Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pan Tlustý se trefil do černého – „Rozzuřený mravenec“!

22. 10. 2023

Pan Tlustý se trefil do černého – „Rozzuřený mravenec“!

22.10.2023 00:15

Po mailech se šíří vyjádření Vlastimila Tlustého, který rozhodným způsobem vystavil kritice záměr současné vlády uzavřít smlouvy o nákupu zbraní v řádu stovek miliard, když současně jsou hospodářské výsledky v minusovém saldu.

Základ úvahy pana Tlustého na CNN Prima NEWS vychází z reality současných dnů a z faktu, že proti sobě stojí v nevyhlášeném soupeření Rusko a USA se Západní Evropou. Třetí síla bez detailního zařazení s vlivem na světové dění je Čína a Indie. Velmi trefně vedle těchto gigantů postavil ČR a její zbrojení ve výši několika stovek miliard se situačním pojmenováním co do významu „ROZZUŘENÝ MRAVENEC“.

Když se podíváme na více jak 3 biliony zadlužení státu, je uvažování o rozpočtu pro r. 2024 s mínusem 250 miliard jako čistokrevný úmysl přivést republiku ke krachu – bankrot. Už bylo napsáno mnoho řádků o 100% lžích pana Fialy a spol. při srovnání předvolebních slibů a následně konkrétních kroků po zvolení, tedy když dostali žezlo do ruky. Kdyby to byl jen morální propad, možná by zůstalo jen u politického humoru, kdy jdou po sobě dva protichůdné projevy pana Fialy a nebudila by hrůzovláda tolik odporu jako je ten současný, každodenní.

Ve světovém dění případné zašlápnutí „rozzuřeného mravence“ (myšleno ekonomicky) nic neznamená, ale ten mravenec je NÁŠ STÁT, NAŠE RODNÁ ZEM!Žádní Fialové, žádná Černochová, žádná Pekarová- Adamová, žádný Vystrčil a další přisluhovači nemají právo přivést Českou republiku „na buben“, tedy k bankrotu. A i laikovi je zřejmé, že přemrštěné vojenské objednávky ztratí smysl a budou jen cedulkou na hrobečku zbankrotovaného státu.

Samozřejmě je i jiná cesta: nad hlavou nové stíhačky, v ulicích hlídají vojáci s novými pěchotními vozidly milion bezdomovců, ponížené (nevyplacené) důchody, propad koruny okradl spořitele atd., atd., atd.

Nechci končit tak pesimisticky; je na pořadu dne zabránit státnímu plýtvání a vyvzdorovat si nové volby. Poslat Fialu na rozkvetlou louku, co nejdříve aktivně naplnit jméno Vystrčila, Pekarovou – Adamovou poslat s Topkou do politického podpalubí, kam už léta svými procenty patří a Černochové navléknout maskáče a poslat ji hlídat hranice, když zbrojí armádu jen na mise do světa a ….. zas bude v ČR jasněji!

Miroslav Kulhavý

vasevec.cz