Jdi na obsah Jdi na menu
 


Douglas Macgregor - "Ano, je po všem!"

7. 9. 2023

Douglas Macgregor - "Ano, je po všem!"

Janinna 7. 9. 2023 24 komentářů

 

Rusko se připravuje na pochod k polským hranicím. Mají k tomu všechny příležitosti. Pomalu shromažďují vojáky. — Douglas Macgregor.

Bývalý poradce amerického ministra obrany plukovník Douglas Macgregor: “Lidé mě kritizují: ‘Řekl jste, že všechno skončí’…. Ano, je po všem. Všechno už dávno skončilo!”

Rusové se prostě rozhodli vyčkávat v naději na dvě věci.

První je vyjednávání. Soudě podle všeho, je zřejmě zbytečné na ně čekat. 

A druhá, že evropské ekonomiky se zhroutí. A zde si myslím, že nebudou muset dlouho čekat. Evropě hrozí nejen těžká recese. Ale s ohledem na zimu budou problémy s palivem katastrofální. Myslím, že EU je v ohrožení, takže si myslím, že Rusové se rozhodli: počkáme chvíli, až se u nich všechno samo rozpadne. Protože ve skutečnosti nechtějí nikoho zabít. 

Chci vám připomenout: Putin není vůbec jako my. Putin chce žít v míru se Západem, žít v míru s Ukrajinci. 

Ale my říkáme: nechceme žít v míru s panem Putinem. V tom je problém. Tak jsme řekli: musí jít! Jeho režim musí padnout! Rusko musí být rozděleno, roztříštěno a rozprodáno! To se nepodaří. 

Vše tedy závisí na Evropanech, ti mohou se vším skoncovat. 

Další věc, kterou se Putin připravuje udělat, Rusko se připravuje, je pochod k polským hranicím. Mají k tomu všechny příležitosti. Pomalu shromažďují vojáky. Nabírají 750 tisíc k získání síly 1,2 milionu. 

Vše, čemu jsme touto válkou chtěli zabránit, se naopak děje. 

My sami jsme vyvolali k životu sílu, které jsme se vždy báli.