Jdi na obsah Jdi na menu
 


P. C. Roberts - Už nechci o Svobodném světě slyšet. Žádný není

13. 12. 2021

P. C. Roberts - Už nechci o Svobodném světě slyšet. Žádný není

 

Zkorumpovaný britský vrchní soud není nic jiného než prodloužená ruka zkorumpovaného amerického ministerstva spravedlnosti a splnil svou povinnost sloužit jako washingtonský agent, píše v komentáři Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts, americký publicista

13. prosince 2021 - 03:20

 

Obvinění proti Julianu Assangeovi nedávají smysl. Assange není americký občan, ale obvinění proti němu předpokládají, že je americkým občanem, kterého platí cizí vláda. Je obviněn ze špionáže v USA. Jiné země nás špehují, stejně jako naše vlastní vláda a obchodní firmy, stejně jako USA špehují jiné země a obchodní firmy, ale nikdo za to není zatčen, pokud se nejedná o občana země, který špehuje za mzdu cizí vládu. Neexistuje žádný důkaz, že to Assange dělal.

 

Assange je nezávislá osoba provozující legitimní žurnalistiku. Zveřejnil uniklé dokumenty, stejně jako New York Times, když noviny zveřejnily Pentagon Papers, které prozradil Daniel Ellsberg, americký občan s přísně tajnými prověrkami. Na rozdíl od Ellsberga nebyl Assange takovým zrádcem. Assange byl vydavatelem tak jako New York Times. Snaha americké vlády potrestat Ellsberga a NY Times u soudů selhala. Ellsbergovi byla udělena cena Olofa Palmeho za „hluboký humanismus a morální odvahu“.

 

Ale časy se změnily. V Ellsbergově době měla americká vláda stále dost silné postavení, aby přežila podvod odhalený Pentagon Papers. Ale v době Assangea zločiny a přečiny americké vlády zničily pověst Washingtonu. Bylo učiněno rozhodnutí udělat z Assangeho exemplární případ, aby se zabránilo novinářům znovu odhalovat válečné zločiny Washingtonu a podvody na americkém lidu a spojencích USA.

 

Rafael Correa, bývalý prezident Ekvádoru, kterému se podařilo odstranit Assange z dosahu Washingtonu na několik let, řekl, že cílem Washingtonu při nezákonném a protiústavním stíhání Assange je „vyděsit ostatní“ a ukončit skutečnou žurnalistiku. Correa uvedl fakta: „Kdyby Assange odhalil tajemství Číny, Ruska nebo levicových latinskoamerických vlád, včetně mé vlády, byl by chválen mezinárodním tiskem, oceněn Kongresem USA a britským parlamentem. Ale protože jeho činy byly proti zájmům USA, hegemonní země, byl označen za zločince."

 

Americká žurnalistika je již uzavřena. Vše, co žurnalistika v tisku, televizi a PBS přináší, jsou oficiální zprávy. Americká žurnalistika slouží jako ministerstvo propagandy a jako nic jiného. Na „Svobodném západě“ již není možné provozovat žurnalistiku.
 

Skutečná žurnalistika je závislá na prvním dodatku. Bez toho není žurnalistika. Assangeovo pronásledování znamená smrt prvního dodatku. Přesto američtí novináři sloužili jako washingtonská mafiánská jednotka a dělali pro Washington špinavou práci po celé desetiletí a útočili na  Assange nekonečnými lži.

 

Chcete-li vidět vzrůstající totalitarismus v západním světě, všimněte si, že v 70. letech byl případ proti Ellsbergovi stažen ze soudu, ale v 21.století se případem tak slabým, že neexistoval, Washingtonu podařilo zkorumpovat britský Nejvyšší soud, aby předat Assange Washingtonu ne z právních důvodů, ale z pomsty. To je pronásledování, nikoli legitimní stíhání. Přidejte k tomu australské koncentrační tábory pro občany podezřelé z kontaktu s Covidem, věznění neočkovaných občanů v Rakousku a Německu, karantény ničící pracovní místa a HDP, omezování svobody sdružování a volného pohybu, umlčování vědeckých expertů, kteří vyvracejí oficiální falešný příběh o Covidovi. Tento seznam můžete doplnit.

 

Lidé na „Svobodném západě“ jsou tak bezstarostní, že většina akceptovala obraz Assange zveřejněný  presstitutkami jako ruského špióna. Lidé jsou příliš lhostejní na to, aby uznali, že i kdyby byla lež pravdivá, není to důvod k trestnímu stíhání, protože Assange není americký občan ani legální rezident.

 

Rafael Correa má pravdu. Washington je odhodlán, i za cenu nezákonnosti, exemplárním „případem  Assange“, a tím zaručit, že jediným přípustným „žurnalismem“ je propaganda ve prospěch washingtonských narativů. Jedná se o stejnou kontrolu nad informacemi, jaká existuje v dystopickém románu George Orwella, 1984 .

 

Rok 1984 přišel o 37 let později, ale je zde nyní.

 

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)