Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od plukovníka Emanuela Moravce ke generálu Petru Pavlovi, PhDr. Stanislav Balík

23. 7. 2019

O plukovníkovi Emanuelu Moravcovi jsem natočil přednášku https://www.youtube.com/watch?v=v1t1VwdAe5o, která pojednává o životní cestě  největšího  zrádce v našich dějinách. Emanuel Moravec se stal příslušníkem našich  ruských legiích a projevil velkou zdatnost při propagandistické práci v legiích. Tato schopnost se projevovala po celou dobu jeho profesní činnosti. Moravec začal psát články a knížky na Sibiři a psal až do konce svého života v roce 1945.

            Jak se z horoucího vlastence a důstojníka mohl stát zrádce národa? Po návratu z Ruska se Emanuel Moravec stal důstojníkem, který měl před sebou otevřenou skvělou kariéru. Byl rozhodným stoupencem prezidenta Masaryka a dokonce svědčil u soudu proti generálu Gajdovi. Měl skvělé hodnocení svých nadřízených, ale jeden problém se u něho přece jenom projevil. Měl velké výdaje a jeho příjmy mu je nestačily pokrýt přesto, že pravidelně psal do novin a vycházely mu knihy. Projevily se nesrovnalosti v účtech knihovny a tak byl převelen z Prahy do Znojma. Brzy se však na celý problém zapomnělo a Moravec byl opět na výsluní. Stal se největším propagandistou legionářské tradice a nejznámějším důstojníkem, který byl velmi intelektuálně zdatný a proto se stal oblíbencem prezidenta Masaryka.

            Stal se učitelem na Vysoké škole válečné a  nekorunovaným králem v oboru strategie, vojenství a geopolitiky. Plukovník Moravec stál u rakve prezidenta Masaryka v roce 1937. Byl  nejrozhodnějším stoupencem obrany Československa. Po Mnichovu 1938 připravoval s generálem Lvem Prchalou a některými politiky puč proti Benešovi viz.  https://www.youtube.com/watch?v=cdmKP978B8k . Nikdo se neodhodlal k činu. Moravec skončil jako fanatický nacionální socialista, který se stal ministrem školství a osvěty, Prchala skončil v žoldu  Sudeťáků v padesátých letech.

            Hácha se Moravce bál pro jeho maniákální posedlost s jakou kolaboroval, dokonce se Moravec chtěl stát prezidentem. To se však již nestihlo realizovat. V roce 1945 spáchal sebevraždu nenáviděn celým národem.

            Generál Pavel byl kdysi komunista a voják Varšavské smlouvy. Po změně režimu se stal oddaným vojákem ve službě novému režimu. Byl často v zahraničí a tak byl schopen rychle nasát ty „správné názory“. Byl spíše nevýrazný generál, ale dokázal prezentovat ty správné názory na správném místě a tak není divu, že si ho vybral ministr obrany Alexandr Vondra za  nového náčelníka Generálního štábu. Předseda vlády Petr Nečas tuto volbu podpořil. Šlo o to co nejrychleji vytvořit vládní vojsko, které mělo být pod přímým velením německého Budeswehru. Osobně jsem se s panem generálem setkal a mohu potvrdit, že mediálně zdatný rozhodně byl, ale obsah sdělovaného byl plně v duchu liberálně socialistického světového názoru. Pro své „kvality“ byl vybrán na funkci  předsedy vojenského výboru NATO.

            V této své funkci se choval stejně jako Emanuel Moravec ve funkci protektorátního ministra školství a osvěty. Oba dosáhli oslnivé kariéry a také dikce projevů byla podobná, pouze jeden propagoval nacionální socialismus a druhý liberální socialismus. Výpady proti Rusku byly podobné, největší nebezpečí pro náš národ přichází z Ruska pouze se zaměnila jména, tehdy to byl Stalin, v současné době Putin, který může úplně za všechno. Oba se stali propagandisty těch, kteří je velice dobře platili za jejich práci. Moravec byl více  intelektuálně a rétoricky zdatnější než pan generál, kterému chybí nacionálně socialistický zápal pana plukovníka. Tak jako byl kdysi komunista pro svůj oportunismus, tak i dnes se jedná o stejný oportunismus. Moravec pro svůj světový názor skutečně hořel a proto si byl schopen vpálit kulku do spánku.

            Co se týče ambicí je tu také shoda. Pan generál již není v armádě, ale stal se maskotem hnutí, které si říká  Milion chvilek pro Majdan. Pan generál se stal laciným bavičem, který chce být na té správné straně, když se připravuje státní převrat. Situaci na Ukrajině vidí z toho  správného úhlu a tak myšlenka Majdanu mu rozhodně není cizí. Naopak vnímal by se jako bojovník proti všem stoupencům prezidenta Putina u nás. Má však ještě další  ambice, poté co by se stal podle jejich plánu Petr Fiala protektorátním předsedou vlády, má pan generál ambici stát se protektorátním prezidentem po Miloši Zemanovi. Můžu slíbit všem čtenářům, že udělám vše proto, aby tento plán selhal. Nechci, aby byl u nás Protektorát, který bude věrně sloužit  německé Čtvrté říši.

            Generál Petr Pavel nesloužil svému národu v armádě a neslouží mu ani jako aktivista Milionu chvilek pro Majdan. Sloužil a slouží cizím zájmům. V současné době je to především Landsmanšaft, který je v pozadí všech úkladů proti našemu národu a republice. Nenechme se ohlupovat propagandou pana generála. Náš národ nevěřil již panu plukovníkovi a to byla úplně jiná liga, než je pan generál.

 

V Častohosticích 22.7. 2019

             

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář