Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr Markvart - Už Slovensko vstáva, putá si strháva

2. 10. 2023

Petr Markvart - Už Slovensko vstáva, putá si strháva

Je na místě nejprve říci, že slovenští voliči se projevili, jako lidé s pudem sebezáchovy. To v Čechách, kde se volí podle vzorce "anti-xyz", stále postrádám, píše Petr Markvart na facebooku.

Petr Markvart

2. října 2023 - 04:20

 

Možná je to i proto, že 40% voličů k volbám vůbec nedorazí, a tak o osudu země rozhoduje 31-32% havlistů, anti-Zemanů, anti-Babišů, skalních ódéesáků, kteří odmítají vidět, co se z jejich strany mezitím stalo a mladých lidí, kteří se domnívají, že úchylárny typu přešívání pošahaných nebo zblblých jedinců jsou důležité pro život. Pokud by tahle směska nevytvořila směšnou koalici, kde vedle deklarovaných křesťanů zasedají potratáři a programoví ateisté a kde si levicoví aktivisté notují s údajnými pravičáky a konzervativci, nebyli by ani tak u moci.

 

A teď by bylo dobré, připomenout si pár předvolebních slibů Róberta Fica:

  • „Pokud bude Smer ve vládě, nepošleme na Ukrajinu ani jeden jediný náboj,“
  • „V Evropské unii jsme na popud Spojených států začali vymýšlet sankce proti Rusům, protože jsme jim chtěli ublížit. Rusové hospodářsky rostou a Evropa klesá. Kde udělali soudruzi z Evropské unie a ze Spojených států chybu?“

Pokud se jimi bude skutečně řídit, je reálná šance na změnu paradigmatu. To ovšem předpokládá, že čeští „"taky-vlastenci" přestanou opěvovat pevné zakotvení ČR v euro-atlantických strukturách a začnou přemýšlet, jak zachránit tuto zemi před její darebáckou vládou. Přes článek 5 Severoatlantické smlouvy se tak rozhodně neuděje.

 

Fico vyhrál, ale víme, že všechno nakonec rozhodují povolební vyjednávání a tlaky bruselských a amerických lobby. A tam bude podstatné, jak silný nebo naopak slabý bude vlastně vůči jejich tlakům Peter Pellegrini?

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)