Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Donbasu zuří prudké noční boje,

20. 2. 2022

Na Donbasu zuří prudké noční boje,

 

oddíl DLR v přestřelce zajal skupinu ukrajinských teroristů, chtěli vyhodit do povětří plynojem! Ruská veřejnost hlásí tisíce tanků, houfnic, náklaďáků a bojových vozů s podivným bílým označením “Z” ve čtverci! Azbuka latinské písmeno “Z” nezná, podle spekulací by mohlo jít o přípravu mezinárodní mírové mise ruské armády pod názvem “Zaščita” jako označení pro mírové sbory, jejichž úkolem je ochrana civilistů! Podle poradců NATO ve Lvově jde o formu tradičních bílých invazních pruhů a označení “Z” prý znamená “Zachvata” ve smyslu okupace a obsazení Ukrajiny!

 

Na Donbasu zuří celý víkend prudké boje, které mají největší intenzitu po setmění a během noci, kdy se ukrajinská armáda na pokyn poradců snaží proniknout do prostoru ovládaného povstalci a odtamtud provést mohutný chemický útok proti ukrajinské armádě jako záminku ke spuštění plošného ukrajinského útoku na DLR a LLR. Americká CIA přesunula [1] svoji kancelář na Ukrajině z Kyjeva na západ do Lvova, přičemž ukrajinské úřady tento postup rovněž následují a ukrajinská vláda části své administrativy začala v neděli ráno rovněž přesunovat do západní ukrajinské metropole.

 

Doněcká místní televize v noci natočila zásah speciálních sil DLR, když se dostaly do přestřelky se skupinou ukrajinských teroristů v civilu, kteří se pokusili nainstalovat detonační zařízení na plynojem na předměstí Doněcku. Strhla se přestřelka a oddíl DLR několik přeživších Ukrajinců zadržel. Během operace byla nasazena i těžká technika, teroristé se v plynojemové stanici opevnili a oddíl DLR musel přivolat bojové vozidlo BTR, které teroristy zneškodnilo. Jenže, to není ta největší událost za tento víkend.

 

Ruští občané v posledních hodinách totiž doslova zaplavují sociální sítě a především Telegram tisíci hlášeními o mohutném nasunování ruské bojové techniky k hranicím Ukrajiny. To by sice nebylo až tak překvapující v současné situaci, jenže pozdvižení vyvolalo něco úplně jiného. Ruská armáda totiž v blízkosti města Belgorod vzdáleného asi 30 km od ukrajinských hranic začala nasunovat těžkou vojenskou techniku, která má na korbách velice podivné značení. Bojové vozy, transportéry a houfnice mají na sobě bílé latinské písmeno “Z” umístěné často v bílém čtverci, někdy bez něj.

 

Azbuka písmeno ve tvaru “Z” samozřejmě nezná, takže o to větší je to záhada. Podle ruských novinářů by se mohlo jednat o přípravu ruské armády na mezinárodní mírovou misi, ve kterých se používají označení latinskými znaky a názvy, takže písmeno “Z” podle všeho znamená transliteračním přepisem ruské slovo “Zaščita” znamenající “Ochrana” ve smyslu mezinárodní mírové mise na ochranu obyvatel DLR a LLR. Tím by se potvrdila teorie Aeronetu o možnosti mezinárodní mírové mise na Donbasu.

 

Podle NATO a Američanů jde prý o invazní značení bojové techniky. Místo dvou bílých pruhů latinské písmenko a čtverec okolo něho

 

Jenže ve Lvově americká CIA má podle ukrajinských médií už úplně jiné vysvětlení pro toto podivné označení ruských zbraní. Podle Američanů a jejich “odborníků” na ruské armádní kruhy se prý jedná o tradiční formu invazního značení vojenské techniky. Invazní zbraně jsou obvykle označeny dvěma bílými pruhy. V tomto případě se jedná o bílý čtverec a v něm bílé latinské písmeno “Z”, které podle CIA znamení v transliteraci do latinky “Zachvata” ve smyslu okupace a obsazení Ukrajiny.

 

Je to prý potvrzení invazních plánů Ruska a toto bílé označení ruských zbraní je invazním označením. Rusové by latinské znaky na své stroje nikdy nepsali, pokud by nechtěli, aby těm znakům rozuměl Západ a obecně západní média. To je jediný možný důvod vysvětlení. A ochrana civilního obyvatelstva v DLR a LLR bude podle všeho koncipována jako ochrana, tedy “zaščita” lidí v obou republikách, a to písmeno “Z” to bude dávat západním médiím najevo.

 

Na prvních záběrech nahraných dne 18. února 2022 je vidět kolona MTLB ruských ozbrojených sil u Aleksandrovky v Bělgorodské oblasti, 38 km od ukrajinsko-ruských hranic. Další záběry (od 00:18) nahrané v sobotu ukazují vojenskou kolonu s houfnicí Msta-B a označením “Z”. Video bylo údajně pořízeno v Šebkině v Belgorodské oblasti, pouhých 7 km od ukrajinsko-ruských hranic. Záběry v čase videa 00:41 ukazují další vojenskou kolonu nedaleko Belgorodu v sobotu večer. Je to několik houfnic Msta-S, velitelsko-štábní vozidla R-149MA1, termobarické MLRS TOS-1A, MT-LB a BMP-2 u Belgorodu.

 

Jak pozorovatelé poznamenali, ruské ozbrojené síly v blízkosti hranic malují na vozidla značky, v tomto případě “Z”. Záběry v čase 01:26 nahrané před několika hodinami ukazují, jak projíždělo přes ruské Beršakovo více jak 200 vojenských vozidel BMP-2, MT-LB a UR-77 MICLIC. Přibližně 7~10 km od ukrajinských hranic. Podle pozorovatelů by více než 200 vozidel odpovídalo ruskému motostřeleckému pluku s  přibližně 4 prapory (BTG) po 50-55 vozidlech.

A v Bruselu to vidí ještě jinak, podle nich tím Putin dává značením “Z” jasný signál o útoku na “Západ”

 

Jenže nejen CIA se snaží písmeno “Z” si vysvětlit po svém. V Bruselu v centrále NATO se v neděli začalo šířit, že písmeno “Z” ve skutečnosti znamená rusky “Zapad” a je to invazní označení ruské armády pro invazi na celý Západ jako takový. Ruská armáda by se prý mohla pokusit kromě Ukrajiny obsadit i Moldávii jako bývalou svazovou republiku a není prý vyloučeno, že by moment překvapení mohl vést i k invazi do Pobaltských zemí. Šílené nápady v Bruselu jsou zralé tak pro psychiatra.

 

Kreml těmto šílenostem ale trochu nahrává, protože malovat na ruské zbraně latinské písmeno “Z” bílou barvou ve čtverci, to je opravdu dost nebezpečná hra, protože jakékoliv omalovánky na bojové technice kreslené bílou barvou okamžitě vzbuzují podezření, že jde o invazní značení, protože to se maluje bílou barvou. A v Kremlu někdo zjevně chce, aby tomu na Západě rozuměli, protože tam jsou často u moci “debily” a kdyby Rusové na své stroje napsali ruské “Z” v azbuce, tak je vysoce pravděpodobné, že v azbuce znak “З” podobající se latinské číslici “3” by prostě západní novináři a politici nepobrali a nepochopili. To je vysoce pravděpodobné.

 

A ten největší šok přišel dnes [2] od britského premiéra. Tomu zřejmě doma spadly hodiny ze zdi, když mu britská rozvědka ukázala záběry z Ruska, kde se shromažďují ruské zbraně s bílými označeními “Z” na svých pancířích, protože před několika okamžiky vydal prohlášení, že podle britské rozvědky prý ruská armáda plánuje na Ukrajině největší válku od roku 1945 a hodlá obklíčit Kyjev a podle všeho chce hlavní ukrajinské město vyhladovět. Johnsonovi už definitivně šplouchá na maják a je to pouze důkazem totálního úpadku Západu.

 

Kdyby Rusko obsadilo celou Evropskou unii, nikdo z nás, kdo je narozený před rokem 1989, by to vlastně ani nepoznal. Evropa by se vrátila do normálu, tak jak byla normální do doby, než globalisté začali budovat svoji světovou vládu i nad Střední a Východní Evropou. Nakreslit na ruské tanky písmeno “Z” je tak podle mého názoru i velice trefná forma trollingu ze strany Kremlu. A když ječí Boris Johnson, automaticky se musí přidat i Petr Fiala. To je povinnost.

Nejdřív pošlou zdarma tisíce dělostřeleckých granátů Ukrajině, a potom se diví, že hrozí vypuknutí války

 

A tak český premiér prohlásil [3], že Evropa je krok od války. A moje otázky zní: “A ty se divíš, Péťo? Vždyť tvoje vláda darovala [4] ukrajinské armádě počátkem února 4006 kusů dělostřelecké munice ráže 152 mm a tím jste čekali na vládě jako co? Že ta munice pomůže na Ukrajině vybojovat mír a zažehná válku?” Na Donbasu se zakopala už před půl rokem ukrajinská armáda a nasunula tam všechno, čím disponuje.

 

Na Donbasu je podle odhadu 170 000 ukrajinských vojáků a přes 11 000 žoldáků z více než 40 zemí světa. Co očekávala česká vláda od takového postupu Kyjeva? Že Moskva nechá ukrajinskou armádu zmasakrovat 2 miliony Ukrajinců s ruskými pasy na východě Ukrajiny? Není divu, že ruská armáda jednala zrcadlově a nasunula k Donbasu z ruské strany podobný počet vojáků, aby bylo v případě potřeby možné ochránit obyvatele DLR a LLR. A toto je důsledek.

 

O sankcích proti Rusku je rozhodnuto dopředu, i kdyby válka nebyla. Nord Stream 2 je podle všeho definitivně u ledu, Berlín nebude mít sílu odporovat USA a prostě ho neuvede do provozu. V Evropě ceny plynu vyletí do astronomických výšin, občané to zaplatí ze svých kapes. A co udělá Gazprom? Přetočí pár kohoutů na plynovodech a plyn, který neprodá v Evropě, prodá Číně. Sankce opět zůstanou bez efektu a Evropa zjistí, že USA nemají dostatek zkapalněného plynu ani samy pro sebe, natož pro Evropu, natož pro německý zelený průmysl a pro Evropu a jeho ještě zelenější Green Deal. Kdyby se rozdávala ekonomická Darwinova cena, dostalo by ji Německo společně s Evropskou unií. Přivést se vlastní tupostí k vlastnímu zániku, to skutečně zasluhuje ocenění.

 

-VK-

 

Šéfredaktor AE News