Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nálepku máš hned…

12. 10. 2022

Nálepku máš hned…

Marek Řezanka

 

Zajímá tě snad událostí sled?

Neposkytnou ho – tisk, a ani škola.

Zmíníš rok čtrnáct? Vezmi na to jed,

že někdo zvát tě „chátrou“ neodolá.

Jak zmíníš Majdan – urážku máš vola.

Povíš-li, že je Amerika vinna,

nástrojem USA je Ukrajina,

tak, že jsi zrádce, Pavel Šafr zvolá.

Přijde ti zlé, jak rudne krví hlína?

Nálepku získáš švába nebo trolla…

 

Přijde ti prapor Azov jako vřed?

Pach upálených v Oděse tě zdolá?

Tvrdíš, že Biden dávno velel: „Vpřed“?

Zelenskyj má jít podle tebe z kola

v „Pandora Paers?“ Proč ho neodvolá,

kdo hájí zákon? Tvář Západu – stinná,

podpoří válku – je jak rakovina.

Ty, blázne, chceš, ať zazní pravda holá:

Lid na Donbase pro Západ byl špína:

Nálepku získáš švába nebo trolla…

 

Na Irák že si rozpomeneš hned?

Že v tobě vztek v tu chvíli zaplápolá?

Dohody z Minsku schválně pokryl led.

Zbytečně mrtvý se jich nedovolá.

Mrtví se kupí. Slyšíš nářek – zdola.

Vrchnost na mrtvé vždycky zapomíná,

ať další těla trhá nová mina.

Vadí ti tato hrůzná kapitola,

v níž hydře Západ hlavy neutíná?

Nálepku získáš švába nebo trolla…

 

Přeješ si zplodit dceru nebo syna?

Už máš dost zkázy, která stále vzlíná?

Trneš, zda vláda tebe nepovolá?

Irituje tě, že krb vyhasíná?

Nálepku získáš švába nebo trolla…

 

 

Namluveno: www.muamarek.cz/files/mp3/nalepku-mas-hned.mp3

 

 

 Mainstreamová média doslova jásají nad každou eskalací konfliktu na Ukrajině. Až se člověku přejícímu si mír jeví, že se svět zbláznil. Ministryně Černochová se zatetelí blahem po atentátu na novinářku, kdy neopomene dodat cosi ve smyslu „dobře jí tak“. Zajásá, že dostane od USA tři miliardy korun na zbraně, ale už nezdůrazní, jaká je to žebračenka, když Česká republika dodala na Ukrajinu vojenský materiál za 47 miliard.  

 Stranou zřejmě nemohla zůstat ani Armáda ČR: „Včera oslavil narozeniny jeden z nejnenáviděnějších lidí současnosti. Místo svíček na dortu mu ale zapálili most, kriticky důležitý pro zásobování Krymu – prvního Ruskem okupovaného území.

 

My také pořádáme narozeninové oslavy až sobotu. Jen nás zatím nenapadlo uspořádat ohňostroj pro oslavence v šest ráno. Super“, ozvala se česká senátorka, Miroslava Němcová.

 Takto se vyjadřují čelní představitele státu? Děsí mě to. Takto se totiž většinou baví děti ve školce – politika by však měla mít nějakou úroveň – a měla by se projevovat diplomacií, ne pubertálními emocemi.

 Je však příznačné, že mainstream neodsuzuje výše uvedené výroky, ale zaměřuje se na takzvané „ruské šváby“. Tedy obecně každého, kdo nesouhlasí s primitivní protiruskou propagandou – a po vzoru Švejka, aniž by jakkoli stranil V. Putinovi, konstatuje, že „císař pán je vůl“ (vláda Petra Fialy je neschopná a žene nás do záhuby) – a že „tuto válku nevyhrajeme“ (Ukrajina nemůže porazit Rusko).

 Profesor Petr Drulák zcela jasně konstatoval, že pokud lidé „vycházejí z hlavních mainstreamových médií, tak žádnou šanci (utvořit si reálný obraz o konfliktu na Ukrajině) nemají. To znamená, pokud vycházejí z toho, co jim nabízí Česká televize, Český rozhlas, Bakalova média, a řekněme mediální mainstream v Česku, v Německu, ve Francii, v Anglii, v USA, tak šanci nemají, protože tam jsou informace pod kontrolou.“

Za jeho postoje je na něj veden hon, kdy bakalář na ministerstvu zahraničních věcí by rád zbavil profesora jeho úřadu: Jménem ideologie, samozřejmě.

 Spojené státy Americké zjevně nemají zájem na mírových jednáních. Ostatně, kdyby tento zájem byl, dávno by platily Minské dohody. Role Spojených států v konfliktu na Ukrajině je přitom nesporná a zásadní. Petr Drulák se vyjádřil, že působení amerického prezidenta Joea Bidena na Ukrajině „hrozí obrovským konfliktem zájmů“ kvůli napojení jeho syna Huntera Bidena na kruhy „zkorumpované ukrajinské oligarchie, což je prokázáno“.

 Evropští představitelé jsou záměrně slepí a hluší. „Rusko musí být poraženo“, zní neochvějně, byť se realita vyvíjí poněkud jinak. Každý měsíc by mělo být uveřejněno, kolik na Ukrajině padlo lidí, abychom viděli, kam spěje požadavek prodlužování a eskalování konfliktu.

 Takzvaní „ruští švábové“ jsou obviňováni ze zrady. Není však nejhorší zradou na člověku podpora války? Skutečně chceme jaderný Armagedon? Je nám jedno, kolik lidských životů bude proválečné běsnění stát?

 Záleží-li nám na hodnotách humanismu a demokracie, musíme trvat na mírových jednáních – a chtít vyřadit všechny, kdo by jim kvůli svým mocenským choutkám a osobním materiálním ziskům bránili.