Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusofobie zabíjí, americká armáda roznáší koronavirus po Evropě

27. 4. 2020

Rusofobie zabíjí, americká armáda roznáší koronavirus po Evropě

Edgar Palladis (Lotyšsko)

23. dubna 2020

 

Uzavření evropských hranic se bohužel týká jen uzavření pro civilisty. Pentagon má s mnoha zeměmi Evropy uzavřeny smlouvy o spolupráci v oblasti obrany. Proto se vojáci USA volně přemisťují po Evropě, netýkají se jich žádné prověrky a jsou podstatnými přenašeči viru.

Velení americké armády v Evropě oznámilo, že všechny přesuny osob, zbraní a vojenské techniky byly přerušeny, prakticky všechny složky cvičení Defender Europe 2020 zastaveny. Avšak ve skutečnosti je to jinak. Bojová příprava pokračuje, a to v Litvě, Lotyšsku, Estonsku a Polsku.

Po videokonferenci 15. dubna ohlásil Stoltenberg, že pandemie nemůže změnit priority NATO, která je vojenskou organizací. Takže mnohamiliardové příspěvky členů bloku budou užity na vojenská cvičení určená k odstrašování Moskvy, k rozmisťování skupin a zbraní a v zemích financujících NATO nezůstanou. Nebudou využity k léčení občanů a na odstranění následků pandemie.

První, kdo reagoval, byl ministr obrany Lotyšska Pabriks. Pandemie prý pro Pobaltí nesnížila nebezpečí od Ruska. Z jeho řeči bylo patrné, že lotyšská vláda staví politiku odstrašování během pandemie a celkové ekonomické krize nad životy lidí. Místní tisk přitom uvádí, že v zemi dochází k novému vzedmutí nemoci, přičemž od 13. do 18. dubna se vojenského cvičení Steele Brawler účastnily Národní ozbrojené síly Lotyšska a mnohonárodnostní bojová skupina NATO. V jedné jednotce se činilo přibližně 600 vojáků. Přitom nikomu nevadí, že jsou v Lotyšsku při epidemii zakázány hromadné akce nad 200 lidí. Když se jedná o odstrašování ruské agrese, jdou opatření k obezřetnosti na druhé místo.

Velitel Národních ozbrojených sil ujistil, že ve všech jednotkách jsou zajištěna nutná opatření k ochraně před koronavirem, ale je jasné, že vojáci při cvičení vykonávali úkoly bez náležité ochrany. Pohádky o ostražitosti zdravotnického personálu NATO a přijatých opatřeních k ochraně před koronavirem neznamenají, že se nemoc nešíří mezi pracovníky aparátu NATO, mezi generalitou i mezi řadovými vojáky.

Z rozšířeného počtu osob aliance v Lotyšsku se koronavirem nakazilo přes 20 vojáků. Většina z nich jsou Kanaďané z Edmontonu, kteří přišli v rámci rotace před dvěma měsíci. Potvrdil to velitel kanadského kontingentu.. Řekl: „Pozitivní test má 21 vojáků. Přijali jsme nutná opatření k bezpečí, ale nemají všichni stejnou imunitu. Vojáci jsou izolováni.“

Skrytá vzplanutí COVID-19 v Lotyšsku zpochybňují všechna karanténní opatření přijatá dříve. Vojáci se stýkají mezi sebou i s civilním obyvatelstvem a virus tak šíří. Právě epidemie v Itálii začala onemocněním amerického vojáka ze 173. výsadkové brigády.

Je možné s přesvědčením uvést, že je před obyvateli tajen skutečný stav věci a ke všemu je vojenským velením zakázáno dávat přesné informace o počtu nemocných.

Prezident Trump řekl, že za vzestup infikovaných koronavirem v USA je odpovědná EU, protože Evropané nepřijali potřebná opatření. Proto Bílý dům uzavřel pro Evropany hranice do USA. Mnoho občanů Evropy ztratilo v USA práci a muselo se vrátit domů.. Vypadá to, že obyvatelstvo Evropy je pro Američany jen spotřební materiál.

Převzato z Rusvesna.su

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář