Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezprávní muži ukrajinští

24. 4. 2024

Bezprávní muži ukrajinští

Marek Řezanka

Zatímco domácí mainstreamová média denně bouří, jak je prvořadé posílat zbraně na Ukrajinu – a premiér Fiala spatřuje hlavní smysl svého bytí právě v tomto počínání, na Západě se můžeme dočíst, že: Ukraine is heading for defeat – Ukrajina směřuje k porážce (Jamie Dettmer, Politiko, 17. 4. 2024).

Všechny ukrajinské konzuláty v zahraničí přestávají poskytovat své služby ukrajinským mužům, na něž se vztahuje branná povinnost. Od konce dubna 2024 si tito muži mohou vyřídit pouze doklady nezbytné k vycestování zpět na Ukrajinu.

 Toto chce někdo nazývat demokratickým aktem? Ti muži dali najevo jedno – za Zelenského režim, který zakázal všechny levicové opoziční strany a opoziční média, padnout nechtějí. Nyní nemají mít na vybranou. Nebylo by od Evropské unie příhodnější, aby tlačila na co nejdřívější volby na Ukrajině, aby se sami Ukrajinci mohli vyslovit, zda chtějí dále zbytečně obětovat své životy – a pro co vlastně? Aby jejich stát přestal existovat úplně, a to jen proto, že se to současné vládě USA hodí, aby tak oslabila Rusko?

 Slyšíme celou řadu představitelů západních zemí, jak dnes a denně volají o nutnosti podpořit Ukrajinu. Správně by ale měli tvrdit, že podporují Zelenského režim, který se jasně přihlásil k obhajobě genocidního jednání izraelské armády v Gaze. Víme snad, co chce většina Ukrajinců? Nenecháme-li je rozhodnout ve svobodných volbách, nikdy se to nedozvíme. To jen západní státy tlačí Ukrajinu k dalšímu krvácení a k dalším obětem.

 Hodláme-li skutečně podpořit Ukrajinu, doveďme ji okamžitě k regulérním volbám, kde si občané budou moci vybrat kurs svého dalšího směřování.  

 Člověku se může vybavit postoj Švýcarska ze září roku 1938, kdy byla zavedena pro německé občany vízová povinnost, takže židovští uprchlíci vízum neměli – a byli deportováni zpět do Německa.  

 Do toho se dozvídáme o korupčním skandálu týkajícího se machinacím se státními pozemky, v němž má figurovat ministr zemědělství, Mykola Solskyj. Za takovéto ministry tedy mají ukrajinští muži umírat? Tím, že jim Západ upírá právo na demokratické volby a právo na emigraci, je ryze totalitně nutí do umírání na frontě, jemuž se touží vyhnout.

 Pokud nám v tomto kontextu někdo bude kázat, jak je nezbytné financovat další munici pro Ukrajinu, uvědomme si, že tato munice nezvrátí nezvratné – ale slouží i k zabíjení civilistů, jako tomu bylo například v případě ukrajinského ostřelování ruského města Bělgorod. Měly zde být použity i raketomety Vampire české výroby, aby dosáhly velkého „vítězství“ v podobě zabitých žen a dítěte.

 Státní dluh České republiky se za působení zcela nekompetentního ministra financí, Zbyňka Stanjury (ODS) vyšplhal již na více než 3,2 bilionů korun. Kde jsou všichni ti voliči Petra Fialy, kteří vykřikovali, jak nás sociální demokracie či Andrej Babiš zadlužují – a jak je dluh špatná věc? Když peníze nesměřují do českého průmyslu, zdravotnictví či na české důchodce, ale na válčení, je najednou dluh patrně ideologicky správným počinem – a čím je vyšší a čím rychleji roste, je chvályhodnější. Takové smýšlení ovšem nelze nazvat jinak než fanatismem.

 Nikdo nemá právo rozhodovat o ukrajinských občanech za ně. Ti, kdo nejvíce řvou, jak je podporují, přitom na frontu a krvavá jatka nesměřují. Ať v tom případě ale nenutí padnout druhé. Takové chování je ryze amorální a zbabělé. Pokud se stalo základem takzvaných evropských hodnot – více o nich ani vědět nemusíme, abychom dospěli k závěru, že nic následováníhodného na nich opravdu není.  

 

Platí další umírání...

 

Těhotná žena, chlapec s milou tváří:

Zemřeli proto, že bylo dost zbraní,

proto, že blbci celí štěstím září,

že má tank jméno, a že lidi zraní.

Prolít víc krve, to je zrůdné přání.

Na strašnou zášť se denně zadělá.

Ptám se, kdo proč se skládá na děla,

na náboje a drony prachy shání?

Vraždění jenom zkázu nadělá:

Fanatik platí další umírání.

 

V Oděse přitom nevadili žháři.

V Gaze se lidé vraždí bez přestání.

Zelenskyj vlastní lidi v krvi vaří,

a jatkám v Gaze tleská, vrahům straní.

On že je dobrem? Tak to ani zdání.

Když jedna velmoc sluhu zachtěla,

přeměnil mnoho mužů na těla,

a svoji zemi zničil k nepoznání.

Ta zem boj marný pro něj sváděla:

Nestvůry platí další umírání.

 

Ukrajině se nikdy nepodaří

porazit Rusko. Že to chtějí páni?

Životy mužů rozmar mocných zmaří.

Kolik jich padne? Je to k uzoufání.

Spojeným státům Fiala se klaní.

Pohřební zatím hraje kapela:

Labutí píseň země zapěla.

Ničí ji ti, kdo složili se na ni.

Půda již puchem mrtvol načpěla:

Maniak platí další umírání.

 

Skeptici si teď buší na čela.

Agónie vždy s prohrou kráčela.

Té nikdo žokem peněz nezabrání.

Ač slza matky rakev smáčela:

Nelida platí další umírání...