Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak bude zítra? Kdo nese odpovědnost?

19. 12. 2022

Jak bude zítra?  

Kdo nese odpovědnost?

 

Vidět své dítě v horečkách je strašné. Zoufalí rodiče nedostatek léků řeší po svém

Alex Hrdinová

17. prosince 2022 10:16

Rodiče trápí nedostatek dětských léků Zdroj: CNN Prime News

Zoufalých rodičů, kteří nemohou pro své nemocné děti sehnat léky na tlumení horečky, je čím dál víc. Hledají proto alternativní cesty, jak dětem teplotu srazit. Sami pediatři prý tak rozsáhlé výpadky léků nepamatují.

Lucie Havlíčková z Plzně v posledních dnech zažívá náročné období. Obě její děti marodí a teplota jim neklesá. Dnes navštívila čtyři lékárny. Všude se dozvěděla to samé – dětské sirupy ani čípky proti horečce nejsou.

„Syn má už třetí den horečky, dnes v noci mu stoupla přes 40 stupňů,“ řekla jedna zoufalá matka. Situaci se tedy rozhodla řešit tím, že dětem podává bylinné tinktury a zábaly. Ty ale horečku tlumí pouze částečně.

 Je to strašné vidět své dítě v horečkách. Myslím, že tohle by se dít nemělo,“ postěžovala si matka nemocných dětí na nedostatek medikamentů.

Pediatrička Anna Urbanova za svou čtyřicetiletou praxi nezažila tak velké výpadky léků tlumicích u dětí horečku a bolest. Na to, že nejsou k sehnání, si prý stěžuje každý druhý rodič.

„Takto kritický výpadek co do absence některých léku, ještě nebyl. Myslím, že teď stoupá počet rodičů, kteří se přiklání k přírodní medicíně.“ V případě horeček lékaři doporučují i studené zábaly. Důležitý je přísun tekutin. (Výňatek z článku)

 

https://cnn.iprima.cz/pribyva-rodicu-kteri-nemohou-sehnat-leky-pro-deti-lekari-vypadky-takoveho-rozsahu-nepamatuji-195786#utm_content=freshnews&utm_term=nedostatek%20l%C3%A9k%C5%AF%20pro%20d%C4%9Bti&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 Potraviny rekordně zdražují. Kdo za to může?

Filip Horáček

redaktor SZ Byznys

 

Vejce letos zdražila o 89 procent. Tady si obchod přisadil ze všech nejvíc. Chovatel prodával v říjnu vejce za 2,61 koruny, o 42 procent dráž než před rokem, obchodník je spotřebiteli prodával za 4,5 koruny, o 70 procent dráž.

7:12

ANALÝZA: Potraviny zdražují od vidlí až po vidličku. Kdo toho zneužívá? Bylo by fér říct, že tak trochu všichni. Obchodníci ukazují na zemědělce, ale sami mají na pultech předražené máslo, mouku i vejce… (Výňatek z článku)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-nikdo-neni-svaty-ktere-potraviny-ostre-zdrazuji-obchodnici-a-ktere-farmari-221544#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz