Jdi na obsah Jdi na menu
 


Demokratická či manipulovaná volba prezidenta republiky?

6. 1. 2023

Demokratická či  manipulovaná volba prezidenta republiky?

Základní předpokladem demokratické prezidentské volby jsou rovné podmínky všech kandidátů bez rozdílu. Když si přečteme článek „Outsiderův nečekaný úspěch …“, ale i další obdobné texty, zjistíme, že tomu tak zdaleka není. Dokonce některým médiím či volebním hráčům leží na srdci i volební úspěch A. Babiše. Z obsahu dosavadní volební kampaně je však zřejmé, že Babiš byl  spíše vytrvale vykreslován jako zlé dítě voleb. Vše špatné na něj se vylívalo měrou vrchovatou. Nadto volební kampaň běží souběžně s procesem proti Babišovi. Jde jen o  „náhodu“, nebo je tomu jinak? Má tento proces procento volitelnosti Babiše zvýšit nebo snížit? Nebo i tato „náhoda“ má posloužit ke zvolení nějakého „oblíbeného kandidáta“ (např. generála P. Pavla nebo D. Nerudové) prezidentem? Babiš, který je do určité míry protivládním kandidátem, se do volebních her nehodil a nehodí.

A nyní  dokonce volební všeznalci se obávají úspěchu pana Jaroslava Bašty, který by poškodil, jak tvrdí, pana A. Babiše, až tak, že by nebyl zvolen prezidentem. Proto je nutné všemožně útočit na pana J. Baštu, aby dostal co nejméně hlasů. Jen tak vidí šanci pana Babiše ve volbách uspět. Když si všechny tyto hrátky uvědomíme, můžeme si i sami odpovědět na otázku, zda stávající prezidentské volby jsou demokratické či manipulované.

Takže je to nyní pan Bašta, který se má stát tím černým voleb. Proti němu se má střílet ze všech hlavní, a to nepřetržitě až do doby skončení volební kampaně. Důvod? Poškozuje přece volební možnosti pana Babiše. Nebo je to jinak? Stačí si přečíst  životopis pana Bašty, jeho prezidentské priority, a můžeme přijít k závěru, že pan Bašta, stejně jako již dříve v 70. a 80 letech, je i pro stávající systém určitým nebezpečím. Nabízí totiž novou alternativu. Je proto v zájmu milionů obyčejných lidí, kteří místo života jen přežívají, obávají se budoucnosti, jíž vidí jako hrozbu pro sebe i republiku, pro český národ, volit pana Baštu prezidentem. Pan J. Bašta dokonce je i pro mírovou alternativu hrozící „větší války“, k níž  nás vládnoucí elity malými i většími kroky přibližují. Válka znamená smrt, mír život!  To všechno, i další, dělá z pana Bašty nejpřednějšího kandidáta na post prezidenta republiky.  Bašta na Hrad!

Dr. O. Tuleškov