Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lže a nepokrytě manipuluje. Rajchl zúčtoval se Stanjurou

29. 4. 2023

Lže a nepokrytě manipuluje. Rajchl zúčtoval se Stanjurou

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl se ve svém facebookovém příspěvku rozepsal o Stanjurově "sekeře" ve státním rozpočtu ve výši 166 miliard. A okomentoval výsledky Eurostatu ohledně zvýšení cen energií. 

Jindřich Rajchl (PRO)

29. dubna 2023 - 11:03

 

„Tak pan Stanjura "zjistil", že krom sekery ve výši 166 miliard za první kvartál mu chybí dalších zhruba 100 miliard. Pravda je ovšem taková, že si je tam vloni při sestavování rozpočtu zcela vědomě "namaloval".

 

O mnohem nižší windfall tax (chybička za 60 miliard) už jsem hovořil - včetně toho, že jsem na tento Stanjurův trik s čísly upozorňoval už 26.10.2022, kdy mu mainstream ještě naivně věřil, že z ní vytěží 85 miliard.

 

Teď ale ještě vyplulo na povrch, že počítal s příjmem ve výši 50 miliard Kč v podobě dotací z EU, které jsou však účelově určeny na dekarbonizaci, takže z nich státní kasa letos s největší pravděpodobností neuvidí ani korunu.

 

Pan ministr Stanjura tedy lže, neumí počítat a ještě zcela nepokrytě manipuluje s výší příjmů. A jen tak mimochodem nás tryskem žene k propasti jménem státní bankrot.

 

Média samozřejmě servilně mlčí. Přece si nevyženou od korýtka svého oblíbeného slaboproudaře, kterého tam samy instalovaly, že?

 

Takže to asi zase zbývá na mně - pane ministře, podejte DEMISI! Lžete, jste zoufale neschopný a nekompetentní a na postu ministra financí nemáte co dělat. A když už budete u toho zhasínání ve vaší kanceláři, zkuste s sebou vzít i další kolegy z téhle vlády fialového moru. Ti jsou na tom totiž úplně stejně jako Vy," napsal ve své příspěvku předseda PRO Rajchl, který později ještě zareagoval na zveřejnění údajů ohledně cen energií. 

 

 

„A máme to tady! Už jsme zase "best". Tentokrát nikoliv "in covid", nýbrž v kategorii navýšení ceny plynu za minulý rok. S naprostým přehledem jsme opanovali žebříček evropských států s drtivým meziročním nárůstem ve výši 231%. Druhé Rumunsko s chabými 165% jsme nechali daleko za sebou.

 

Vrchní vysílač signálů zareagoval skutečně vynalézavě - prý "čísla nesedí". No, zpochybňovat data Eurostatu, to považuji za skutečně originální pokus, jak se vyvléct z politického megaprůšvihu.

 

Naštěstí je tu ale stále servilní mainstream, jenž pana předsedu namísto jasné výzvy k demisi jako vždy podrží. Jak jinak.

 

Když jsem před rokem poukazoval na to, že díky naprosto nepochopitelnému zavření kohoutů s ruským plynem dojde přesně k tomuto efektu (či spíše k defektu) - tedy k dramatickému nárůstu ceny této komodity, byl jsem pro krátkozraké hochštaplery, kteří nikdy neviděli business ani z rychlíku, okamžitě "proruským trollem" a "Putinovým agentem".

 

Věřím, že teď už je snad nezpochybnitelné, že mi ani na vteřinu nešlo o podporu Ruska, nýbrž pouze a jen  o peněženky našich občanů a firem. 

 

Ty miliardy, které jsme zcela zbytečně vyhodili z okna kvůli našemu až dětsky naivnímu přístupu, nyní táhnou dolů jak podnikatelský sektor, tak i státní rozpočet. Naprosto zbytečně.

 

Mimochodem takové Slovensko zaznamenalo nárůst ceny plynu ve výši pouhých 18% (2. nejlepší výsledek v Evropě). Ovšem ti jeli stále z více než 60% na ruský plyn. Jinými slovy i nekňubové Maťovič s Hegerem vycházejí ze srovnání s Fialou jako naprostí ekonomičtí géniové.

 

Suma sumárum za vysoké ceny komodit, jež způsobily obří inflaci, bankroty mnoha firem a rekordní sekeru ve státním rozpočtu, nemůže válka, nýbrž naše naprosto zoufalá vláda národní katastrofy.

 

Ukrajině jsme nijak nepomohli, Rusko nijak nepoškodili, jen jsme vyházeli desítky miliard korun z peněženek našich lidí.

 

Také jsme psali:

Padne vláda? Pětikoalice bez důvěry lidí usvědčena ze lží

 

Doufám, že už teď snad každému dojde, že proruská nálepka byla jen trapným pokusem zakrýt zjevnou pravdu a absolutním výstřelem do tmy. Jediná země, kterou jsme tímto naším přitroublým postupem dokázali ekonomicky zcela vyždímat, je Česká republika. Odpovědnost za to nese výhradně vláda Petra Fialy a mainstreamová média, která ji zcela nekriticky v této sebevražedné misi podporovala a bohužel nadále podporují.

 

Vláda by měla podat demisi, Česká televize vyměnit vedení a Seznam vyhodit ty snaživé studentíky Fakulty sociálních věd, kteří s pověstnou svazáckou odhodlaností šíří vládní propagandu založenou na absolutních lžích. Všichni jste selhali - odejděte!" uzavřel advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

 

(Jindřich Rajchl, prvnizpravy.cz, foto: red.)