Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Schwarz, pastor církve československé husitské, seděl s Havlem na Borech

5. 8. 2019
Seděl jsem s Havlem na Borech, v I. oddělení politických vězňů, a zatímco my jsme na dvoře kovošrotu ve sněhu na páračkách párali elektrické kabely a třídili ocel, a měděné dráty vázali do otepí, nad námi v I. patře kouřil v okně znuděný vězeňský knihovník V. Havel ... .
 Když jsem po návratu domů poslouchal ve zprávách ve Hlasu Ameriky, jak disident Havel trpí na Borech, musel jsem se smát ... . A od té doby vím, jak se vyrábí ikona světce XX. století ... .
Někteří husiti se pak divili, když jsem po zvolení do úřadu husitského patriarchy do adresáře zvaných hostů na slavnostní bohoslužbu k inauguraci na husitského patriarchu odmítl pozvat Havla, a místo toho jsem pozval poslance za KSČM Pavla Kováčíka z Hrotovic, jehož paní mi hrála na varhany při bohoslužbách na hrotovickém zámku v zámecké kapli. Dlouho se pak tradovalo, jak reagoval překvapený V. Klaus, když uviděl Kováčika listovat v husitském zpěvníku :"Hm, hm, hm, co vy tady děláte? - ptal se udiveně Klaus a Pavel Kováčik s úsměvem odpovídal : "To bych se měl zeptat spíš já vás".
Havel byl skutečně politický klaun a moje vzpomínky by vydaly na knihu.
Jan Schwarz, pastor církve československé husitské
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kniha

Jaroslav,4. 10. 2019 19:02

Vážený pane Schwarci, tak proč tu knihu nenapíšete. Já si myslím, že by to zajímalo mnoho slušných lidí, co byl tecn Vašek Šašek za lumpa.!!!!

Re: Kniha

Tom,13. 9. 2020 3:33

Havel alias Venca Flaška, byl velky pitomec

sám do sebe

Petr Mrhálek ,13. 1. 2021 23:46

Možná by se pan Schwarz místo vytahování špíny na ostatní (i kdyby oprávněné) měl podívat zpět ve svém životě. Rozhádá církev zničené rozvedené rodiny plné jizev. Tvořit si svůj falešný obraz ne veřejnosti není nic hezkého, ale plivat při tom na ostatní je absolutně ubohé.