Jdi na obsah Jdi na menu
 


Satelitní záběry ukázaly škody na amerických základnách po útoku Íránu

9. 1. 2020

Satelitní záběry ukázaly škody na amerických základnách po útoku Íránu

Dnes 10:48 – Bagdád

Novinky

 

Dvě Američany využívané základny v Iráku se ve středu časně ráno staly terčem balistických střel Íránu. Satelitní záběry ukazují rozdíly, jak základny vypadaly před a po zásahu raket. Při útoku, který byl odvetou za smrt íránského generála Kásima Sulejmáního, nezemřel žádný člověk.

 

Na záběrech z družic je vidět několik zničených budov na základnách. Irák uvedl, že z Íránu bylo vypáleno celkem 22 střel. Rakety zasáhly Američany využívanou základnu Ajn al-Asad na západě země a základnu v kurdském Irbílu na severu.

 

Zástupci íránských revolučních gard původně oznámili, že se jim při útoku podařilo zabít 80 amerických vojáků, ale toto vyjádření později popřel americký prezident Donald Trump. „Díky předběžným opatřením a systému včasného varování nepřišel o život žádný Američan ani nikdo z našich spojenců,“ uvedl na středeční tiskové konferenci.

 

Atak byl odvetou za smrt jedné z největších postav v Íránu generála Kásima Sulejmáního, který byl minulý pátek zabit při útoku amerického dronu před letištěm v iráckém Bagdádu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář