Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koronavirus - jak zmizel nevhodný článek

8. 3. 2021

Koronavirus - jak zmizel nevhodný článek

Michal Brand

 

Deník Extra.cz měl nějakou technickou nehodu na svém webu.

To takhle úplně normálně Extra.cz zveřejnil na začátku února krátký článek na základě rozhovoru s doktorkou Pekovou.

 

Článek se jmenoval

Mikrobioložka Soňa Peková o covidu: Je to umělý vlčák, očkování nebrat, zavřete tu jeskyni

Zdroj: https://www.extra.cz/mikrobiolozka-sona-pekova-o-covidu-je-to-umely-vlcak-ockovani-nebrat-zavrete-tu-jeskyni

 

V článku byla řada zajímavých informací, o které jsou nyní čtenáři ochuzeni po té strašlivé náhodné technické poruše serveru deníku Extra.cz

 

Na výše uvedeném linku se nyní objevuje už pouze toto:

Stránka nenalezena

Stránka byla buď odstraněna, nebo byla adresa špatně napsána nebo vložena do adresního řádku prohlížeče.

Zdroj: https://www.extra.cz/mikrobiolozka-sona-pekova-o-covidu-je-to-umely-vlcak-ockovani-nebrat-zavrete-tu-jeskyni

 

Takto to vypadá:

https://www.rajce.idnes.cz/f1480459057

 

Vzhledem k tomu, že chudák admin serveru Extra.cz ztratil cenný článek, který by jinak mohl i nadále přispívat ke svobodné, nezpolitizované, žádnými mocenskými tlaky neomezované (že? ;-) diskusi, která je nutná pro nalezení co nejlepšího řešení současné strašlivé pandemie, dovolím si řadu informací z článku zde uvést. Admin serveru Extra.cz si následně díky tomu může obnovit tento článek, aby neměl průser a nestrhli mu prémie za ztracený článek z archivu novinových článků svého chlebodárce.

 

Mikrobioložka Soňa Peková je po celou dobu pandemie vůči koronaviru velmi skeptická a příliš nevěří tomu, že by se virus dokázal sám vyvinout tak, aby způsobil druhou a třetí vlnu. Už dlouho tvrdí, že je virus uměle vytvořen tak, aby napadal lidi. Ještě v říjnu si Soňa Peková stála za tím, že druhá vlna nepřijde, podle ní měl navíc virus do Vánoc „zdechnout“ a měla zůstat jen lokální ohniska.

 

V druhé a třetí vlně jsou jiné kmeny, tvrdí Peková

I dnes si Peková stojí stále za svým a říká, že měla tehdy pravdu. Podle ní to, co se objevilo na podzim a v zimě a stále se šíří, jsou už jiné kmeny a viry, které už nejsou potomky onoho prvotního viru z jara. Ten podle ní dávno vymizel. „Jarní kmen byl první, zářijový druhý, prosincový třetí a nový, britský, je čtvrtý. Já bych to s nadsázkou skoro nazvala, že to na jaře byl SARS-CoV-2, v září SARS-CoV-3, v prosinci až dosud SARS-CoV-4. A britská mutace by se měla jmenovat SARS-CoV-5. Každá vlna se chová klinicky trošku jinak, virus má jiný genom, jiný program, podle něhož je napsán,“ uvedla Peková pro Reflex. Dodala, že kdyby druhá či třetí vlna vznikly z té první, byly by mutace vzniklé v průběhu času vidět ve virech druhé i třetí vlny. Ale tak to prý není. Kmeny jsou si podle ní podobné, ale je to něco jiného.

 

Uměle vytvořený virus?

„Moje poselství se od jara nezměnilo: Najděte tu jeskyni, ze které to vylétá, zavřete ji, zavřete její zaměstnance i její management. Mně nikdo nevymluví, že ta mrcha či mrchy nejsou nějak uměle modifikované. Mnozí říkají, že se máme připravit na další pandemie. Panebože, v žádném případě. Tohle se nesmí stát precedentem,“ apelovala Peková. Stejně jako předtím si stojí za tím, že se virus chová úplně jinak, než je běžné. „Vymyká se všemu, co jsme kdy viděli. Je z netopýra a je upravený, aby infikoval lidi,“ nechala se slyšet. Zda pandemie skončí s britskou mutací, to si netroufne říci. Myslí si ale, že vytvoří další vlnu kvůli vysoké infekčnosti. „Buďme zkrátka ostražití, nadále testujme a objektivizujme, co se přesně v danou chvíli děje,“ vyzvala.

 

„Zkusím to vysvětlit laicky, příkladem. Vezměte si psy: ‚Pes‘ je virus a jednotlivá plemena, třeba německá doga, čuvač či kokršpaněl, jsou ‚kmeny‘. A ty kmeny mají svůj specifický mutační vzorec, podle něhož se poznají. Obrazně řečeno, na jaře jsme tu měli mírnějšího ‚čuvače‘, počátkem podzimu už ostřejšího ‚kokršpaněla‘, dnes se šíří ještě nebezpečnější ‚doga‘. Britská varianta, která se tu už také vyskytuje a my ji kupříkladu identifikovali ve slánské nemocnici, se pozná podle specifických mutací, jež nese pouze tento kmen. I vnější projevy jsou jiné než u toho jarního viru. Častěji se přidružují zdravotní komplikace,“ řekla pro Reflex a přirovnala britskou mutaci k super ostrému vlčákovi.

 

Peková se očkovat nenechá

Peková navíc není zrovna zastánkyně vakcíny, což řekla například v rozhovoru pro Reflex. Myslí si také, že vakcína nebude fungovat proti britské mutaci viru. „Domnívám se, že vakcína nemusí fungovat. Byla vyvíjena proti čemusi, co se tu už nevyskytuje. Někdo sice tvrdí, že jeho vakcína bude fungovat i na ten britský kmen, ale já si o tom dovolím pochybovat. A to především na základě toho, kolik významných mutací tento britský kmen nese a jak velká heterogenita (sekvenční různorodost) mezi kmeny existuje. Vakcíny, které již existují, mohou mít problém s kmeny, jež tu aktuálně cirkulují,“ uvedla pro Reflex Peková.

 

Mikrobioložka rozumí tomu, že se farmaceutické firmy snaží získat vynaložené investice zpět. Geneticky modifikované vakcíny v revolučním provedení nejsou podle ní v medicíně dostatečně vyzkoušené, což jsou právě i vakcíny proti koronaviru. Na očkování má tedy jasný názor. „Neznáme jejich dlouhodobý bezpečnostní profil. Nebála bych se tolik okamžitých efektů, ale těch, které mohou nastat za pět až deset let. Pokud je někomu třicet, může to být riziko. Já se očkovat nenechám,“ uvedla pro Reflex.

Konec citace

Pozn. Pro admina serveru Extra.cz: Podtržení textu je přidané, to jediné v původním článku není.

 

Uvedený článek je možné zatím najít na archive.org:

https://www.rajce.idnes.cz/f1480459056

 

Pevně věřím, že „admin“ serveru Extra.cz nezajistí nějakým ryze náhodným omylem smazání tohoto článku i z archive.org.

 

Takže si ho – snad – můžete přečíst zde:

 

https://web.archive.org/web/20210205214503/https://www.extra.cz/mikrobiolozka-sona-pekova-o-covidu-je-to-umely-vlcak-ockovani-nebrat-zavrete-tu-jeskyni

 

A to znáte ten vtip, jak mají za komančů vojáci politické školení mužstva? Politruk tam vypráví ty svoje marx-leninské bláboly a na závěr se zeptá „Máte někdo nějaký dotaz, soudruzi?“

Všichni mlčí, jen vzadu se přihlásí vojín Kotas:

„Vojín Kotas! Mám dotaz – kde je Dubček?“

Na příštím politickém školení mužstva zase probíhá hodina a na její závěr se politruk opět zeptá „Máte někdo nějaký dotaz, soudruzi?“

A vzadu se přihlásí voják „Vojín Novák! Mám dotaz – kde je Kotas?“

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář