Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši hrdinové

7. 3. 2020

Naši hrdinové

 

Máme jich mnoho, přemnoho. Prolévali svou krev i umírali za republiku. Vyrostli převážně v období první republiky, tedy v době, kdy našim prezidentem byl T.G. Masaryk a později E. Beneš. Naše školství tehdy bylo na vysoké úrovni. Naše média, politické strany byly vlastenecké.

 

Autorita obou prezidentů, kteří též mezi naše hrdiny patří, v čs. společnosti byla vysoká. Láska k nim, úcta byly samozřejmostí. Naše děti, studenti znali čs. dějiny. Věděli, že mají své povinnosti vůči republice. Bránili ji již v době henleinovského teroru v našem pohraničí, v době válečné i poválečné. Považovali to za samozřejmost.

 

Na naše hrdiny nesmíme zapomínat! Naopak jejich jména a skutky by měly být stále živé a přitažlivé, aby i naše mládež je považovala za své vzory. Učiňme pro to, co  můžeme! Pišme o tom, mluvme!  Prezidenti Masaryk a Beneš jsou a zůstanou pro nás těmi, kteří se zasloužili o stát. Jejich ideály, které patří i nám, ctíme

 

Vážení přátelé, sdílejte naše články, šiřte je, prosíme, jak je to možné. Doporučujte nás! Dejte, prosíme, pochvalu našemu snažení , symbol „To se mi líbí“. Uděláte nám nejen radost.

 

Děkujeme za to, že nás navštěvujete a jste s námi.

 

Redakce ČNL

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář