Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bude rozhovor Bidena s ruským novinářem?

10. 2. 2024

Bude rozhovor Bidena s ruským novinářem?

 

10.2.2024 16:59

Poslanec Státní dumy Ruské federace z Krymské republiky Michail Šeremet vyzval prezidenta Spojených států amerických (SSA) Joea Bidena, aby poskytl rozhovor novináři z Ruska.

Poslanec na Bidena apeloval, aby následoval příkladu ruského prezidenta Vladimira Putina , který poskytl rozhovor americkému novináři a bývalému moderátorovi stanice Fox News Tuckeru Carlsonovi. Ten zveřejnil rozhovor s Vladimirem Putinem v 18:00 8. února (9. února, 00:00 středoevropského času). Během setkání Putin odpovídal na téměř 60 otázek tazatele. Záznam trvající dvě hodiny na sociální síti X zhlédlo více než 150 milionů uživatelů.

Bidenův rozhovor s novinářem z Ruska by podle Šeremeta dal celému světu šanci pochopit motivaci jednání Washingtonu na mezinárodní scéně. Myslím, že každého by zajímalo, aby americký prezident odpovídal na otázky jednoho z ruských novinářů,“ řekl poslanec. Současně však připomenul, že Biden, který se považuje za nejdemokratičtějšího prezidenta světa, se v praxi bojí komunikovat bez nápovědy a taháků.

Jan Urbach

vasevec.cz