Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kampaň za všechny prachy

26. 9. 2023

Kampaň za všechny prachy

 Marek Řezanka

 Ministerstvo vnitra připravilo rozsáhlou plakátovou kampaň v hodnotě 42 milionů korun, která má trvat déle než rok – a jejím údajným cílem je poukázat na kroky vlády.

 Šéf resortu vnitra, Vít Rakušan, ovšem vládu reprezentuje dostatečně i bez plakátů – a kroky vlády pociťuje většina občanů České republiky doslova na každém kroku – a hlavně, na vlastní kůži. Jakýkoli plakát sponzorovaný částečně i z jejich peněz tak pro ně bude jen dalším rudým hadrem pro býka.

 Kroky vlády jsou přitom mnohým z nás naprosto srozumitelné: Máme ministra zdravotnictví, který nedokáže zajistit dostatek základních léků, ministra financí, který nás enormně zadlužuje – enormním tempem, aniž se ten dluh jakkoli pozitivně promítá v úrovni našeho života, máme ministra práce a sociálních věcí, který v přímém přenosu ničí stávající důchodový systém a ohrožuje tak existenci výrazné části naší populace – a mimo jiné máme i ministra vnitra, který používal speciální šifrovací software v mobilním telefonu, který ho přímo spojuje s kauzou Dozimetr. Kdo jiný takovou vládu má, že?

 Vít Rakušan se čím dál více zaplétá do vlastních lží. Petrovi Gazdíkovi (exministr školství) prý doporučil, ať šifrovaný telefon rozkope a vyhodí z okna – sám však tou dobou cca 9 měsíců šifrovaný telefon CryptoCult vlastnil. Telefony s tímto softwarem podle policie používali všichni lidé kolem obžalovaného Michala Redla. Zlínský podnikatel a lobbista, Michal Redl, je dlouhodobě napojený na hnutí STAN. Byl také blízkým spolupracovníkem uprchlého Radovana Krejčíře. Ano, ten zatím ve Fialově kabinetu chybí – ale jeho tvář by se na vládních plakátech – například v pozici ministra spravedlnosti, vyloženě vyjímala.

 „Všichni členové organizované zločinecké skupiny používali na pokyn Michala Redla mobilní telefony s kryptografickou ochranou se záměrem snížit riziko jejich odhalení při vzájemné komunikaci. Nejméně část z nich pořídil Michal Redl…“ Toliko krátká citace z textu policejního obvinění v kauze Dozimetr.  

Vít Rakušan prohlašuje: „S Redlem jsem nemluvil. Neznám ani jeho číslo.

Exšéf Úřadu pro zahraniční styky a informace, Petr Mlejnek, měl pravidelné dlouhodobé kontakty s podnikatelem Michalem Redlem, který je stíhaný v korupční kauze Dozimetr. Informaci přinesl ve středu server Seznam Zprávy. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) přiznal, že o vazbě s Redlem před jmenováním Mlejnka věděl.

Mlejnkova manželka se v roce 2017 stala čtvrtinovou spolumajitelkou firmy Dyn Tedes, která poskytuje ochranu proti odposlechům. Dalších 40 procent vlastní manželka bývalého detektiva Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, Luďka Vokála, kterého soud potrestal v kauze Vidkun za korupci a vynášení informací z policejních spisů.

Telefon s šifrovací aplikací z člověka mafiána nedělá. Mafiána dělají mafiánské praktiky a kontakty, uvedl Vít Rakušan. Toto by se na plakátu, kde by pan Rakušan stál po boku pana Mlejnka, a ten zase pro změnu po boku pana Redla, krásně vyjímalo. Těžko lze panu ministrovi věřit, že nezná číslo pana Redla, když používal aplikaci k dorozumívání běžnou právě v úzkém kruhu kontaktů pana Redla, který má blízko i ke Krejčířovi.

 Pánové Gazdík i Rakušan svorně tvrdí, že za speciální software nic neplatili. Otázkou potom je, kdo tuto sumu hradil za ně. Vrcholem trapnosti je konstatování Víta Rakušana, že se bál odposlechů ze strany Agrofertu, a tak shodou okolností používal software pro utajení komunikace v rámci zločinecké bandy. Tomu může věřit jen skalní fanoušek Fialova kabinetu – a jejich výskyt ve společnosti je čím dál tím vzácnější.

 Je skandální, že toto vše Fialovu kabinetu prochází. Že dnes a denně nejsou pražská náměstí zaplavena protestujícími, že takovýto způsob vládnutí je naprosto nepřijatelný.

 Vláda Petra Fialy rozhodně žádné plakáty nepotřebuje. Kampaň, jak si počíná, prezentuje dnes a denně – a je za všechny prachy. Bohužel, ty naše.