Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povodeň se blíží…

7. 6. 2023

Povodeň se blíží…

Marek Řezanka

Petr Fiala chce za každou cenu schválit takzvanou obrannou smlouvu se Spojenými státy americkými – a evidentně na její realizaci spěchá. Tlačí nyní na opoziční ANO, aby se historicky znemožnilo – a hlasovalo ve shodě s asociální vládou, která naši zem směřuje k bankrotu:

Tady jde o to, abychom to rychle schválili a nedělali z toho téma pro ruskou dezinformační kampaň.

Přibližme si tedy kontext, v jakém má být smlouva s USA podepsána:

Česká republika poprvé ve svých strategických dokumentech jmenuje Rusko a Čínu jako bezpečnostní hrozby (vedle mezinárodního terorismu).

Náčelník generálního štábu, Karel Řehka, opakovaně prohlásil, že Česká republika by byla od první chvíle účastníkem války mezi Ruskem a NATO.

Nová „bezpečnostní“ (spíše válečná) strategie vlády České republiky má počítat s variantou, že se naše země ocitne ve válce (Viz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-cesko-se-ma-pripravit-na-ozbrojeny-konflikt-zazni-v-nove-vladni-strategii-232103?fbclid=IwAR3wzIPxPRrN3vXznZ7Idcf93uvJvgByzFHpFUPejNteUMxJ5UFmGbBVmYI#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest226_mohlo_by_vas_zajimat_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz).

 NATO zahájí své největší letecké cvičení v historii s názvem „Air Defender 2023“ 12. června.

 Bakalář – jinak současného českého ministra zahraničních věcí titulovat nehodlám, neboť se jiné označení s jeho kroky neslučuje, obvinil Rusko zcela bez důkazu, a označil ho za pachatele zničení přehrady. S částí jeho výroku ale lze souhlasit: „…Útok na přehradu Nová Kachovka nad obydlenými oblastmi je srovnatelný s použitím zbraně hromadného ničení proti civilistům. Jenom je třeba nejprve prokázat, kdo se tohoto odporného teroristického útoku dopustil. Čerpáme-li ze zkušenosti minulých měsíců, kdy nám mainstreamová média lhala, že na Záporožskou jadernou elektrárnu útočili Rusové, kteří ji ale kontrolovali (takže by stříleli sami na sebe), aby se ukázalo, že elektrárnu střelbou ohrožovali ukrajinští vojáci (Viz https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-tajna-akce-elitni-ukrajinsti-vojaci-se-pokusili-obsadit-zaporozskou-jadernou-elektrarnu-40428134), mělo by nám přijít minimálně podezřelé, proč by Rusové ničili přehradu, jejíž voda zásobuje Krym (Viz https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-kerc-na-krymu-uz-je-bez-vody-hlasi-tamni-partyzani-40433829).

 Abychom měli obrázek úplný, doplňme slova čínského ministra obrany Li Šang-fu: Čína musí být a bude sjednocená. Je to touha našeho lidu a trend naší doby. Pokud se někdo pokusí oddělit Tchaj-wan od Číny, čínská armáda nebude váhat ani vteřinu. Nebojíme se žádného soupeře a budeme odhodlaně bránit národní suverenitu a územní celistvost.

 „Obranná“ strategie České republiky tedy spočívá ve vyhlášení války Rusku a Číně? To není koncepce, to je sebevražda. Nejen, že povinností ANO je smlouvu s USA odmítnout – ale je nezbytné, aby se k ní vyjádřila většina populace této země.

 Čas nebezpečně rychle utíká. Pokud se nám role obětního beránka nelíbí, dejme to dostatečně rychle a nahlas najevo.