Jdi na obsah Jdi na menu
 


NATO není jen zastaralé

5. 4. 2019

NATO je světová hrozba, prohlásil poslanec Bundestagu

NATO je světová hrozba, prohlásil poslanec Bundestagu

  NATO dnes představuje aliance vážnou hrozbu světové bezpečnosti, varoval v článku pro Die Freiheitsliebe poslanec Bundestag Alexander Neu.

Ilustrační foto
5. dubna 2019 - 11:06
 
„Levicová strana proto požaduje, aby Německo odstoupilo od Severoatlantické aliance a samotný blok byl rozpuštěn a místo toho se vytvořil systém kolektivní bezpečnosti za účasti Ruska,“ napsal německý politik.

Podle poslance Bundestagu NATO využívá svou vojenskou moc výhradně k ochraně svých „imperiálních zájmů“. Západní vojenský blok „systematicky porušuje normy platných zákonů, diskredituje OSN a podněcuje vojenské konflikty“.

Proto 70. výročí Severoatlantické aliance „není důvodem pro oslavu, ale spíše příležitostí, jak konečně přijít k rozumu, než bude příliš pozdě,“ uvedl německý politik.
 
 
„Útočná válka“ v Jugoslávii, dlouhotrvající válka v Afghánistánu a další četné operace v zahraničí - v posledních 20 letech NATO „zanechalo bezpočet obětí a ukázalo tak svoji pravou tvář“, zdůraznil Alexander Neu.

Podle něj má Severoatlantická aliance strach ze ztráty „dominantního ideologického a ekonomického postavení“: právě proto NATO aktivně posiluje své zbraně a čas od času přechází do nové konfrontace.

„To musí skončit. Levicová strana proto požaduje, aby se Německo stáhlo ze Severoatlantické aliance a samotné NATO bylo rozpuštěno a místo toho se vytvořilo systém kolektivní bezpečnosti za účasti Ruska, který (systém) vyhlásí odzbrojení za svůj hlavní cíl. Dosáhneme trvalého míru v Evropě a ve světě pouze tehdy, pokud se nám podaří zastavit závody ve zbrojení,“ zdůraznil Alexander Neu, poslanec Bundestagu.
 
(kou, prvnizpravy.cz, diefreiheitsliebe.de, foto: arch.)