Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se do kronik nedostalo

12. 1. 2024

Co se do kronik nedostalo

 

Do kronik krušnohorských vesniček se navíc nedostalo mnoho jiných zločinů zdejších bohabojných horalů, kteří začínali zprvu jen s řevem, čmáráním hákových křížů a pliváním do kočárků na miminka českých rodičů (!) a později řádili se svými  říšskými soukmenovci po celé Evropě a ten jejich fanatismus jim, na rozdíl od většiny ostatních Němců „z říše“ vydržel ještě i po Hitlerově smrti. Jakoby absurdní účelový přívlastek sudetský k jejich národnosti měl být závazkem nenávisti a fanatismu.

 

Dokladem může být například absolutní bezcitnost vůči masám naprosto zubožených vězňů z koncentračních táborů, kteří na konci války klopýtali Krušnými horami a mnoha dalšími místy zgermanizovaného českého pohraničí.  při pochodech smrti. Žádný soucit a pokusy pomocí trochou jídla jako v českém vnitrozemí. Naopak. Když útok hloubkových letců u Hory Sv. Šebestiána rozehnal v dubnu 1945 vězně jednoho pochodu do lesů, místní kluci z Hitlerjugend i pupkatí strejci uspořádali ochotně na ně divoký hon a vraždili bezbranné všemi dostupnými zbraněmi od holí až po brokovnice.

 

V nedalekém Výsluní poslední den války se do obce dobelhalo pár vyhladovělých polských vězňů a zoufale prosili o trochu jídla. Místní sedláci je však zavedli do lesa, tam je umlátili motykami a zahrabali.

 

Vyhnání Čechů z pohraničí v roce 1938

 

Poznámka ČNL: Nepřehlédněte, prosíme, zmínku o účasti Hitlerjugend na vražedném honu na uprchlé vězně, a to dokonce ještě v dubnu 1945. Hitlerjugend byla k zabíjení vychovávána. Na různých místech, kde došlo ke Květnovému povstání českého lidu, se při popravách českých vlastenců, někde dokonce v posledních dnech války, zúčastnili i členové Hitlerjugend. Z členů Hitlerjugend se stávali často fanatičtí esesmani. Jedna tanková divize SS byla složená téměř výhradně z členů Hitlerjugend, kromě velitelských postů.