Jdi na obsah Jdi na menu
 


Báseň "Jsem Čech" nám na FB nedávno smazali

31. 3. 2019

Jsou to asi čtyři dny, co se nám na našich FB stránkách objevila informace, že jsme vyvěsili  báseň "Jsem Čech" , byla i s obrázkem, a že vyvěšené není v souladu se zásadami komunity. Nato samozřejmě báseň zmizela i s obrázkem z našich stránek. Byli jsme udiveni. Zvláště když před časem jsme tuto báseň i s obrázkem vyvěsili, aniž by pánové z FB něco namítali.

Co to znamená? Že v dřívější době byla předmětná báseň nezávadná z hlediska FB, ale v současnosti se závadnou stala. Tedy někdo na FB přitvrzuje. Zřejmě je FB pod tlakem,aby tak činil. Kdo tyto tlaky asi představujet? Kdo se stavín do úlohy rozhodce, co může být na FB vyvěšeno a co nikoliv.  A to bez ohledu na Listinu základních práv a svobod. Bez ohledu na to, že žádný zákon, který by omezoval naše ústavní práva zřrjmě neexistuje. Tudíž tyto aktivity, jak jsme přesvědčeni, jsou protiprávní a protiústavní.

Pak vzniká otázka, zda jsme ještě právním státem, či nikoliv, zda EU je ještě hodnotovým společenstvím nebo o tom jen pro reklamu mluví. Jsme velmi zarmouceni, že k cenzurijním zásahům dochází již po nějakou dobu, aniž by to naše příslušné orgány nějak vzrušovalo. Kdo a kdy zjedná nápravu?

K. Malý