Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italové povstávají proti globalismu a požadují, aby země opustila Evropskou unii a stala se opět suverénní zemí,

16. 4. 2020

Italové povstávají proti globalismu a požadují, aby země opustila Evropskou unii a stala se opět suverénní zemí,

neboť se jim nelíbí katastrofická reakce EU na pandemii koronaviru

Autor: odjinud | Publikováno: 16.4.2020  

 

Patrioti po celé Itálii za zvuků italské národní hymny pálí vlajky z Evropské unie a videa s tím vystavují na hashtagu #cisalviamodasoli, což znamená: „Zachráníme se sami.“ Itálie byla koronavirou krizí tvrdě postižena, kdy úmrtnost na Covid-19 je tam největší na světě, a Evropská unie od nich pořád vyžaduje, aby jí platili.

 

Ač Spojené státy evidují více případů koronaviru, má Itálie zhruba čtyřnásobek úmrtí na tuto chorobu než Amerika.

 

Tato zkáza teď už spoustu Italů vedla k tomu, aby zpochybňovali hodnotu globalismu a konkrétně se ptají, proč by měli zůstat členy Evropské unie, přestože se na ně tento blok, když byli v nouzi, vykašlal. Sentiment zášti vůči EU v Itálii zakořenil už po Brexitu a mezi italskými politiky se stupňuje diskuse o opuštění Evropské unie spolu s tím, jak italští občané po celé zemi začínají pálit vlajky EU.

 

Rovněž i v ostatních zemích EU roste frustrace a hněv nad reakcí tohoto superstátu na koronavirus. Poté, co Itálie pohrozila odchodem z Evropské unie, se ozvalo Portugalsko, které káralo ty „pokleslé“ členské státy EU.

 

Pandemie koronaviru vyvolala po celé EU bezprecedentní krizi, kdy mezi těmi 27 členskými státy se prudce prohlubují rozkoly. Minulý týden se nezdařilo dohodnout společnou ekonomickou reakci EU na tuto krizi, což vyvolalo zuřivou kritiku vůdců Itálie, Portugalska a Španělska.

 

Ve čtvrtek Německo, Holandsko a další severoevropské země odmítly prosbu devíti zemí EU na tzv. „korona-bondy“.

 

Ty by měly sloužit podobně jako stimulační balíček prezidenta Donalda Trumpa z minulého týdne na pomoc Americe, kdy uvedené národy EU doufaly, že navržené „korona-bondy“ by mohly pomoci změkčit ekonomický dopad pandemie.

 

Rozzuření italští patrioti se vydávají na Twitter, aby tam vystavovali pálení vlajek EU a požadavky na odchod své země z Evropské unie:

 

A new trend is spreading on social media among Italians

— Under the slogan „We will save ourselves“, Italians burn the flag of the EU while playing the Italian national anthem pic.twitter.com/zmFhm6TY7n

— Just Another Sheep (@offendedbyme) March 28, 2020

This is serious for EU. Italy one of 4 big nation states including U.K. https://t.co/PK3WPjpyIl

— David C Bannerman (@DCBMEP) March 29, 2020

People all over Italy are burning EU flags while playing the Italian anthem and posting videos of it with the hashtag #cisalviamodasoli which translates to ‚we save ourselves‘

Italy has been hit horrifically by Coronavirus and the European union are still demanding payments pic.twitter.com/fqd1FGzPyw

 

— Millwall Division ATA (@AtaDivision) March 29, 2020

 

France24 odhalila vzteklou hádku mezi vůdci EU, která probíhala během šestihodinové videokonference, v níž „hluboké rozkoly“ vyvolaly zuřivou roztržku.

 

Španělský ministerský předseda Pedro Sanchez řekl ostatním vůdcům EU, že v sázce je sám „Evropský projekt.“

 

Spolu s tím italský ministerský předseda Giuseppe Conte zpochybňoval, zda je EU „opravdu adaptovaná na takovouto válku?“

 

Tento francouzský vysílač tvrdil, že dokonce i německá kancléřka Angela Merkel přiznala pravdivost argumentace, že je ohrožena stabilita Evropy.

 

Summit skončil deklarací, která dává ministrům financí eurozóny dva týdny, aby přišli s řešením. Země jako Itálie a Španělsko, které jsou koronavirem postiženy nejvíce, vidí v debatě o „koronabondech“ zkoušku, zda „EU na nich vůbec záleží.“

 

April 4, 2020 Baxter Dmitry

 

www.reformy.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář