Jdi na obsah Jdi na menu
 


Generál Dominique Delawarde - Otevřené dopisy generálů 1

4. 2. 2023

Generál Dominique Delawarde - Otevřené dopisy generálů 1

4. 2. 2023 Janinna  

 

Réseau International, Dominique Delawarde

Otevřené dopisy od dvou německých generálních důstojníků o aféře těžkých tanků

 

Po třech stanoviscích francouzských generálních důstojníků ze tří armád se přidali i němečtí generálové, i když nikdy nebylo jejich zvykem protestovat.

Tyto otevřené dopisy, které předal francouzský generál, ukazují, že NATO není zdaleka jednomyslné, pokud jde o rusofobní křížovou výpravu vedenou výhradně v zájmu Spojených států.

Argumenty těchto německých generálních důstojníků jsou téměř stejné jako naše.

Druhý jde dokonce tak daleko, že vyzývá k pouličním demonstracím.

Po přečtení ekvivalentních textů z USA a České republiky mě zajímají všechny texty z ostatních zemí NATO a podepsané jejich autory, pokud tito vykonávali významné vojenské povinnosti během studené války nebo po ní.

Příjemné čtení a každý ať si samozřejmě udělá názor sám.

***
 
Protest proti pokračující německé podpoře Ukrajiny tanky a další těžkou válečnou technikou  

Sebald Daum, generálmajor ve výslužbě.

Rozhodnutím kancléře Spolkové republiky Německo pana Scholze a jeho vlády nakonec dodat na Ukrajinu 14 tanků „Leopard-2“ a umožnit ostatním zemím NATO také Ukrajině poskytnout tanky Leopard, vstupuje Německo do nové fáze účasti ve válce proti Rusku a zhmotňuje tak prohlášení jejího ministra zahraničních věcí o válečném stavu s Ruskem.

Německo tímto rozhodnutím nejen na Ukrajině prodlužuje Hekatombu („Sto býků“ – ve starověkém Řecku to znamenalo slavnostní oběť sta býků. V básních Homéra (například v “Iliadě”) – od 12 do 100 kusů dobytka. Následně – jakákoli velká slavnostní oběť, toto slovo označovalo libovolný počet obětních zvířat, i když nedosáhl sta, pozn.red.), ale stává se stranou války. Zároveň se Rusko stává stále více nepřítelem německého lidu a vše, co bylo důležité v přátelských vztazích s Ruskem, je trvale ničeno, zejména na východě i v SRN jako celku.

 

Proto bych vám rád připomněl několik důležitých faktů:

– že Sovětský svaz se největší měrou podílel na osvobození německého lidu od hitlerovského fašismu s více než 27 miliony mrtvých,

– že po roce 1945 Rudá armáda a sovětský lid neprováděli “rány za ránu” a nezasypali Německo nenávistí, jak je tomu nyní v Německu proti Rusku,

– že Sovětský svaz a Rusko sehrály rozhodující roli ve znovusjednocení Německa, protože bez jejich souhlasu by neexistovala „sjednocená německá vlast“,

– že Rusko dobrovolně stáhlo své okupační jednotky v dobré víře v rámci dobrých sousedských vztahů, zatímco americké okupační jednotky jsou v zemi stále přítomny,

– že Rusko souhlasilo s tím, že Německo není neutrální, ale zůstává v NATO,

– že to není Rusko, kdo se přiblížil k hranicím Německa nebo EU, ale že jednotky NATO jsou dnes na hranicích Ruska,

a na závěr je třeba připomenout, že to byly Spojené státy a NATO, kdo v roce 2014 provedl na Ukrajině puč, vyhnal zvoleného prezidenta ze země a vojensky vyzbrojil Ukrajinu a obrátil ji proti Rusku, aby mohla vést a vede válku proti vlastnímu lidu po dobu 8 let.

 

To vše bylo zapomenuto, to je nyní poděkování za vše, co Sovětský svaz a Rusko pro Německo udělaly, nebo jsme již připraveni vstoupit potřetí do války proti Rusku? Měly by se německé tanky Leopard valit proti Rusku jako v minulosti německé Tigery? Zapomněli jsme tak rychle na výsledky Stalingradu a Kurska, nebo se k těmto porážkám chceme vrátit?

Válka nikdy nebyla v Německu nepsaným zákonem. Už nikdy nesmí v Německu zvítězit nenávist a válečné výkřiky proti Rusku, nikdy se nesmí ozývat výkřiky „chcete totální válku“ proti národům Ruska.

 

Proto zvedám svůj hlas na protest proti německým dodávkám tanků a jiné těžké válečné techniky, které prodlužují válku a masakry na Ukrajině. Kéž zvítězí hlasy rozumu a nechť bezpočet lidí přispěje v tomto směru v zabránění válce.

pokec24.cz

 

***