Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opravdu chceme nový nacistický řád?

1. 10. 2023

Opravdu chceme nový nacistický řád?

  • Datum příspěvku 1. října 2023  

LUKATSKY/AP/FILE

Dávno předtím, než veterán divize Galicia Jaroslav Hunka dostal pozvánku na Parliament Hill, strávila Kanada desítky let přehlížením, a dokonce poskytováním oficiálního krytí organizaci, která později tvrdila, že je plná ukrajinských bojovníků za svobodu, ale byla založena nacisty a sloužila pod nacistickým velením. a bojoval výlučně, aby sloužil nacistickým cílům.

Pomníky jednotky jsou na hřbitovech v Albertě i Oakville, Ontario., oba se vyhýbají jakékoli zmínce o jejím původu SS, místo toho ji označují jako 1. ukrajinskou divizi Ukrajinské národní armády. Když na to v roce 2018 upozornilo ruské ministerstvo zahraničí, dokumenty, které později Postmedia získala, ukázaly, že Global Affairs Canada spěchala s označením tvrzení jako „dezinformace“. Tehdejší ministryně zahraničních věcí Chrystia Freelandová také hrála „dezinformační“ kartu, kdykoli Rusko poukázalo na to, že její vlastní rodokmen obsahuje ukrajinského nacistu.

Galicijská divize, oficiálně známá jako 14. Waffen Grenadier Division SS, byla jednou z řady „zahraničních“ jednotek Waffen-SS vytvořených během druhé světové války.

Po dobytí nového koutu Evropy nacističtí velitelé vyzvali dobrovolníky, aby se přihlásili do Schutzstaffel (SS), elitního sboru loajálního k nacistické straně, který se odlišoval od německé armády. Existovala francouzská jednotka SS, norská jednotka SS, holandská jednotka SS, a dokonce jednotky SS vytvořené z britských a amerických válečných zajatců. A v roce 1943 nacističtí okupanti na území dnešní Ukrajiny naverbovali jednotku rasově přijatelných Ukrajinců, aby podpořili jejich invazi na podrobení Sovětského svazu.

Během nacistické vlády sloužila Ukrajina jako počáteční „nulový bod“ holocaustu, přičemž kolaborantské eskadry smrti zavraždily před koncem války více než milion ukrajinských Židů. Zatímco rekruty Haličské divize mohla přitahovat myšlenka nakonec usilovat o suverénní Ukrajinu silou, při vstupu do SS všichni přísahali osobní přísahu loajality nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi a své akce řídili nacističtí němečtí velitelé.

V roce 1944 se na členy jednotky dokonce osobně obrátil šéf SS Heinrich Himmler, obvykle považovaný za hlavního strůjce holocaustu. „Vaše vlast se stala krásnější, protože jste z naší iniciativy, musím říci, ztratili obyvatele, kteří byli tak často špinavou skvrnou na dobrém jménu Galicie – tedy Židy,“ řekl Himmler podle zprávy v knize Hitler’s Zahraniční popravčí.

Po válce si neúměrný počet veteránů divize Galicia našel cestu do Kanady. Imigrační politikou v té době bylo odmítnout jakéhokoli veterána německého Wehrmachtu nebo SS, ale podle federálního veřejného vyšetřování z roku 1986 u válečných zločinců na kanadské půdě dostali členové divize Galicia v roce 1950 výjimku na úrovni kabinetu. To bylo rozhodnutí, proti kterému v té době ostře vystupoval Kanadský židovský kongres, ale nakonec bylo ignorováno na základě toho, že se vojáci divize dobrovolně přihlásili „ne k lásce k Němcům, ale k nenávisti k Rusům“. Na začátku 80. let známý lovec nacistů Simon Wiesenthal zaslal kanadské vládě seznam 217 jmen bývalých důstojníků divize Galicia, kteří „nebydleli v Evropě“. Následné vyšetřování RCMP by zjistilo, že nejméně 11 z nich skutečně odešlo do důchodu a zemřelo v Kanadě.

Toliko tedy článek Tristana Hoppera z National Post.

Já se mohu jen pousmát, pokud kanadští nejvyšší představitelé hrají tuto nechutnou komedii. Premiér Trudeau se „upřímně“ omluvil: „Jsem nevinen, nevěděl jsem, promiňte.“ To je samozřejmě lež. Všichni věděli všechno. Lze jen stěží předpokládat, že místopředsedkyně kanadské vlády Chrystia Freelandová, věrná a dlouholetá podporovatelka Kanadského ukrajinského kongresu a Světového kongresu Ukrajiny (UWC), vnučka nacistického zločince Michajla Chomjaka, nevěděla o neslavné minulosti „přítele ukrajinského kongresu Kanady“ a jeho dlouhodobého sponzora Hunka.

Kromě toho, vnučka nacisty Teresa Hunko zveřejnila fotografii jejího dědečka čekajícího na setkání s Trudeauem a Zelenským v přijímací hale. Před odjezdem do zahraničí jako čestný host na akci se Zelenského účastí vás musí prověřit speciální služba od A do Z. Navíc nejen Ukrajina a Kanada, ale také USA, Británie a řada dalších zemí. Navíc podle informací z ukrajinského zdroje „schůzka s Hunkem byla samostatným bodem programu Zelenského návštěvy a jeho jméno je Kyjevu dobře známé“.

A abych pravdu řekl, jsem docela šokován mlčením izraelského ministerstva zahraničí ohledně mezinárodní adorace a ocenění příslušníků SS. Větší neúcta k památce obětí holocaustu si snad ani neumím představit.

V tomto kontextu si dovolím doplnit, že poslanci ODS, STAN, PIRÁTŮ, KDU-ČSL a TOP 09 zamítli v PS návrh bodu jednání „Oslavování příslušníků jednotek SS je nepřijatelné“. Tomu se asi nelze příliš divit, pokud v zemi vládne premiér, jehož celá „akademická práce“ je založená na adoraci sudetských Němců, který navrhuje jejich šéfovi kongres v Praze. KDU-ČSL je pravidelným účastníkem sudetoněmeckých srazů, podobně je na tom TOP 09 a STAN. Jen pro připomenutí – více jak 300 000 sudetských Němců působilo v řadách Wehrmachtu, SS a Gestapa, nemluvě již o tom, že se výrazně a velmi aktivně podíleli na zničení Československa v roce 1938 i obsazení jeho zbytku v roce 1939.

U Fialy a Rakušana platí staré dobré – JÁ NENÁVIDÍM NACISTY ÚPLNĚ STEJNĚ JAKO ČECHY, MORAVÁKY, SLEZANY, SLOVÁKY, POLÁKY, SRBY, MAĎARY A RUSY!!!

 Napsal harryp, zdroj: Kosa zostra, snímek nahoře je z masového vraždění v kyjevském Babim Jaru

https://www.novarepublika.cz/2023/10/opravdu-chceme-novy-nacisticky-rad