Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsem vzteky bez sebe. Polsko, Bělorusko, Maďarsko, Srbsko, EU a migranti.

3. 12. 2021

Jsem vzteky bez sebe. Polsko, Bělorusko, Maďarsko, Srbsko, EU a migranti. NESTYDATOST EVROPSKÝCH PAPALÁŠÚ UŽ JE TAK ZJEVNÁ, ŽE JI ANI NESKRÝVAJÍ!

Tahle dvojitá a možná trojitá morálka vedení EU i řady členských zemí ohledně přístupu k migrantům, který není založen na zkoumání a hodnocení konkrétního lidského osudu, nýbrž jen a jen na ryze politických cílech rozhodujících států EU a bruselské unijní vrchnosti, je hnus!

 

Datum příspěvku 2. prosince 2021

Petr Vlk  

Zdroj: Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com 

Dlouho, velmi dlouho se chystám na článek, komentující dění na bělorusko - polských, litevských, lotyšských hranicích. Mám pro něj jediné slovo – hnus.

Protože jestli by se za něco náš západní svět měl do hloubi duše stydět, je to ta situace a excesy na běloruských hranicích se všemi sousedy, členy Evropské unie. Tedy Polskem, Litvou a Lotyšskem.

Netřeba vám vykládat, oč že běží.

Zkrátka do Běloruska se navalili, a je úplně jedno, jestli s povzbuzováním a pomocí tamního šéfa Lukašenka nebo ne, migranti z Blízkého východu. Jde především o občany zemí, kterým jsme přinesli „trvalou svobodu“ – Sýrie, Iráku, Afghánistánu. Ale i z tureckého Kurdistánu, tedy ze země našeho spolehlivého spojence z NATO Turecka, který ovšem s Kurdy zachází asi stejně jako Kyjev s těmi svými z Donbasu. Tedy že sem tam na ně pošle tanky, těžké dělostřelectvo a zkouší je dobombardovat do doby kamenné.

Televize nás zásobují dramatickými šoty z hranice, kde stateční polští žolnierži v plné zbroji čelí náporu zmrzlých, vyčerpaných, žíznivých chudáků a chudaček a často i malých dětí, kteří prostě chtějí za každou cenu do Německa. Kde očekávají, že nafasují okamžitě barák, blondýnu a mercedes /klidně strpí v nouzi i opačné pořadí/ a vůbec nikdy nebudou určitě muset hákovat. Kde zažijí ono bájné Wir schaffen das!

Lukašenko těmhle zoufalcům, toužícím po svobodě, umožnil přístup na unijní hranici. Proč ne? Přijeli mu do země na turistická víza, proč by jim tedy nepovolil procházky v krásné příhraniční přírodě. A že chtějí okouknout i tu v Polsku a tak dále? Proč by jim bránil? Kdysi mu EU platila, za to, že jim nic takového nedovolí. Platby skončily s prvními sankcemi, když jsme si umanuli, že baťka není ten správný prezident a my se rozhodli, že jím je, bez ohledu na skutečný výsledek voleb, je jakási Tichanovská a basta! Ta, že obrátí Bílou Rus na druhou Ukrajinu a pošle ho na ostře protiruský kurz. Tohle je jádro sporu a demonstrací v Minsku a dalších běloruských městech! K níž nepochybně přispívala i ona česká diverzní jednotka, kterou kdysi zakládal na ministerstvu zahraničí tehdejší náměstek ministra Petr Kolář.

Ale zpět k k tomu, co se děje na těch hranicích. Přiznávám, že už dlouho jsem neviděl tak šokující obrázky. Snad jedině když byl hladomor v Súdánu nebo je nyní v Jemenu. Bezmocné matky, děti mrznoucí v listopadových nocích v lese na holé zemi… Děs a hrůza!

A tihle zoufalí lidé jsou uzavřeni mezi dvěma kordony dobře živených, ale mimořádně nakvašených žoldnéřů, protože na té hranici jsou dlouhodobě v nepohodě a diskomfortu, kvůli těm, co chtějí za každou cenu do toho Německa, aby dostali ten barák, mercedes a blondýnu, se stali hadrákem, do něhož kopou ti i ti. Jedni je tlačí kupředu, druzí zpět.

Čekal jsem, že se zapojí tzv. lidskoprávní organizace, všelijaké humanitární nevládky a zejména Brusel, resp. centrála EU a zejména komisařka fořtka přes tyhle věci – Babišova Zemanova nominantka Věra Jourová. A ono nic, vypařily se! Stejně jako Komisariát OSN pro uprchlíky! Nevládky, co tak aktivně organizují námořní taxislužbu mezi Libyí a Itálii a Maltou ve Středozemním moři také získaly kouzlo neviditelnosti. Nula. Věra Jourová? Ta sice Polsko řeší, ale v úplně jiné záležitosti. A EU? Ta ústy své komisařky pro vnitro konstatovala, že i hraniční plot bránící nelegálním migrantům může být sexy!

Na čem se tihle všichni shodují je konstatování, že Bělorusko VEDE PROTI svobodnému západnímu liberálně demokratickému světu HYBRIDNÍ válku. Že se mstí za naše naprosto správné sankce vůči Lukašenkovi a jeho režimu a že pomocí migrantů ilegálů hodlá EU rozvrátit.

A tohle papouškují úplně všichni političtí papaláši. Napříč Evropou. A Human Right Watch, Amnesty Int. i úřad Vysokého komisaře OSN, kteří se mohou doslova pominout, když jde o „práva“ stejných nelegálních migrantů ve Středomoří!

Neuvěřitelný rozdíl ve statusu nelegálního připrchlíka když přichází z Bílé Rusi a když přeplouvá na člunu z Libye. Pro mne v obou případech stejný nelegál, který by prostě měl být jednoznačně odsunut. Jenže ten, co používá ten nafukovací člun s motorem je Refugees Welcome a ten druhý hybridní hrozba, tedy lidská odpad, který je třeba hnát svinským krokem.

Ale on je i rozdíl mezi nelegálním migrantem který to zkouší do Řecka z Turecka po souši. To NENÍ hybridní hrozba a za toho, že si ho Erdogan u sebe nějaký čas nechá, tak mu ještě zaplatíme! Ten je vlastně něco jako chodící turecká peněženka. Zatímco na Lukašenka za stejného migranta budeme sankcionovat!

Až zase uslyším nějakého toho papaláše blábolit o tom, že evropská, česká a jakákoliv jiná migrační politika musí být vstřícná a plná pochopení pro těžký úděl těch migrujících, vzpomenu si na to, že rozhodující pro naše milosrdenství, vstřícnost a humanismus není ani náhodou konkrétní osud, ale pouze směr, z kterého k nám onen ekonomický nomád přichází. Když z jihu, tak je vítán, když z východu, tak je placeno výchozímu státu, když ze severovýchodu, tak jde o hybridní válku a budeme sankcionovat! Tak prosté to je!

Fuj!

Ale to není zdaleka všechno. Ještě je třeba pojednat jednu velkou věc. Zopakujme si, co se děje na bělorusko unijní hranici:

-jsou tam tisíce běženců, kteří jsou on the road, protože Západ kdysi vtrhnul do jejich země aby jim tam přinesl tu správnou svobodu a demokracii. Většinově. A oni, když s ní udělali konkrétní zkušenost, ze své vlastní země zdrhají jak od morové rány! Protože poměry jsou pro ně zjevně daleko neúnosnější, než kdysi za krvavého Saddáma a krvavého Muamara! Nebo když tam ještě nikdo nenainstaloval trvalou svobodu a hlavně nebojoval pod Kábulem za Prahu, Londýn, Berlín, Washington atd. atd. Tohle zažíváme velmi intenzivně už od roku 2015!

Vzpomínáte co tehdy dnes mlčící humanitárky – počínajíc komisariátem OSN pro uprchlíky, přes Human Right Watch až k Amnesty Int. vyváděly? Jak tehdy řičel a vyšiloval Brusel a vedení EU a jaká slova používali papaláši především ze starých členských zemí EU na adresu Maďarska a Viktora Orbána, když začal stavět hraniční plot na pomezí se Srbskem? Prašivý pes by se k němu na kilometr nepřiblížil. Ovšem dnes je polský plot sexy, mrtví na polsko běloruské hranici nikomu nevadí, ba naopak, je vyzdvihována role Polska při ochraně vnější hranice a statečnost dobře živených, kvůli strpěné nepohodě mimořádně navztekaných polských žolnierzů vůči bezbranným civilům! Kteří na ně házejí kameny a nadávají jim… Všichni v Bruselu a členských zemí EU tleskají! Zatneme Lukašenkovi žílu! Darebákovi!

Že by bylo stačilo se neplést do běloruských vnitřních záležitostí a problém by vůbec nevznikl? Inu ale to bychom neprosadili tu naší demokracii v Bělorusku!!! A vůbec – my jsme se rozhodli, že prezidentem téhle hrozné země je Tichanovská a basta! Do toho kdo bude běloruským prezidentem si my mluvit nedáme!

Jenže jen o tom to není! Během toho mydlení těch chudáků, co přicestovali z Blízkého východu, ale neuvědomili si, že ze špatného směru, že ten správný je, když umím pro jistotu plavat, jen z jihu a s využitím středomořského námořního taxíku, se stalo ještě něco dalšího, co popisuje dokonale tu naši úžasnou liberální demokracii v její plné šíři a kráse. Ony se vlastně staly ty věci dvě. Teď čerstvě před pár dny:

Soudní dvůr EU, který dal za pravdu Evropské komisi v další ze série žalob vůči zákonům iniciovaným protiimigrační maďarskou vládou. Podle soudu se Budapešť provinila proti unijním normám i tím, že odmítá přiznat právo na azyl lidem, kteří k maďarským hranicím dorazili přes bezpečnou třetí zemi.

Dokonce se vyjádřil, že trestáním organizací pomáhajících cizincům s azylovým řízením porušilo Maďarsko právo Evropské unie.

Vláda premiéra Viktora Orbána v roce 2018 prosadila sérii zákonů, které mimo jiné výrazně ztížily pomoc lidem žádajícím o azyl a omezily jejich šance na dosažení této ochrany. Pravidla umožňovala trestně postihovat kohokoli, kdo pomáhá s vyřízením formalit lidem, kteří často nezvládají administrativními úkony v maďarštině.

„Kriminalizace této činnosti narušuje výkon práv, která Unie zaručuje v oblasti pomoci žadatelům o mezinárodní ochranu,“ konstatoval v úterý nejvyšší orgán unijní justice. Podle soudců Maďarsko neplní své povinnosti vyplývající ze směrnic o společných řízeních a přijímání žadatelů.

Abych to ještě patřičně orámoval – polská vláda vyhlásila v příhraničním pásmu o šíři myslím 3 km výjimečný stav. Nikdo, kdo tam nebydlí nebo nemá vážný důvod tam nesmí vstoupit. Mimo ozbrojených složek – prostě těch dobře živených, ale těžce namíchnutých statečných žolnierzů, co bez milosti mlátí ty chudáky co nechtějí být v Bělorusku. Kteří nesou cejch, že se nelegálně hrnou do EU ze špatného azimutu! Zejména do toho vymezeného příhraničí nesmí NOVINÁŘI a také PRACOVNÍCI HUMANITÁRNÍCH ORGANIZACÍ. Kteří by samozřejmě mohli nelegálům pomáhat!!! Na to, demokracii vyučující Varšava přísně dbá a EU ji chválí!

V případě Maďarska ho EU pohnala před Evropský soud a ten Budapešť odsoudil jako sprostého zločince! U Polska úplně stejnému postupu všichni tleskají a klepou uznale Poláky po zádech! Maďary potrestáme, protože umožňují podat připrchlíkům v jejich zemi žádost o azyl, byť v maďarštině, vedle toho za to, že jim humanitárky financované Sorosem nesmí radit a pomoci a také za to, že Budapešť razí teorii, že když už se někdo dostal do bezpečné země, kde mu nejde o život, není důvod, aby se dožadoval téhož azylu v Maďarsku! Ale nikdo ty připrchlíky nemydlí hlava nehlava, nikdo je nenutí spát s dětmi v listopadu na holé zemi v lese, nikdo je nevystavuje hladu a žízni, nikdo na maďarských hranicích neumírá, nikdo je brutálně nevytlačuje do Srbska. V Maďarsku se jim dostane základní péče a jistě daleko slušnějšího zacházení než na polsko běloruské hranici od příkladně se chovajících Poláků! A především – mají šanci zažádat o azyl! Zatímco v Polsku ani omylem a jediné, co zinkasují je pořádná nakládačka pendrekem!

Polsko je vzorný bojovník za západní demokracii. Ti chudáci nelegálové bez šance zažádat o azyl jsou mláceni, kopáni, šikanováni, hladoví vymrzlí, bezbranní, zoufalí. Mohou těm šikanovaným, za které se Soud EU a celá EU, z Maďarska jen a jen závidět!

Už jste viděli někdy větší pokrytectví a hnus?!

Ale to není všechno! Ani náhodou. Tomu listopadovému procesu s Maďarskem přecházel ještě další soud v létě! Konkrétně v květnu!

Tehdy stejný Soudní dvůr Evropské unie, tedy nejvyšší soud v EU rozhodl, že Maďarsko podle něj má právo přísně střežené oblasti na svých hranicích, takzvané tranzitní zóny, provozovat. Musí ale respektovat zákony a ty jasně stanovují maximální dobu, po kterou v nich migranti mohou být drženi. Tedy nelze například držet migranty v oplocených zónách na hranici neomezeně dlouhou dobu,

Soud nijak nezpochybnil právo Maďarska, zamítnout na základě řádného procesu žádost o azyl konkrétních žadatelů. Zdůraznil ale, že je Maďarsko povinné respektovat všechny platné procesy v rámci azylového řízení.

„Členské státy EU můžou zadržet žadatele o mezinárodní ochranu, kteří se objeví na jejich hranicích,“ uvedl Soudní dvůr. Ale dodal, že „toto zadržení nesmí za žádných okolností překročit dobu čtyř týdnů od momentu, kdy daná osoba o mezinárodní ochranu požádala“.

Pokud Maďarsko není schopné žádost o azyl vyřídit během čtyř týdnů, musí podle soudu běžencům umožnit vstup na své území. Stát jim je povinen poskytnout buď nějakou formu ubytování, nebo minimální finanční prostředky, aby si ubytování mohli zajistit sami.

Soudní dvůr EU taky konstatoval, že zadržování migrantů v uzavřených oplocených zónách je možné, je ale potřeba takový krok zdůvodnit. Není přípustné automaticky na dlouhou dobu zavírat všechny žadatele o azyl bez prozkoumání, jestli pro to existují důvody.

Podle soudu také Maďarsko nemůže automaticky odepírat možnost podat žádost o azyl všem migrantům, kteří k jeho hranicím přišli přes Srbsko. Maďarsko to až dosud dělalo s odkazem na to, že Srbsko je pro žadatele o mezinárodní ochranu bezpečnou zemí, takže o azyl měli požádat tam. Podle Soudního dvora ale tito lidé mohou svou žádost v Maďarsku podat, byť je na samotném Maďarsku, jestli jí následně vyhoví, nebo ne.

Maďarské úřady až dosud lidem přicházejícím přes Srbsko automaticky nařizovaly vyhoštění, tedy opuštění Maďarska, byť je Srbsko odmítá přijmout zpět. Podle Soudního dvora musí Maďarsko těmto migrantům umožnit podat proti rozhodnutí o vyhoštění odvolání k maďarskému soudu, jako je tomu v ostatních státech EU.

Nemůže být větší rozdíl než mezi odsouzeným a soudem EU sankcionovaným postupem Maďarska a celou EU schvalovaným postupem Polska vůči stejným nelegálním migrantům! Jak už dvakrát konstatováno – hnus! Evropské unii sebeméně nevadí, že popírá sama a sebe, že sobě i světu veřejně lže. Že je trapná, ba odporná ve své bezzásadovosti!!!

Tohle je náš svět. Kde je možné o čemkoliv prohlásit, že je něco v jeden a ten samý okamžik černé i bílé, hořké i sladké, žádoucí i kriminální!!!! Liberální demokracie pur!

Lomcuje s vámi vztek? Říkáte, že Brusel a celá EU je spolek lhářů, kterým je potřeba co nejrychleji ukázat záda?

Hmmm…. Jak se to vezme! Mohl bych snadno položit otázku – a co jako v Bruselu ohledně téhle neudržitelné politiky předvedla česká vláda? Jak podpořila Viktora Orbána, zastala se Maďarska? Atd. atd. Ale neudělám to. Mohu totiž být daleko a daleko tvrdší a konkrétnější.

Bohužel čeští papaláši si s Bruselem ani v nejmenším nezadají. Co nezadají. oni ty šílence v Evropské komisi a u Evropského soudu doslova překonávají o několik koňských délek!!!

Než to doložím, vrátím se opět do roku 2015. K zdaleka nejznámějšímu světovému politickému výroku té doby –WIR SCHAFFEN DAS!!!

Angela Merkel za pár dnů v politice skončí. Ale i když už bude dávno po smrti, to šafnutí jí přežije a bude stále připomínáno. Každý roduvěrný Čech se tomu vysmívá a a opakuje při každé vhodné a nevhodné příležitosti, jako připomenutí naprostého selhání německé kancléřky, Německa a Evropské unie!

Wir schaffen das….

Vrátím se o pár dní zpět, když jsem vydal

Flash - Zemanův dopis polskému prezidentovi

Nemohu jinak – přetisknu jeho jádro – Zemanův dopis Dudovi, znovu:

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal dopis Andrzeji Dudovi, prezidentovi Polské republiky.

Vážený pane prezidente,

situaci na polsko-běloruské hranici, která je způsobena zlými úmysly těch, kteří pro svůj vlastní prospěch neváhají zneužít nepřízně osudu druhých, velmi pozorně sleduji. Jako prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil i jako občan, Váš soused a spojenec.

Hranice, kterou odvážně bráníte, není jen hranicí Polské republiky, ale zároveň hranicí Evropské unie a hranicí členské země NATO. Na jakékoli její ohrožení by měly proto reagovat všechny členské státy EU a NATO a měly by nabídnout účinnou pomoc.

Armáda ČR je připravena, bude-li z Vaší strany zájem a při splnění zákonných podmínek, vyslat k pomoci při obraně hranice Polské republiky své vojáky. Příslušníci ozbrojených sil České republiky jsou v současné době připraveni k okamžitému přesunu.

Rozhodnutí o vyslání ozbrojených sil České republiky mimo území naší země na dobu do 60 dnů náleží vládě, jde-li o plnění závazků z mezinárodních smluv o společné obraně proti napadení. Zasadím se o to, aby Česká republika dostála svým spojeneckým závazkům při obraně naší společné bezpečnosti.

Kromě této konkrétní nabídky vojenské pomoci si Vám též dovoluji nabídnout motto, které se v naší zemi ujalo během epidemie koronaviru a které je výstižné i pro situaci na Vašich hranicích: „Společně to zvládneme!“

 S úctou

Miloš Zeman, prezident České republiky

Vadí vám Wir schaffen das Merkelové? Fajn. Tak pro neněmčináře přeložím úplně poslední větu toho Zemanova dopisu Dudovi do germánštiny.:

„Společně to zvládneme!“ Wir schaffen das zusammen!

Najděte 5 rozdílů, či alespoň jeden jediný mezi Merkelovou a Zemanem.

Totéž o deset dní dříve napsal Fiala na webu ODS. A v podstatě i Babiš. Takže celá česká politická elita!!! Je připravena prostřednictvím českých vojáků, rozdávat na běloruských hranicích – jelita! Pendreky! Případně i nechat střílet….

Všichni tihle tři nabídli Polsku české vojáky. Aby si taky na polských hranicích práskli pendrekem do zmrzlých, hladových a zoufalých civilů. Kteří udělali jen tu chybu, že nenasedli v Libyi na člun, ale v Turecku, Sýrii nebo někde jinde na letadlo!

Ale to poslání českých Rambů do Polska nebo kamkoliv jinam, má právě teď naprosto tragický rozměr!

České špitály, díky neuvěřitelně neodpovědným hrátkám týchž politikářů a jejich naprosté neschopnosti řešit krizový problém doslova praskají ve švech! Zápasí s nedostatkem lůžek, přístrojů, materiálu, ale především personálu!!!! Opakuji PERSONÁLU!

Nemocnice zoufale volají po pracovní síle. Nejbližší pomoc představuje armáda a odeslání vojáků do nemocnic. Jenže Metnarem vedená obrana škudlí. Tam kde chtějí deset kluků, dostanou tři, jednoho nebo také žádného. Pro nemocnice prostě vojáci nejsou vůbec nebo jen velmi málo. Pro Polsko a střežení tamní hranice jich budeme mít dost! Ačkoliv Poláci disponují jednou z nejpočetnějších armád v NATO i EU!!!

Jak se vám líbí v tomto světle ono Zemanovo – Wir schaffen das zusammen???

Takže nejdříve si ukliďme před vlastním prahem a teprve potom ukazujme druhé, speciálně na Brusel! Ne, neposkytuji bruselskému lhaní s dvojité morálce žádné krytí. Ale daleko více mi vadí pokrytectví a lhaní tady u nás! A také duševní nedostatečnost těch, co se pořád vidí v Zemanovi a Babišovi. Mezi těmihle dvěma a Fialou, když dojde opravdu na vážné věci, není žádný rozdíl!!!

A kdyby snad někdo namítal, že vlk otočil ohledně migrantů, tak mu sděluji, že ani ve zlém snu! Právě naopak. Ze sousloví NELEGÁLNÍ MIGRANT je pro mne rozhodujícím slovem NELEGÁLNÍ. Což znamená tolik, co nezákonný. A tím je řečeno vše! Hranice, vízová politika, suverénní rozhodování o tom, koho na své území pustíme a koho ne, je nedotknutelné! Ale žádám, aby byl důsledně plněn jeden parametr – že stejná politika EU bude platit na hranicích Polska, Maďarska, Řecka, Itálie, prostě hranicích celé EU. Ne že někde bude možné migranty libovolně dovážet, jinde se za ně vydírající zemi platit, jinde odsoudíme svou povinnost řádně konající členskou zemi a ještě jinde budeme další členskou zemi chválit za to, že postupuje s nevídanou brutalitou a žádnou humánností oproti nelegálům a ještě jí podpoříme tím, že do toho zapojíme naši operetní armádu, kterou momentálně zoufale potřebujeme v českých nemocnicích!

A také mi mimořádně vadí, když kdesi záměrně vyvoláme vnitropolitický velký problém tím, že bychom rádii svrhli tamní vládu a pak se divíme, že se nám to vrátí. Opakuji, kdybychom nechali Bělorusko na pokoji, ať si samo vyřídí svoje vnitřní záležitosti a nepřijímali demonstrativně všelijaké Tichanovské a podobné na Hradě, ve Strakovce, v parlamentu, zcela nepochybně by nápor na bělorusko unijní hranici dnes neexistoval. Půjčka za oplátku.

O tohle a o nic jiného jde! Nikoli o Polsko a EU a už vůbec ne o hybridní válku!

Tu vedeme my a zejména Polsko a baltské země proti Minsku už dlouhou řadu let! EU prostě obludně lže celému světu a sama sobě a čeští politikáři z nejvyššího patra nejsou ani o chlup lepší!

Dodatek ze středečního poledne:

Když jsem psal to, co jste právě dočetli, byl jsme zralý na kyslíkovou terapii. Nyní jsem vzteky bez sebe! Na Novinkách.cz před pár minutami vyšel následující článek,

EK umožní Polsku a pobaltským státům volnější nakládání s migranty

přebírám z něj:

Evropská komise hodlá umožnit pohraničníkům Polska, Litvy a Lotyšska, aby volněji nakládali s migranty, kteří překročí běloruskou hranici. Podle návrhu, o němž informoval web Politico, by mohly polské, litevské či lotyšské úřady zadržet žadatele o azyl u hranic déle, než je obvyklé. A zároveň by měla být snazší jejich deportace.

Unijní exekutiva se návrhem snaží vyjít vstříc požadavkům zmíněných států, které dlouhodobě odmítají pouštět přes hranice kohokoliv z tisícovek běženců pokoušejících se dostat na západ.

Země sousedící s Běloruskem na svých hranicích kvůli migrantům začaly budovat ploty a obrátily se na EU se žádostí o pomoc. Komise se ve středu chystá vyjít vstříc požadavkům na uvolnění azylových procedur.

Podle návrhu by měly úřady v detenčních centrech u hranic až čtyři týdny na prověření migrantů a registraci jejich žádosti o azyl, zatímco v současné době je to nejvýše deset dní

.Celková doba, po kterou budou moci země držet žadatele během vyřizování žádosti v hraničních centrech, bude až 16 týdnů. V dříve navržených celounijních pravidlech přitom komise počítala s 12 týdny.

Lezou mí oči z důlků nad tím pokrytectvím a doslova všivárnou! Takže Maďarsko je kontinuálně odsuzováno, za něco, co Poláci a Balti, v daleko větším měřítku provozují s migranty, kteří utíkají před krvavým psem Asadem nebo před Talibánem, které přece my vítáme s otevřenou náručí a oni s nimi mohou zacházet jak s kusem hadru, jen proto, že přicházejí z Běloruska???

Už si té nestydatosti a pokrytectví všimli i na Novinkách,cz , takže pokračují:

Dvojí metr

Podobných ústupků se naopak v minulosti nedočkaly Itálie s Maďarskem, které rovněž čelily migrační krizi. Maďarsko bylo dokonce jedním z prvních států, které vybudovaly na hranicích migrační plot. Evropská komise to tehdy ostře kritizovala.

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó v přibližně dva měsíce starém rozhovoru pro iDnes poukázal na to, že Brusel svými kroky jednoznačně ukázal, že užívá metodu dvojího přístupu.

Nová mimořádná úprava, která počítá rovněž s usnadněním deportací migrantů, by měla platit půl roku.

Unijní činitelé na ni podle zdrojů webu Politico nemají zdaleka jednotný názor a někteří se obávali, aby nebyla v rozporu s mezinárodními azylovými právy.

Jak je uvedeno v původním článku – tahle dvojitá a možná trojitá morálka vedení EU i řady členských zemí ohledně přístupu k migrantům, který není založen na zkoumání a hodnocení konkrétního lidského osudu, nýbrž jen a jen na ryze politických cílech rozhodujících států EU a bruselské unijní vrchnosti, je hnus!

Naprostý hnus! Jiné slovo pro to nemám.

Stejný Ahmed, když nastoupí v Libyi do člunu, bude páchači dobra z humanitárek přepraven pronto do Evropy a EU se o něj musí postarat. Připlul přece ze Středomoří!!! Protože zdrhá přes řezníkem Asadem.

Tentýž Ahmed přicházející z Turecka buď bude přijat na řecké ostrovy a pak se o něj rovněž postaráme! Nebo vrácen do Turecka a pak za něj budeme platit Erdoganovi jako mourovatí.

Když si ale tenhle Ahmed vybere omylem trasu přes Bělorusko, mohou ho polští a baltští pohraničníci a soldáti zmlátit do bezvědomí, někdy i zabít, protože novináři k hranici nesmějí a páchači dobra z neziskovek jak by smet. Takže svědci nejsou! V každém případě, když bude mít štěstí, bude deportován buď zpět do Běloruska nebo do země svého původu. Ahmed cestující přes Bělorusko je trapný idiot, kterému po zásluze vymlátíme mozek z hlavy!!!

Humanita na druhou! Vlastně na třetí! Kde je Babišova a Zemanova úžasná eurokomisařka Věra Jourová, co přesně tohle má v Unii na starosti?? Kde jsou ti, co chtěli s kecy o humanismu, lidskosti, soucítění přerozdělování migrantů? Jak je možné soudit a odsuzovat Viktora Orbána nebo Salviniho a jejich země a POVOLIT Polákům a Baltům jejich příhraniční brutalitu a nerespektování pravidel Unie pro zacházení s migranty???? Navíc je dokonce za to ještě veřejně chválit!!!

Jsem vzteky bez sebe!

novarepublika.cz