To se jasně projevilo v gruzínském konfliktu v roce 2008, což musely přiznat i západoevropské země. Potom na to zapomněly. Pamatují si jen to, co je pro ně výhodné.

Převzato z Pravda.ru

outsidermedia.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář