Jdi na obsah Jdi na menu
 


NATO tlačí na Kaliningradskou oblast a chce vyprovokovat Rusko ke globální jaderné válce

25. 6. 2022

NATO tlačí na Kaliningradskou oblast a chce vyprovokovat Rusko ke globální jaderné válce

23. 6. 2022  

Kaliningradská železniční blokáda je zjevně pokusem vyprovokovat Rusko k „útoku“ na člena NATO (Litva), aby NATO a USA mohly ospravedlnit totální vojenský útok na Rusko. Neocani znovu plánují uvrhnout svět do globální termonukleární války, aby zničili Spojené státy americké a zároveň se pokusili udržet si diktátorskou kontrolu nad světovými přírodními zdroji a měnovým systémem.

Abychom pochopili celou dynamiku toho, co se děje, musíme se nejprve seznámit s geografií Kaliningradu. Toto ruské území leží u Baltského moře a nabízí Rusku jediný celoroční přístup k moři, které není po část roku zamrzlé. Kaliningradská oblast je však uzavřena pevninou a není spojena s pevninským Ruskem. Litvou prochází železniční trať, která spojuje Kaliningradskou oblast s pevninským Ruskem. Toto železniční spojení existuje již desítky let a Litva jej vždy uznala za výsadu Ruska zásobovat Kaliningradskou oblast.

Podívejte se na tuto mapu z Encyklopedie Britannica. Kaliningradská oblast je zhruba uprostřed této mapy, západně od Litvy:

Litevská železniční blokáda

Pod tlakem NATO a USA nyní Litva (člen NATO) zablokovala asi polovinu nákladní dopravy na této železniční trati, čímž fakticky uvalila na Kaliningrad nezákonnou válečnou blokádu. Jde o válečný akt proti Rusku a porušuje pravidla EU umožňující otevřený přeshraniční přístup. (také porušení mezinárodního práva poz. red.)

Rusko vyzvalo k okamžitému zrušení blokády a ruské ministerstvo zahraničí uvedlo: „Pokud by tranzit zboží mezi Kaliningradskou oblastí a zbytkem území Ruské federace přes Litvu nebyl v blízké budoucnosti plně obnoven, Rusko si vyhrazuje právo přijmout ochranná opatření.” svých národních zájmů.” ( ZDROJ )

Kaliningrad hostí jaderné střely krátkého doletu schopné zasáhnout Polsko a Německo

Kaliningrad je ve výhodné pozici, která Rusku umožňuje dosáhnout projekce vojenské síly přes většinu pobaltských republik, včetně velké části Německa a Polska, a to i pomocí raket krátkého doletu. Rusko má nejpokročilejší a nejmodernější raketové systémy na světě, včetně rakety Iskander s dosahem 500 km. Rakety Iskander jsou odpalovány z vozidel způsobilých k provozu a jsou tedy mobilní.

Raketový systém Iskander může nést jaderné hlavice. Může ale také nést konvenční hlavice a dokonce i výbušniny typu palivo-vzduch (termobarické výbušniny) schopné proniknout do bunkrů. O WorldCrunch.com

Vladimir Putin uvedl své jaderné síly do pohotovosti – šok pro mnohé, ale ještě větší pro ty, kteří žijí přímo na polských hranicích s Kaliningradem, kde jsou umístěny ruské jaderné rakety namířené na evropská hlavní města od Varšavy po Berlín. Region, geograficky oddělený od Ruska a ležící u Baltského moře, je pro Moskvu zásadní pro ohrožení Evropy – zejména jadernými zbraněmi.

NationalIinterest.org také píše o raketových systémech Iskander a proč jsou důležité. V článku nazvaném „Proč je ruský Iskander SRBM v Kaliningradu tak velký problém,“ vysvětluje web:

Z Kaliningradu může Iskander zasáhnout cíle v Polsku, části východního Německa, jižním Švédsku, Lotyšsku, Litvě a Estonsku, Bělorusku a velké části Baltského moře. …Z exklávy může Rusko zasáhnout cíle ve většině Baltského moře, ohrožující důležitou lodní trasu, a zaútočit na cíle NATO.

Již v roce 2011 byly v Kaliningradské oblasti spatřeny jaderné střely krátkého doletu. O NonProliferation.org

Před deseti lety, téměř na den, The Washington Times informovaly, že Rusko možná převezlo pozemní raketové hlavice krátkého doletu Tochka-U (SS-23) do Kaliningradu… SS-23 v Kaliningradu, které vyvolaly obavy v roce 2001, jsou stále existují, ale nedávné zprávy přidávají nový aspekt: ​​další přítomnost nových pozemních raket Iskander s dosahem téměř 500 km.

Sečteno a podtrženo? Přepadení Kaliningradu se riskuje odvetný úder ruských vysoce výkonných raket.

Ruské ICBM RS-24 YARS

Seznamte se s níže uvedeným grafem znázorňujícím ruské raketové schopnosti. Grafika pochází z Centra pro strategická mezinárodní studia:

Tento graf ukazuje, že rakety Iskander mohou zasáhnout Polsko, Německo a několik dalších pobaltských států. To také ukazuje, což je důležitější, že ruské mezikontinentální balistické střely RS-24 YARS (na obrázku označované jako „SS-29 YARS“ s použitím označení NATO) mohou zasáhnout celou pevninu Spojených států i celou Evropu. (USA jsou na obrázku výše vybledlé bílé a jsou trochu špatně viditelné, ale uvidíte to, když to budete hledat).

Takže ruské ICBM mohou dosáhnout jakéhokoli cíle na severní polokouli.

Co potřebujete vědět o systému RS-24 YARS je toto:

  • Letí rychlostí 20 Machů
  • Nemůže ji zastavit žádný známý systém protiraketové obrany USA nebo NATO.
  • Během letu může provádět úhybné manévry, aby se zabránilo zachycení.
  • Může nasadit několik MIRV (Nuclear Reentry Vehicles), z nichž každé zasáhne jiný cíl.
  • Proslýchá se, že Rusko má v pohotovosti desítky nebo dokonce stovky těchto raket.

Jinými slovy, jakmile se Rusko rozhodne vymazat západní Evropu a USA z mapy dějin, může to snadno udělat pomocí raket RS-24 YARS. A to ani nevyžaduje použití SARMAT ICBM, které jsou ještě větší a mohou nasadit hypersonická kluzná vozidla (HGV) při opětovném vstupu.

NATO a USA naprosto špatně hodnotí výsledek světové války s Ruskem

Jde o to, že zatímco USA a NATO – oba řízené šílenými, po moci toužícími neocany, kteří nerespektují žádný právní stát, mezinárodní smlouvy a národní suverenitu – věří, že mohou porazit Rusko v globální termonukleární válce, ale jsou stejně klamné jako při jejich pokusech poškodit Rusko ekonomickými sankcemi, které pouze zdevastovaly západní národy.

Pokud Biden donutí Putina k jaderné obraně Kaliningradu a Ruska, budou Spojené státy a NATO zcela zničeny ruským jaderným arzenálem, i kdyby to znamenalo, že Rusko utrpí odvetný úder (který přežije díky své obraně ICBM a síti jaderných bunkrů). ).

Pokusem donutit Rusko do války s NATO, nelegitimní zločinní vůdci amerických kartelů (Biden, Obama, Clinton, Nuland atd.) vrhají celý svět do velmi reálného potenciálu jaderné apokalypsy a konce života, jak jej známe. na planetě Zemi. Důležité je, že USA takovou světovou válku těžce prohrají a celý svět konečně uvidí, jak slabým, ubohým a „probuzeným“ se americký Pentagon stal. Americká armáda je naprosto neschopná vyhrát byť jen válku na jedné frontě s Ruskem, natož válku na dvou frontách s Ruskem a Čínou dohromady. A Pentagon se mnohem více zabývá placením transgenderových operací, aby probudili vojáky, než učením mužů bojovat.

Takže teď musíme zatknout zločince, kteří ukradli volby v roce 2020. Zbavit je moci. obvinit je. Vytáhněte nás z pokraje jaderné války s Ruskem a potvrďte právo Ruska existovat jako suverénní národ s vlastními zájmy a sférou vlivu.

Nevidíme však žádné známky toho, že by neokonzervativci provozující Bidenův režim byli ochotni uznat právo Ruska na existenci. Celý svět je na pokraji katastrofy.

Volby mají následky a ukradené volby mají katastrofální následky.

 http://www.infokuryr.cz/n/2022/06/23/nato-tlaci-na-kaliningradskou-oblast-vyprovokovat-rusko-ke-globalni-jaderne-valce/