Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajchl - Každým dnem ztrácíme svrchovanost a suverenitu

29. 10. 2023

Rajchl - Každým dnem ztrácíme svrchovanost a suverenitu

Na včerejší akci pořádané spolkem "Bojovníci za svobodu" k připomenutí 105. výročí vzniku Československa vystoupil kromě exprezidenta Miloše Zemana a dalších řečníků také advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl. 

Jindřich Rajchl (PRO)

29. října 2023 - 09:22

 

Rajchl si úvodem neodpustil vtip směrem k současnému premiérovi. „Často spoluobčanům z Brna říkám, že chápu, že se zbavují těch nejhloupějších a nejneschopnějších, které mezi sebou mají, ale aby je laskavě posílali jinam než do Prahy,“ řekl Rajchl a pak již pokračoval se vší vážností. 

 

„Před 105 lety jsme si, díky obrovské osobní odvaze našich předků, dokázali získat samostatnost a vymanit se z rakouského područí. Suverenity a samostatnosti jsme si užili jen pramálo, následně jsme se stali německým protektorátem, sovětským satelitem a krátce poté, kdy jsme se domnívali, že znovu objevujeme naši suverenitu a samostatnost, jsme dobrovolně přijali inkvizici novou. Inkvizici zelenou, duhovou a nejnověji modrožlutou, ať už si pod ní představíte vlajku EU nebo vlajku Ukrajiny,“ spustil předseda PRO Rajchl.

 

Žijeme v době, kdy skutečně každým dnem ztrácíme naši suverenitu, naši svrchovanost a činíme tak, bohužel, naprosto dobrovolně. Opět nám vládnou loutky, které nehájí zájmy našeho států, ale pouze poslušně plní instrukce z Bruselu a dalších jiných míst na západ od nás. Je to ostudou naší země, že jsme si tohle nechali vnutit a že se stále nedokážeme postavit na vlastní nohy a sebevědomě se vydat svou vlastní cestou. Odmítám neustálé debaty o tom, jestli patříme na Západ nebo na Východ, patříme do středu Evropy, podle toho se chovejme a budujme sebevědomě svou vlastní cestu a pojďme za vlastními cíli,“  pokračoval ve svém proslovu Rajchl.

 

 

„Střídají se kulisy, střídají se herci, ale scénář zůstává stále stejný. Opět jsme svědky zcela vykonstruovaných procesů, předtím to bylo proti domnělým americkým imperialistům, dnes je to proti domnělým sluhům Vladimira Putina,“ dodal předseda strany PRO s tím, že tento slavnostní den slavíme na pozadí velmi smutných okolností v Evropské unii, kdy ústavně-právní výbor Evropského parlamentu schválil zrušení práva veta, což by znamenalo návrat do područí obrovské říše. 

 

„Myslím, že po 150 letech bychom se neměli dostat znovu do pozice subregionu, kdy naši europoslanci by tvořili pouhou stafáž pro europoslance německé a francouzské, kteří by rozhodovali o naší budoucnosti,“ vysvětlil Rajchl a v této souvislosti připomněl, že boj za svobodu je bojem, který je neustálý a trvalý, nikdy nekončící. 

 

Psali jsme:

Střelba v Lánech, spousta mrtvých. Škoda 700 tisíc!

 

„Přesně v okamžiku, kdy si myslíte, že svobodu máte zaručenou a jistou, o ni začínáte přicházet,“ dodal Jindřich Rajchl, načež zakončil svůj projev citátem Milana Rastislava Štefánika. 

 

„Ten, kdo si myslí, že za něj svobodu vybojuje někdo jiný, si ji sám vlastně ani nezaslouží,“ uzavřel svůj proslov na akci pořádané spolkem Bojovníci za svobodu Rajchl. 

 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: repro: pro)