Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko právě vtrhlo do německého přístavu Rostock a spustilo čl. 5 NATO

14. 6. 2023

Rusko právě vtrhlo do německého přístavu Rostock a spustilo čl. 5 NATO

 

<< GLOSA >> Rusko právě vtrhlo do německého přístavu Rostock, tato agrese automaticky spustila klauzuli o společné obraně NATO, lépe známou jako článek 5.

Ilustrační foto

14. června 2023 - 04:20

 

Proto NATO právě vyslalo 250 letadel a více než 10.000 vojáků z 25 zemí, aby město znovu dobyli od ruského nepřítele. zahájit útočná opatření až k ruským hranicím.


Tak se prezentuje vojenské cvičení NATO, které začíná toto pondělí 12.června a potrvá do 23.června především v Německu. Toto cvičení nazvané Air Defender 2023 simuluje stav totální války s Ruskem a zapojí se do něj jaderné stíhačky „F-16“ a „F-35“ a také „Tornádo“, které mají všechny jaderné zbraně. pojede vlakem na hranice Ruska, v Rumunsku směrem k Černému moři a v Lotyšsku, píše se v článku na francouzském webu AgoraVox.

 

Na ruské obavy z letadel schopných jaderných zbraní letět směrem k jeho hranicím bude NATO namítat, že jde o výhradně obrannou organizaci a že není obráceno proti Rusku, možná nám dokonce řekneme, že Rusové jsou paranoidní.

Příchod na samý práh Ruska simulovat totální válku s Ruskem odráží touhu NATO zapojit se do přímé ofenzívy proti Rusku. Toto mimořádné vojenské cvičení stanoví zákaz civilního leteckého provozu až do 23. června na několik hodin denně nad velkou částí střední Evropy a velká část německého vzdušného prostoru se promění de facto ve válečnou zónu.

 

Není bezvýznamné, že toto cvičení se koná týden po zahájení ukrajinské protiofenzívy v Dombasu a také není bezvýznamné, že se toto cvičení koná před summitem ve Vilniusu, který se uskuteční na začátku července a během něhož bude v pokušení integrovat Ukrajinu do NATO.

Jsme svědky zrychlení dějin, na jedné straně je vůle začlenit Ukrajinu do NATO a na druhé straně bývalý generální tajemník NATO Anders Rasmussen prohlásil, že některé členské země NATO včetně Polska a pobaltských zemí již deklarovaly jejich ochotu rozmístit vojáky na Ukrajině.

 

Právě v tomto kontextu maximálního napětí a rizika smrtící eskalace zahajuje NATO jednu ze svých největších vojenských cvičebních operací otevřeně a přímo proti Rusku a přímo provokuje Rusy na jejich hranicích F-16 a F-35 a také jadernými letouny - schopná německá tornáda.

Pozoruhodné je také to, že Německo bylo vybráno jako hlavní místo pro toto cvičení, když v uplynulém týdnu byly 80 let po druhé světové válce opět poslány německé tanky proti Rusům.

Německo zaujímá stále důležitější místo v Evropě v systému NATO proti Rusku. Německo, které na Rusko zaútočilo již v posledních dvou světových válkách.

Německo, jehož elity válečného štvaní stále nestrávily porážku Hitlerových vojsk proti Rudé armádě. Právě v této souvislosti Agnes Strack-Zimmermann, která je předsedkyní Výboru pro obranu Spolkového sněmu, vysvětlila, že toto vojenské cvičení Air Defendeur 2023 bude pro Rusko silným signálem, protože jim (Rusům) ukážeme, co může udělat.

 

 


Není také bezvýznamné, že noviny der Spiegel vyzývají k masivnímu zvýšení německého válečného úsilí porazit Rusko na Ukrajině. Tyto noviny dokonce upřesňují, že: „Ukrajinská armáda nyní potřebuje ještě naléhavější západní podporu“, říká šéf zahraniční služby Mathieu von Rohr.

Volba války byla v Německu vyjádřena při několika příležitostech prohlášeními upřesňujícími, že: „Německo a jeho partneři na Západě nyní pochopili, že nestačí zabránit Ukrajině prohrát, ale že je nutné pomoci jí vyhrát. abychom jí pomohli vyhrát, a proto nyní musíme dodat stíhačky F16".

Lze také poznamenat, že německý list Süddeutsche Zeitung upřesňuje, že scénář cvičení zahrnuje boj proti dronům a řízeným střelám, ochranu měst před letišti a vojenskými přístavy i přímou podporu jednotek na zemi. Jak v současném kontextu neinterpretovat toto vojenské cvičení jako plán přímé intervence na Ukrajině a jak jej může interpretovat Rusko.

Při mnoha příležitostech učinili hlavní západní političtí a vojenští vůdci prohlášení vysvětlující, že jsou odhodláni porazit Rusko vojensky, a proto si Rusko může myslet pouze to, že cvičení Air Defender 2023 se může změnit v přímou intervenci NATO proti němu a že všechny její konvenční a jaderné vojenské síly jsou proto v pohotovosti.

Toto cvičení NATO se vystavuje riziku velké vojenské eskalace tím, že denně vysílá k ruským hranicím stíhačky schopné jaderné zbraně.
Posádky NATO budou trénovat v Černém moři v reálných bojových situacích, takže nehrozí žádné velké prokluzování, protože ruská armáda nebude schopna určit, jaký typ objektu (skutečný nebo falešný, konvenční nebo jaderný) v případě, že jde o raketu. vystřelil na Rusko.

Pokud dojde k odpálení objektu na území Ruska, úmyslně nebo náhodně, ruská armáda bude mít povinnost zničit objekt, který se Rusku zdá nebezpečný, a to může být bodem zvratu celé světové situace. jaderná doktrína, stejně jako americká jaderná doktrína, znamená automatickou odvetu. Jak vidíme, toto vojenské cvičení NATO, kromě toho, že jde o provokaci namířenou proti Rusku, s sebou nese i reálné nebezpečí uklouznutí, čímž se o něco přiblížíme jadernému Armageddonu.

 (rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)