Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fiala vede válku s vlastními občany, míní Koudelka

3. 11. 2022

Fiala vede válku s vlastními občany, míní Koudelka

Vláda roztočila inflační ruletu obrovským dluhem. Nechává se vydírat Německem a jím stvořenou lipskou burzou, napsal ve svém komentáři známý advokát Zdeněk Koudelka. 

Zdeněk Koudelka

3. listopadu 2022 - 10:30

 

Koudelka se domnívá, že většina lidí chce žít normálně své životy bez toho, aby jim cestu za štěstím ničili ti, kteří je chtějí ovládat. Jedním ze zel, které se na nás hrne, je podle něj zdražování čili inflace.

 

Podle Koudelky je stát založen na důvěře lidí. A bez důvěry není nic. Podstatou této důvěry je i důvěra v hodnotu peněz. Tedy to, že když šetříme, tak nás o našetřené peníze vláda nepřipraví. Fialova vláda je vláda drahoty. Vláda, která ničí důvěru lidí ve stát a jeho měnu. Vláda popřela tradice starých hospodářů. Již neplatí, že dobrá hospodyně pro pírko i přes plot skočí. Když si člověk šetří na důchod, studia či bydlení, tak mu to současná inflační politika drahoty vezme. Má pak smysl vydělávat a šetřit peníze pro sebe a své blízké? ptá se Koudelka.

 

Ve svém komentáři na blgosvet.cz píše Koudelka dále o tom, jak vláda roztočila inflační ruletu obrovským dluhem a nechává se vydírat Německem a jím stvořenou lipskou burzou. Jestli se u nás elektřina vyrábí za desetihaléře, ale prodává o tisíc procent dráž, tak je to podle Koudelky nehorázná krádež. Tato cena totiž podle něj není výsledkem hospodářské soutěže, ale byrokratické a neprůhledné cenotvorby v rámci politiky zeleného údělu. Jestli si Německo kvůli hloupému zelenému údělu nechalo vnutit politiku vypnutí uhelných a atomových elektráren, je to jeho blbost. Ale my nemáme povinnost toto hlupáctví platit, píše dále advokát.

 

Koudelka dále píše, že neviní německou vládu, že chce, abychom v ceně naší elektřiny platili tradiční německou imperiální politiku. Viní naši vládu, že nás k tomu nutí proto, aby na ní v Berlíně či Bruselu nevrčeli.

 

 

Podle Koudelky Evropská komise klimaticky zblbla. Nejen, že nám chce vnutit drahá elektroauta místo levnějších a spolehlivějších spalovacích motorů, ale chce zdražit i bydlení požadavkem nulových emisí na nové domy. Chce nám zakázat domácí krby a kamna, tedy to, co si mnoho našich občanů nyní zřizuje, aby vůbec nějaké teplo za rozumnou cenu měli, míní známý právník. 

 

Podle něj chtějí evropští držitelé politické i ekonomické moci kecat i do toho, co jíme. Západoevropský koncern, který u nás vlastní sýrárnu Želetava, chce polovinu produkce vyrábět vegansky – tedy rostlinné náhražky sýrů bez mléka, když dnes takto u nás jedí jen jednotky procent lidí. Říkají, že chtějí převychovat spotřebitele. Prostě bruselský zelený fašismus ztratil jakékoliv zábrany. Krávy prdí, což prý otepluje planetu, proto je musí novodobí falešní zachránci světa vyhubit. To jsou ti dnešní Stalinové, Hitlerové a Pol Potové, kteří straší údajným koncem světa kvůli klimatu. Když i žák na základní škole ví, že se střídaly doby ledové a meziledové. Lidstvo přežilo tím, že se přizpůsobilo a ne poroučením větru, dešti, zamýšlí se dále ve svém komentáři Koudelka. …

 

Podle Koudelky nazývá naše vláda své odpůrce agenty. Není však zrádným cizím agentem ten, kdo nám vnucuje šílený zelený úděl a placení nesmyslných cen elektřiny z lipské burzy? Není agentem ten, kdo chce oslabit výrobu elektřiny a tepla z našeho uhlí? Není cizím agentem ten, kdo nás nutí vzdát se spalovacích motorů a našich jídel z prasat a krav? Copak vláda nevidí, jaké zlo páchá, když neřeší inflaci a patolízá Evropské komisi i tam, kde je to pro náš průmysl a naše zemědělství smrtící? ptá se dále Koudelka.

 

Závěrem ještě připomněl slova premiéra Fialy, který na jaře říkal, že jsme ve válce. S tím ale Koudelka nesouhlasí, neboť jsme válku nikomu nevyhlásili a Parlament o válečném stavu ani nehlasoval. Avšak prý pochopil, že Fiala měl pravdu... že totiž vede válku s vlastními občany. Ale lid má sílu a okrádat a zotročit se nenechá, uzavřel svůj komentář Zdeněk Koudelka.

 

(nov, blogosvet.cz, foto: red.)