Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak můžeme reagovat na sankce…

13. 4. 2023

Jak můžeme reagovat na sankce…

Michail Chazin         12.04.2023

 

Michail Chazin se ve vysílání Rádia Sputnik vyjadřuje k aktuálnímu tématu.

 

Pokud jde o osud Severních proudů, je zajímavý. Každého také zajímá, co bude s plynovody dál. Mimochodem, Dmitrij Peskov, tiskový tajemník ruského prezidenta, když se ho na to novináři zeptali, přesměroval otázku přímo na Gazprom.

 

A já bych připomněl, že dříve se objevily nové zvěsti, protože tam to byla média, že se údajně plánuje zakonzervování plynovodů a v zásadě se vůbec neplánuje jejich oprava.

 

Máme očekávat, že Nord Stream-1 a Nord Stream-2, který se ani nestihl spustit a nefungoval, budou opět v provozu?

 

Víte, ony se opravit dají. Ale potíž je v tom, že ve všech zemích Evropské unie, až na pár výjimek, jako je Maďarsko, vládnou kolaboranti, kteří svou zemi a své občany zaprodávají Spojeným státům a Británii.

 

Jsou to jejich země, jejich lidé. Jsou to ti, které volili. Jsem si dobře vědom toho, že nezáleží na tom, jak lidé hlasují, ale na tom, kdo spočítá hlasy, ale přesto. Proto mi na tom příliš nezáleží.

 

Pokud jsou němečtí občané ochotni tolerovat, že mají u moci lidi, kteří kašlou na jejich vlastní zemi - je to jejich problém. Ale dokud budou tito lidé u moci, není možné spravit Nord Streamy ani nic jiného.

 

V současné situaci by měl být obrázek následující: v klidu, opatrně to vyřešíme. Tady jste pomáhali Ukrajině s vybavením. Vypočítejme škody. Pak podle toho tuto škodu nahradíte. A pak se budeme bavit: zda vám prodat plyn, neprodat, za jakou cenu? A tak dále.

 

Naše odpověď je překvapí ne formou, ale nevratnými důsledky.

 

Připomínám, že zpočátku měl Gazprom přístup k maloobchodnímu prodeji plynu v EU. Pak byl této možnosti zbaven a bylo mu řečeno, že může prodávat plyn pouze EU jako celku.

 

To vše jsme snášeli. Pak však chtěli ceny ještě více snížit a neustále Gazprom pokutovali.

 

Dobrá, tak ale nejdřív ať přijdou k moci lidé, se kterými se dá mluvit. A pak s nimi budeme mluvit, ale teď to nemá smysl. Není žádný předmět jednání. Není, neexistuje.

 

Já jen vysvětluji, že se jedná o popis konfliktu. Celý vtip spočívá v tom, že s nimi mluvit nelze, protože když nám řeknou: "Jste na tahu…", my jim řekneme: "Na tahu jste vy…". Oni říkají: "Ne, ne, ne. Nás nezajímá, co my vám, ale co vy nám "

 

Tohle není diskuse. Právě z tohoto důvodu jakákoli diskuse končí. Pojďme se tedy dohodnout: -  Nejprve přiznejte, že jste NATO přesunuli na východ neprávem, že jste porušili své slovo, že jste nás v důsledku toho poškodili.

 

Mohu vám říci, že to neudělají. Takže tento 1. bod už není zcela proveditelný.

 

Pak je to tedy vše. Pak není o čem mluvit, a dokud to nepřiznají, nebude o čem mluvit. Chápu, že je to těžké, že tak nelze. Ale ono to přesto možné je!

 

Oni už ztratili mnohem víc, než kdyby odklidili NATO na hranici z roku 1991. Dál to bude už jen horší pro ně i pro ty, kdo je podporují ve východní Evropě. A nejde o to, že bychom na ně zaútočili. Tam bude vše úplně jinak a děsivější …

 

https://dzen.ru/a/ZC_tGRD8gm37adkH

 

Přeložil St. Hroch

Přišlo e-poštou