Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po válce skončí centralismus NATO

18. 5. 2022

Po válce skončí centralismus NATO

Nenechte se mýlit: Tragická válka, která v současnosti probíhá na ukrajinských bojištích, není mezi Ruskou federací a Ukrajinou, ale mezi Ruskou federací a NATO kontrolovaným USA, píše Batiushka pro blog Saker Blog.

Ilustrační foto

18. května 2022 - 10:38

 

Druhý jmenovaný, nazývaný také „kolektivní Západ“, propaguje agresivní ideologii organizovaného násilí, politicky, ekonomicky a vojensky prosazovanou doktrínu eufemisticky známou jako „globalismus“. To znamená hegemonii západního světa, který si arogantně říká „mezinárodní společenství“, nad celou planetou. NATO prohrává tuto válku, která používá Ukrajince vycvičené v NATO jako svou zástupnou potravu pro děla, ve třech sférách, politické, ekonomické a vojenské.

 

Za prvé, sféra politická, Západ konečně pochopil, že nemůže provést změnu režimu v Moskvě. Její sen o nahrazení populárního prezidenta Putina loutka CIA Navalného se nestane. Pokud jde o loutkového prezidenta Západu v Kyjevě, je pouze výtvorem Washingtonu a jeho oligarchů. Profesionální herec není schopen mluvit za sebe, ale je mluvčím NATO, které miluje.

 

Za druhé, ekonomicky čelí Západ vážnému odporu vůči 6000 sankcím, které uvalil na Rusko a Rusy. Tyto sankce selhaly. Na Západě to můžeme dosvědčit pokaždé, když si koupíme palivo nebo jídlo. Kombinace vysoké inflace (10 % +) a ještě vyšších cen energií, způsobených téměř výhradně těmito nezákonnými protiruskými sankcemi, ohrožuje kolaps západních ekonomik mnohem více než Rusko nebo Čínu. V důsledku tohoto obráceného účinku sankcí proti Rusku je rubl na tříletém maximu, stojí asi 64 za dolar a roste, i když bezprostředně po sankcích krátce klesl na 150 za dolar.

 

Poté, co usilovně popírali, že by to udělali, již většina zemí v Evropě (zatím alespoň 17), včetně Německa a Itálie, souhlasila s otevřením účtů u Gazprombank, jak jim Rusko doporučilo, a platit za ropu a plyn v rublech. A toto číslo každým týdnem roste. Problémy budou ještě větší s nedostatkem potravin, protože světový potravinový řetězec je vysoce integrovaný a zemědělská produkce Ruska a Ukrajiny (nyní kontrolovaná Ruskem) tvoří nejméně 40 % světové produkce obilí. Před několika dny bylo oznámeno, že Rusko letos očekává rekordní produkci obilí (130 milionů tun). Rusko může ještě za to všechno požadovat platbu v rublech.

 

Sankce proti Rusku rozdělily Evropu a hrozí rozdělením NATO.   Turecký prezident Erdogan, člen NATO, oznámil, že bude vetovat vstup Finska a Švédska do NATO. Rusko zároveň oznámilo, že přeruší dodávky zemního plynu Finsku. Švédští lídři přehodnocují svůj vstup do NATO.

 

Za třetí, vojensky je jasné, že Ukrajina s obrovským počtem dezercí a kapitulací nemá šanci vyhrát válku proti Rusku. Většina jeho vojenského vybavení již byla zničena a nově dodané a často zastaralé západní vybavení bude mít malý význam, i když nebude zničeno ruskými raketami, jakmile dorazí na Ukrajinu. Konflikt by nyní mohl skončit během týdnů, nikoli měsíců. Americký „ministr obrany“ Lloyd Austin, zoufale volal ruského ministra obrany Sergeje Šojgu, aby prosil o příměří. Souhlasili byste s příměřím, když jste za méně než tři měsíce a s pouhými 10 % svých vojenských sil již obsadili oblast větší než Anglie uvnitř Ukrajiny, oblast, která produkuje 75 % ukrajinského HDP?

 

Na Západě začala narůstat panika z finanční katastrofy. V důsledku toho francouzský prezident Macron řekl prezidentu Zelenskému (to znamená řekl Washingtonu), aby se vzdal části ukrajinské suverenity a začal konečně seriózní jednání s Ruskem. Macron se také snaží osvobodit francouzské žoldáky z Azovstalu v Mariupolu, ale problém je mnohem větší, protože celá Evropa čelí ekonomickému zhroucení. A italský premiér Mario Draghi požádal prezidenta Bidena, aby kontaktoval prezidenta Putina a „dal šanci míru“. Všimněte si, že Mario Draghi je bývalý prezident Evropské centrální banky a loutka Goldman Sachs – stejně jako Macron je Rothschildova loutka.

 

V historii vždy existovaly říše a invaze. Vždy však byly místní a neospravedlňovaly se jako jediná možná globální ideologie, „Nový světový řád“, kterou lze nastolit násilím po celé planetě. Po skončení války NATO, ztracené „kolektivním Západem“, musí skončit centralismus NATO, ideologie „unipolárního světa“, řízeného z Washingtonu. Centralismus však musí skončit i všude jinde, jako v Moskvě za sovětského období .

 

Neokonzervatismus je naživu v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou

Nacionalismus však musí také skončit. Zde bychom měli mít na paměti, že samotné slovo „nacismus“ pochází z německých slov pro „národní socialismus“. (Nacionalismus znamená nenávist k druhým, kdežto patriotismus znamená schopnost milovat nejen svou vlastní zemi, ale také milovat země druhých, nikoli nenávidět jejich země). A Ukrajina má více než osmdesátiletou historii nacismu. Navíc dnešní přední kyjevští vojáci jsou nacističtí nacionalisté a reprezentují tribalismus tak typický pro západní Evropu, který byl ve dvacátém století zodpovědný za dvě obrovské války, které rozšířil po celém světě. Nacistické ukrajinské výkřiky „Sláva Ukrajině“ a jejich slogan „Ukrajina nade vše“ jsou hesla nacismu.

 

Pojďme do světa, který je multipolární a multicentrický, který má jednotu v rozmanitosti a rozmanitost v jednotě. Pokud se k tomu nepohneme, pravděpodobně budeme ztraceni. Pro multipolární, multicivilizační a multikulturní svět, svět již sedmi miliard lidských bytostí, je jediným civilizovaným světem, jediným skutečným mezinárodním společenstvím.

(rp,prvnizpravy.cz,thesaker,foto:arch.)