Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konflikt Ruska se Západem, polovina května 2023, kam to všechno spěje?

21. 5. 2023

Konflikt Ruska se Západem, polovina května 2023, kam to všechno spěje?

20. 5. 2023 Janinna komentářů: 15 Rusko, Západ

Pravděpodobně si mnozí všimli, že lídři západních zemí se v poslední době nějak uklidnili. 

Pokrytecká kritika Ruska nezmizela, ale dnešní epizodické výroky se nedají srovnávat s proudem urážek a obviňování ze všech smrtelných hříchů, který se na Rusko bez přestání valil celý uplynulý rok. 

Co se stalo?

Hlavním cílem Západu je zničení Ruska jako státu. Důvod je banální – jsou potřeba levné zdroje a nejsou potřeba silní konkurenti. Vzhledem k tomu, že ve válce není možné vyhrát nad jadernou velmocí, jedinou cestou k dosažení stanoveného cíle je vnitřní rozkol a změna vládnoucí elity na prozápadní (jako v Evropě a některých zemích SNS).

Jak je známo, bez vnějšího vlivu objekt, který je v klidu zůstane i nadále v klidu. Proto je pro realizaci vnitřního rozdělení nutné vytvořit vnitřní napětí.

Aby Západ vyvolal takové napětí, snaží se jednat v několika směrech najednou:

  1. Izolace Ruska od interakce se zbytkem světa (sankce, „politika zrušení“ všeho ruského, přepisování historie, atd.), což by mělo vést k oslabení zahraniční politiky a ekonomických vztahů, a v důsledku toho k ekonomickému oslabení Ruska, a tím ke zvýšení úrovně napětí v zemi.
  2. Vytváření akutních konfliktních situací na přilehlých územích, které by měly negativně ovlivnit politické a ekonomické vazby s nejbližšími sousedy a vojensky oslabit Rusko. To také vede ke zvýšení úrovně napětí v zemi;
  3. Rozbití vnitřní stability prostřednictvím agentů vlivu, placených agentů, sabotáží; diverze a teror je přímé vytváření napětí v zemi.

Pro současné spuštění těchto procesů bylo zapotřebí velmi vážného důvodu, a ten sám od sebe nemohl vzniknout (Rusko je zodpovědnou zemí a na světové scéně je dobře zapsáno). Proto byla záminka uměle a pečlivě připravena … na území Ukrajiny.

Úkolem západního projektu „Ukrajina“ (říkejme tomu tak) bylo vyprovokovat Rusko k tvrdým akcím.  Mimochodem, neonacistická ideologie pro ozbrojené formace Ukrajiny nebyla zvolena náhodou – pro občany naší země je jakýkoli projev nacismu 100% dráždidlem, na které prostě nelze nereagovat.

A pro Západ nebylo důležité, jak přesně ke srážce dojde. Zda Ukrajina začne ostřelovat pohraniční oblasti, nebo Rusko preventivně vyhlásí vojenskou operaci… Západu vyhovovala jakákoliv z variant. Jen v tom druhém případě méně trpí samotné území Ruska a jeho civilní obyvatelstvo. Vlastně proto jsme začali SVO. Bylo to prostě nevyhnutelné.

Nicméně i naše preventivní opatření zapadaly v této fázi do plánů Západu. Západ s pomocí řízených médií a sociálních sítí obvinil Rusko z agrese a spustil výše uvedené tři body.

A proto nálada západních elit na začátku SVO a po celý rok 2022 byla na vzestupu. Protože všechno šlo podle jejich plánu.

Avšak uplynul rok aktivního tlaku … ale žádné výsledky:

  1. Izolace Ruska selhává. Naše země se navíc velmi přiblížila hlavnímu protivníkovi Spojených států – Číně.  Zapomínáme na existenci Evropy a Ameriky a rychle navazujeme vztahy v Asii a Africe. Ke zrušení ruské kultury v celosvětovém měřítku nedošlo. Sankce nefungují.
  2. Konfliktní situace na sousedních územích jsou rychle uhašeny společným úsilím armády a diplomatů Ruska a sousedních zemí. Kazachstán selhal. Arménie vázne. Bělorusko rozdrtilo pseudo-opozici hned v zárodku.
  3. Vnitřní situace, i přes určité pokusy o eskalaci, také zůstává klidná. Důvěra v Putina jen vzrostla. 
    Veškerá negativa za případná selhání a neúspěchy dopadají na byrokratickou výstelku mezi národem a prezidentem, ve které je i značná část západních agentů vlivu a sabotérů, a proto tím trpí samotná západní zpravodajská síť. Sice pomalu, ale státní mechanismy se začaly přizpůsobovat možným sabotážím a teroristickým útokům. Speciální služby pracují rychle a operativně – FSB se daří odhalovat sabotážní skupiny. Vyšetřovací výbor už začal mluvit o znárodnění strategických sektorů ruské ekonomiky a přítomnosti podvodných schémat i v obranném průmyslu. A tak dále.

To znamená… západní plán nevychází. Soudě podle mlčení západních lídrů plán „B“ nemají. Zůstává jim už jen zaplavovat Ukrajinu zbraněmi, dokud je budou moci vyrábět a dokud z nich bude někdo střílet v naději, že se stane něco nepravděpodobného. A jsou tu problémy.

Se zbraněmi je vše jasné. V případě potřeby je možné na Ukrajinu přivézt odpad z celého světa. Ale – smůla – dolarový systém, který živí ozbrojený konflikt, dýchá z posledního. Po jeho zničení budou muset stroj vypnout a proud “Leopardů”, “Patriotů” a různé chátry nebude z čeho platit. 

Evropa trpí svými vlastními sankcemi. Vnitřní hádky v USA také nevěstí nic dobrého. A ještě ke všemu si Čína začala hrát na velkého bratra. A při tom všem jsou ruské zásoby ještě velmi daleko k vyčerpání.  Jsem si jist, že i ti nejzarputilejší rusofobové na Západě si již kladou otázku – proč je to všechno nutné, když z toho nic není?

Nedávno se na internetu objevily náznaky pokusů Západu situaci nějak oživit. 

Rozhodli se zvýšit tlak na bod číslo 3:

  • Za prvé, hvězdy-zahraniční agenti, kteří odešli ze země, se rozhodli žalovat stát kvůli jejich označení – zahraniční agent. Zdálo by se to jako zbytečný a nesmyslný záměr, ale ne. Touto hříčkou se jejich loutkáři snaží dát prozápadní části ruské populace (té, která stále zůstává), jasně najevo, že není vše ztraceno, že se dá a musí stále bojovat. Čistě propagandistický tah;
  • zadruhé, CIA zahájila projekt v Telegramu na nábor Rusů nespokojených s Putinem.

A tyto dvě věci se staly současně, jako na povel… žádná náhoda. V blízké budoucnosti bychom měli očekávat aktivizaci liberálně-prozápadního a pseudoopozičního slizu. Jsem si jist, že stát najde způsob, jak je uklidnit. Nejlépe nadobro.

Zřejmě jsme svědky posledních pokusů Západu jak svůj zákeřný plán alespoň v nějaké jeho části nějak prosadit.

Ale jak se říká, “je příliš pozdě pít Borjomi, když Anuška už rozlila olej.” (odkaz na mistrovský román Michaila Bulgakova, pozn.red.)

Pro Pokec24 přeložila Janinna