Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soud rozhodl ve věci SL!

1. 6. 2019

Jak již bylo zmíněno v listopadovém vydání Witikofriefu 2018 (s.9), dopadly procesy, které vedl kamarád Gottstein proti SL v otázkách stanov, přiměřeně dobře. Přesto však jeden krajan žaloval na vlastní pěst dál a dosáhl odkladu. Bohužel, Vrchní zemský soud v Mnichově dne 27.12.2018 odvolání nepřijal, protože šance na úspěch byly příliš slabé. Nesouhlas s tímto bylo možné vyjádřit během tří týdnů (a bylo provedeno).

Soud argumentoval tím, že spolek musí umožnit přizpůsobení svého účelu v situaci, kdy „se rozhodující okolnosti při zakládání spolku během doby mění“. A zde je právě ten omyl, protože „rozhodující okolnosti“ se od založení spolku nezměnily!  Anexe, vyvlastňování, vyhánění a vraždění existují tak jako dříve. Je zajímavé, že pro soud nehraje žádnou roli  restituce národnostních práv!

Protože soud je vůči těmto námitkám imunní, musí sudetští Němci počítat s tím, že quasi vedení SL „kráčí k exekuci“ a žádá od registračního soudu uznání jejich verze stanov. Vrchnost opět ale poslechne hlas „lidu“.

Witikobrief 1/2019, str. 10

Volný a krácený překlad  Ing. arch. Nina Žečeva

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář