Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakou roli může hrát Německo vojensky?

24. 4. 2022

Jakou roli může hrát Německo vojensky?

Vždy bylo veřejným tajemstvím, že Bundeswehr byl a není v dobré kondici. Zlomyslné drby navrhovaly, aby jejich vozidla nesla poznávací značku Y, protože písmeno je poslední (nebo konec) „ NĚMECKA “.

Ilustrační foto

24. dubna 2022 - 06:20

 

V absolutních číslech se německé vojenské výdaje řadí do první desítky na světě (jen o devět miliard eur méně než Rusko). Přesto se podíl německých „obranných výdajů“ na celkovém rozpočtu po pádu komunismu snížil na polovinu na 2,1 procenta do roku 2021 (Destatis). Těch údajně pouhých 1,3 procenta, které Německu USA vyčítají, nemůže být správné. „Společenství národů“ a vítězné mocnosti druhé světové války si kdysi přály, aby Německo nebylo jen rozlohou malé.

 

To ale nebrání ukrajinskému prezidentovi Vladimiru Zelenskému a jeho „psu na vodítku“ Andriji Melnykovi, velvyslanci v Německu, požadovat, aby Německo nyní také předalo válečný materiál, který musí mít připravený pro úkoly NATO. Německo se nesmí bránit vůbec.

 

Nemáte právo na sebeobranu?

 

Podle článků 2 a 3 se čtyři vítězné mocnosti druhé světové války dohodly na smlouvě 2+4 z 12. září 1990, která nahradila formální mírovou smlouvu: „ Vlády NSR a NDR prohlašují, že sjednocené Německo nikdy nepoužije své zbraně jinak než v souladu s ústavou a Chartou Organizace spojených národů. " Takže ani na svou obranu?" V čl. 3 odst. 1 smlouvy se píše „ vzdání se jaderných, biologických a chemických zbraní “. Kdyby se Putin dozvěděl, že naše „ministryně války pro zahraniční věci í Annalena Baerbocková, dokonce i za bílého dne „ jaderné účasti ““ sny – au, au! A v článku 3, odstavec 2, bylo nakonec upraveno zeštíhlení obou ozbrojených sil ze 490 000 mužů v Bundeswehru a 155 000 v Národní lidové armádě (NVA) na celkový počet „ 370 000 mužů “. Polovičatá kancléřka Angela Merkelová pak toto číslo na konci svého funkčního období zbytečně opět snížila na polovinu na 183 000 vojáků . Na oplátku udělala z žen nejvyšší velitelky všech vojáků. Mělo by to snad vynahradit decimaci ozbrojených sil?

 

Podívejme se dále do roku 1945, kdy se zrodila Charta OSN: V této chartě bylo za nepřátelský stát prohlášeno i poválečné Německo. Přestože se Německo mezitím stalo čtvrtým největším přispěvatelem do OSN , stále jsme de iure považováni za „ nepřátelský stát “ mezinárodního společenství. Podle článků 53, 107 a 77 Charty OSN by každá země OSN měla formální právo vojensky zasáhnout v Německu – i bez mandátu OSN!

Německo je stále „nepřátelským státem“ OSN

 

 

 Proč ocelářský národ Ukrajina nestaví své vlastní tanky?

Ukrajina chce nyní ze zeštíhleného arzenálu Bundeswehru poslední zbývající kousky naší vlastní národní obrany. Vládcům Ukrajiny nestačí, že jejich vojáci byli cvičeni na německých tancích při manévrech NATO. Sami si nechtěli vyrábět své vytoužené „těžké zbraně“ – přestože Ukrajina byla před válkou po Německu druhým největším výrobcem oceli v Evropě (kromě Ruska) . To je pravděpodobně jeden z důvodů, proč Zelenskij a jeho ministryně pro reintegraci Iryna Wereščuková chtěli znovu dobýt Doněckou „lidovou republiku“ s Mariupolem jako centrem těžkého průmyslu, včetně jeho praporu Azov.

 

Ale dostat tank jako dárek je samozřejmě pohodlnější než si plivnout do dlaní a pracovat. Malý Izrael staví své vlastní tanky, i když nevyrábí žádnou vlastní ocel. Možná by si velvyslanec Melnyk počínal lépe jako šéf továrny na tanky pro koneckonců největší zemi v Evropě (Francie je větší jen se svými zámořskými územími)? A jak se staví letadla, to se Ukrajinci mohli naučit od Rusů v dobách Sovětského svazu. Ale po revoluci na Majdanu klesla zaměstnanost ve všech sektorech ekonomiky ; V poslední době jich méně než 25 procent pracovalo v obchodu. Na druhou stranu vzkvétala neformální ekonomika a korupce – a ani jedna neprodukovala žádné daně, které by se daly použít na financování armádního vybavení.

 

Přesto všechny naše strany, s výjimkou AfD, pod tlakem médií trvají na ještě větších dodávkách zbraní – nyní nepřímo přes třetí země („ kroužková burza “). To jen prodlouží válku – stejně jako druhá světová válka, prohraná v roce 1943, trvala kvůli mobilizaci posledních německých záloh další dva roky a způsobila další čtyři miliony německých mrtvých (a v Evropě nespočet dalších). Ale každý národ má právo zemřít vlastní hrdinskou smrtí – včetně Ukrajiny.

 

Ukrajinský velvyslanec saskému premiéru: Ještě, že nejste ve vládě!

 

Je potřeba mírová smlouva s Ruskem

 

Ale zpět k vážnosti situace: Rozhodně nepotřebujeme, aby nás Ukrajina obviňovala z financování Putinovy války tím, že zaplatíme za ruský zemní plyn, který byl dodán na základě smlouvy. Protože Ukrajina také dostává ruský plyn! A hodně si účtuje za tranzit plynu přes ukrajinské území. Navíc režim, který oslavuje nacisty ve vlastních řadách (např. Hitlerova kolaboranta Banderu) jako národní hrdiny, ztratil morální integritu. A kdo – jako Melnik – vychvaluje fašistický pluk Azov ukrajinské armády jako hrdinné obránce Mariupolu, už nemá v Německu místo jako velvyslanec. Musel by být označen jako nežádoucí osoba.

 

Z toho plyne moje rada pro Evropu: Pošlete zbraně na Ukrajinu – a zároveň pošlete diplomaty a vojenský personál do Moskvy, aby připravili základní kameny pro mírovou smlouvu. Nesmí tam ale být žádný zástupce USA, který dělá z Evropy centrum svých zbrojních obchodů a snaží se o jakékoli „obchody na úkor třetích stran“. Vyjednávat za sebe – i když se to stane bez Ukrajiny. I když Ukrajina tentokrát není agresorem: Konec druhé světové války připravovali spojenci bez hitlerovského Německa a my museli – a s výsledky jsme se nakonec museli sžít. Zažili jsme to a přežili. To by bylo žádoucí i pro ukrajinský lid.

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/