Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si pan Klusák přihřál polívčičku…

6. 9. 2021

Jak si pan Klusák přihřál polívčičku…

Marek Řezanka

Vít Klusák se ohradil, že by zneužil psychicky nemocného syna A. Babiše: „Chápu,

že to bude znít naprosto neuvěřitelně, protože sám jsem z toho ještě teď dost zaskočený. Byl jsem asi před čtrnácti dny Andrejem Babišem mladším požádán, jestli bych ho nedoprovodil do Ústí, kde měl setkání s jedním klinickým psychologem. Tu cestu jsme skutečně vykonali, dopoledne jsme byli v Ústí. Andreje jsem tam dovezl.

A později, když jsem ho opět vyzvedával a měli jsme se vydat na Prahu, tak jsem navrhl, že si dáme polévku. A protože jsem ve Větruši točil Ano, šéfe!, tak jsem navrhl, že zajedeme tam.

Když jsme tam dojeli, tak parkoviště bylo plné policistů. A Andrej říká: Co se tady děje? Tak jsme zašli na recepci hotelu. A pan recepční nám pobaveně řekl, že je tady start kampaně hnutí ANO. A Andrej řekl: Vytáhni telefon a toč. A já už jsem potom jenom sledoval, co se děje.“ Viz https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-mladsi-hnuti-ano-usti-nad-labem-vit-klusak_2109021434_ako.

 

Jistě, náhody se dějí. Zkusme si ale tento příběh rozebrat krok za krokem. V prvé řadě vidíme, že A. Babiš mladší má kontakt na V. Klusáka. A ti dva se znají patrně natolik dobře, že jeden druhého požádá, zda by ho dovezl ke klinickému psychologovi – a druhý nadšeně souhlasí. A nejen, že ho tam odveze, ale zase ho doveze zpět, třebaže má ten den práci.

 

Na tomto místě bychom si měli přiznat, že za klinickým psychologem asi běžně nedojíždíme, zvláště, je-li náš duševní stav v pořádku.

Klinický psycholog je odborníkem na duševní nemoci a duševní zdraví, je podrobně vzdělán v psychologii osobnosti, vývojové psychologii, psychologii zdraví a nemoci, věnuje se psychologické diagnostice, umí pracovat s psychologickými testy a řádně je interpretovat, klinický psycholog má obvykle i atestaci z psychoterapie a rozšiřuje svou nabídku o léčbu duševních poruch a podporu harmonického rozvoje osobnosti cestou psychoterapie.

 

Skutečně ale máme věřit panu Klusákovi, že netušil, že v Ústí nad Labem zahajuje A. Babiš svou kampaň? Zvláště, je-li mediálně známo, že se tam má premiér ve volbách utkat s I. Bartošem?

Máme si opravdu myslet, že tuto informaci nevěděl předem A. Babiš junior, kterého měl pan Klusák doprovodit do Ústí?  

 

I kdyby to tak bylo, jako že je to krajně nepravděpodobné, nabízí se tady další otázka: V. Klusák věděl, že A. Babiš mladší navštívil klinického psychologa. Přesto ho s klidem nechal jít mezi lidi a napadnout kampaň jeho otce: To ho nenapadlo, že by se to mohlo na jeho stavu podepsat? Nebo mu to bylo jedno? Proč neřekl, že nic natáčet nebude – a ať jedou raději pryč?

Do kontextu dosaďme, že A. Babiše mladšího pod svá křídla vzalo trio: P. Novotný, P. Šafr a M. Kalousek.

P. Novotný z ODS (soudem uznán vinným za nebezpečné vyhrožování a podněcování k trestnému činu a odsouzený k dvouletému podmínečnému trestu) mazal v červenci 2021 Babišovi juniorovi med kolem úst. „Jsi statečnější než my všichni dohromady“, vzkázal mu a dal mu medaili.

V srpnu 2021 byl A. Babiš junior pro změnu na pivu s M. Kalouskem z TOP09, který stokrát prohlašoval, jak se stáhne z politiky, ale není toho schopen.

Do třetice se o Babiše juniora zajímá P. Šafr z Fora 24, které zcela nepokrytě tlačí do voleb koalici Spolu (kde jsou jak ODS, tak TOP09).

 

Těch náhod je tedy trochu přespříliš. Je evidentní, že opoziční politici Babišovi Juniorovi před volbami pochlebují, aby ho zneužili proti otci.

Šafr zpochybnil, že by A. Babiš junior trpěl vážnými psychickými problémy, což má dokazovat údajný odborník Karel Kaufner. V seznamu soudních znalců se ale jaksi nevyskytuje. Viz https://www.expres.cz/zpravy/karel-kaufner-andrej-babis-mladsi.A210903_100958_dx-zpravy_stes.  

 

Asi to bude podobný „odborník“ jako bezpečnostně-politický analytik Martin Svárovský, který se nechal slyšet, že jsme to v tom Afghánistánu vlastně na celé čáře vyhráli: „Dalším mýtem je, že dění v Afghánistánu je porážkou Západu ztělesňovaného Severoatlantickou aliancí. Jenže ani to neplatí, protože NATO uspělo“ (Viz https://www.forum24.cz/zemanovy-nesmysly-o-nato-a-afghanistanu-aneb-stary-jezevec-nerozumi-svetu/).

 

Sečteno podtrženo. Opozice z Demobloku se dopustila zjevného faulu, který nelze nijak ospravedlnit. Je na každém voliči, zda takovéto jednání podporuje a bude pro něj hlasovat, nebo mu vyjádří své rezolutní „NE“.   

 

 

Buď, anebo…

 

Klinického psychologa navštěvují zdraví

asi jen tak z legrace, či že je to moc baví.

Všichni zdraví rovněž mají správné režiséry,

co je rádi odvezou, a klidně všemi směry.

 

Nejen, že vás doveze – on vás i vyzvedává,

takový to kámoš je – to už je láska pravá.

Dáte si holt polévku, v níž ale cosi plave.

Buďto vám to nesedí – a nebo jdete s davem…