Jdi na obsah Jdi na menu
 


Američané mají strach

17. 8. 2022

Američané mají strach

16.8.2022 15:27

Podle průzkumu společnosti Freddie Mac se většina Američanů bojí zvyšujících se nákladů na bydlení. 62 procent z 2 000 dotázaných dospělých uvedlo, že mají určité nebo velké obavy, zda je budou schopni v nadcházejícím roce pokrýt. Informaci přinesl americký nezávislý politický zpravodajský server The Hill.

58 procent respondentů průzkumu uvedlo, že jejich nájemné se za posledních 12 měsíců zvýšilo, protože míra inflace prudce vzrostla, přičemž 6 procent uvedlo, že se zvýšilo o 30 procent nebo více.

Téměř 20 procent v průzkumu řeklo, že zvýšení nájemného u nich činí „extrémně pravděpodobné“, že zmeškají platbu nájemného, zatímco 38 procent uvedlo, že toto zvýšení je „poněkud“ pravděpodobné.

Mezi největší obavy v průzkumu patřil strach z hrozící hospodářské recese - 84 procent a rostoucích úrokových sazeb - 77 procent, zatímco polovina uvedla, že se obávají ztráty zaměstnání.

Velmi smutným údajem z průzkumu Freddie Mac je, že 61 procent dotázaných uvedlo, že někdy nemají dost peněz na „základní životní potřeby“, jako je jídlo a bydlení, nebo žijí od výplaty k výplatě a mají „tak akorát peněz na to, aby vystačili“.

Průzkum byl proveden 6. až 10. června tohoto roku pomocí online dotazování, který Freddie Mac popsal jako „národně reprezentativní“.

vaševěc.cz