Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený dopis lékařů a vědců evropskému regulačnímu úřadu

15. 3. 2021

Otevřený dopis lékařů a vědců evropskému regulačnímu úřadu -

Odstraňte problémy s bezpečností vakcín COVID nebo zastavte očkování

15. 3. 2021 Janinna  

 

Existují vážné obavy, že schválení vakcín COVID-19 agenturou EMA bylo předčasné.

Otevřený dopis lékařů a vědců adresovaný Evropské agentuře pro léčivé přípravky (EMA) týkající se obav o bezpečnost vakcín COVID-19: existují vážné obavy, že agenturní schválení vakcín bylo předčasné.

Tým vědců a lékařů zveřejnil otevřený dopis, ve kterém vyzval Evropskou agenturu pro léčivé přípravky (EMA), aby reagovala na naléhavé bezpečnostní problémy týkající se tří vakcín COVID-19 (vakcína Pfizer-BioNtech, Moderna a Oxford-AstraZeneca), nebo odvolat povolení k jejich použití.

Dopis popisuje závažné potenciální důsledky používání těchto vakcín, varování před možnými autoimunitními reakcemi, poruchami krvácení, cévní mozkovou příhodou a vnitřním krvácením, „včetně mozku, míchy a srdce“. Autoři požadují důkazy, že každé hlášené zdravotní riziko „bylo vyloučeno při předklinických testech na zvířatech u všech třech vakcín před jejich schválením EMA pro použití u lidí“.

„Pokud by všechny tyto důkazy nebyly k dispozici,“ píší autoři, „požadujeme, aby bylo odebráno povolení k použití genových vakcín, dokud nebudou všechny výše uvedené problémy řádně vyřešeny prostřednictvím náležité péče ze strany EMA.“

Dopis je adresován generálnímu řediteli EMA a byl zaslán 1. března 2021.

Kopie dopisu byly zaslány předsedovi Rady Evropy a předsedovi Evropské komise.

Uvádí zejména: V zásadě podporujeme využívání lékařských inovací. Existují však vážné obavy, mimo jiné kromě výše uvedených, že schválení vakcín COVID-19 agenturou EMA bylo předčasné a bezohledné, a že podávání těchto vakcín představovalo a stále představuje „experimentování s lidmi“, což bylo a stále je porušením Norimberského zákoníku“.

Odkaz na dopis: https://doctors4covidethics.medium.com/urgent-open-letter-from-doctors-and-scientists-to-the-european-medicines-agency-regarding-covid-19-f6e17c311595

Video prohlášení profesora Sucharita Bhakdiho, emeritního profesora lékařské mikrobiologie a imunologie a bývalého předsedy Ústavu lékařské mikrobiologie a hygieny: https://lbry.tv/@Doctors4CovidEthics:d/Prof.-Sucharit-Bhakdi-statement-on-EMA- otevřený dopis. ENG: 0

 

Skupina ve veřejném prohlášení uvedla:

„Dříve, než jsme doručili náš dopis, norská agentura pro léčivé přípravky varovala, že vakcíny COVID-19 mohou být příliš riskantní pro použití u starších lidí – právě ta skupina, kterou mají tyto vakcíny chránit. 

Dodali bychom, že na základě mechanismů působení vakcín, které mohou stimulovat produkci spike proteinu, který má nepříznivé patofyziologické vlastnosti, mohou být zranitelní i lidé, kteří nejsou staří, ale nemocní. Nové údaje ukazují, že vedlejší účinky vakcíny jsou třikrát častější u těch, kteří byli dříve infikováni například koronavirem. 

Žádná z vakcín neprošla klinickým testováním déle než několik měsíců, což je jednoduše příliš krátké pro stanovení bezpečnosti a účinnosti.

„Proto jako výchozí bod věříme, že je důležité vyjmenovat a vyhodnotit všechna úmrtí, ke kterým došlo do 28 dnů po očkování, a porovnat klinické obrazy s těmi, kteří nebyli očkováni.“

„Obecněji, pokud jde o vývoj vakcín proti COVID-19, Parlamentní shromáždění Rady Evropy ve svém usnesení 2361 ze dne 27. ledna 2021 uvedlo, že členské státy musí zajistit vysokou kvalitu všech vakcín COVID-19., které jsou spolehlivé a eticky testované. Úředníci EMA a další regulační orgány v zemích EU jsou povinni tato kritéria dodržovat. Měli by si být vědomi toho, že mohou porušovat rezoluci 2361 používáním lékařských produktů, které jsou stále ve studiích 3. fáze.“

Podle rezoluce 2361 musí členské státy rovněž informovat občany, že očkování NENÍ povinné, a zajistit, aby nikdo nebyl vystaven politickým, sociálním nebo jiným tlakům na očkování. Státy jsou dále povinny zajistit, aby nikdo nebyl diskriminován za to, že vakcínu nedostal.“

Dopis je protestem proti plánům vlády Spojeného království ohledně očkovacích pasů, proti čemuž bylo shromážděno v petici 270 000 podpisů, což je více než dvojnásobek počtu podpisů požadovaných pro přijetí za účelem zvážení k diskusi poslanců. Petice bude projednána v parlamentu Spojeného království dne 15. března 2021.

Lékaři a vědci mohou podepsat otevřený dopis zasláním svého jména, kvalifikace, oblasti odbornosti a země praxe na adresu: Doctors4CovidEthics@protonmail.com .

Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář