Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spěchají. Protože optimální okamžik velkého přerozdělení je v průběhu velkého anulování.

15. 11. 2021

 

Spěchají. Protože optimální okamžik velkého přerozdělení je v průběhu velkého anulování.

 

Na pozadí masové covidové psychózy se termín "metasvět" (který před téměř třiceti lety vymyslel americký autor sci-fi a svobodný zednář Neal Stephenson ve svém kultovním kyberpunkovém románu Snow Crash) stává mohutně citovaným a velmi trendy.

 

Namísto reálného světa - s jeho sociálními, ekonomickými, politickými a kulturními problémy - se navrhuje globální digitální svět, pseudoživot, kde se "fyzická", rozšířená a virtuální realita zcela prolínají v rámci jediného ekosystému. Rizikový investor, současný ideolog Metaverze a spoluředitel Roundhill Ball Metaverse ETF Matthew Ball mezi hlavními charakteristickými rysy "metaverse" vyzdvihuje přítomnost nekonečného cyklu (nikdy se neresetuje, nepozastavuje ani nekončí), plně funkční ekonomiku (lidé a firmy jsou odměňováni - obdobně jako peníze - za "práci", která přináší "hodnotu" uznávanou ostatními, utrácejí ji a investují), bezprecedentní kompatibilitu všech virtuálních světů (uživatelé mohou přenášet své digitální produkty z jednoho digitálního světa do druhého.

 

Na online konferenci Facebook Connect 28. října oznámil Mark Zuckerberg změnu názvu holdingu Facebook, který se od nynějška bude jmenovat Meta a bude se zaměřovat na koncept Metaverse. Zuckerberga podpořil již zmíněný Ball, který upřesnil: "Nejde jen o nový produkt, ale o víru, že lidstvo může existovat na zcela nové úrovni“.

A 2. listopadu na konferenci Ignite 2021 oznámila společnost Microsoft Corporation, která je dítětem dalšího kultovního reptiloida Billa Gatese, svůj vlastní "metavesmír". Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella (předloni také přijatý do klubu Bilderberg) prohlásil: "S tím, jak spojujeme digitální a fyzický svět, vytváříme zcela novou úroveň platformy, kterou je metavesmír... Meta-vesmír už je tady."

 

Někteří pozorovatelé vidí za halasnými meta-závody prázdnotu, sbírku špatně strukturovaných nápadů a nic víc. Mnozí však mají tendenci na tento nebývalý spěch reagovat znepokojivě. Samozřejmě se nelze obejít bez chmurných prognóz konce světa.

 

"Globální konfrontace tradičních států s rychlou emancipací nadnárodních vládců lidských duší dosahuje nové úrovně. V předvečer a téměř jednohlasně oznámily superkorporace Meta (Facebook) a Microsoft vytvoření digitálního metakempu v prostorách 3D virtuální reality, přičemž obě společnosti oznámily plány, že v příštím desetiletí přivedou do matrixu více než 1 miliardu lidí a nahradí přístupová rozhraní ke svým ústředním produktům ze známých smartphonů na brýle VR a AR (virtuální a rozšířenou realitu).

 

Za meme pozlátkem marketingu se může zdát, že prezentovaný obraz budoucnosti je logickým rozšířením digitálního světa, ale analytici zaznamenávají začátek velkého přetváření trhu IT.

 

Pozoruhodné je, že Facebook ani Microsoft se netají svými plány na ovládnutí světa. Společnosti hodlají v budoucnu zvýšit své zisky v desítkách násobků, z 30 miliard na téměř 2 biliony dolarů, a to pouze tím, že nahradí flotilu diváckých rozhraní od výrazně levnějších smartphonů po drahá rozhraní AR\VR. Samotný restart internetu ve 3D, otevření nového a zpočátku zcela kontrolovaného digitálního trhu, naplnění všech nových platforem obsahem, podle analytiků přinese společnostem téměř trojnásobek. Již nyní Facebook a Microsoft investují miliony dolarů do přeškolení statisíců externích digitálních odborníků, kteří budou pracovat na naplnění nového podivuhodného virtuálního světa. Předpokládá se, že veškerá sociální interakce především mezi diváky, přejde do nové sítě - uživatelé budou moci doslova žít ve virtuálním prostoru, navštěvovat si navzájem své "vesmíry" a utrácet miliardy již reálných peněz za 3D objekty, aby si je upravili a rozšířili.

 

Sociální psychologové se obávají budoucích proměn; očekává se, že nový svět povede k větší atomizaci společnosti a k agresi mezi skupinami. Největší ztráty však utrpí státy. Podle odborníků se vítěz tržního přerozdělování virtuálních světů stane, když ne globálním stvořitelem nového světa, tak alespoň nositelem kvazi-státních funkcí nad jeho uživateli.

 

Všechny procesy a politické důsledky meta-síťové účasti na společenských procesech se znásobí a společnosti budou mít všechny páky k tomu, aby uplatňovaly trojrozměrnou represi jak na avatary (virtuální modely) svých uživatelů, tak na jejich již velmi reálné společenské životy.

Plány Facebooku na povznesení se nad tradiční státy jsou téměř neskrývané. Mark Zuckerberg slibuje tvůrcům pseudoživota, že vytvoří "metaekonomiku", která bude osvobozena od daní a poplatků tradičních států. Podrobnosti vizionářského přívalu nebyly zveřejněny, ale analytici se domnívají, že by jej společnost mohla realizovat již dnes zavedením vlastní nelegální domácí měny, která by se stala hlavním digitálním produktem Facebooku a výměnným artiklem při nákupu interních 3D objektů.

Podle odborníků není vyhlášení nového metasvěta nadnárodními společnostmi po sérii regulačních útoků ze strany globálních států náhodné. "Za pět let od Trumpova prvního zvolení se sociální média etablovala jako plnohodnotný politický aktér a nápor reakcí tradičních aktérů jen dále posílil společnosti v oprávněnosti jejich tvrzení. Zuckerbergovi a Gatesovi nestačil globální monopol, jejich potomci otevřeně deklarovali záměr dosáhnout ziskovosti průměrných evropských států a definitivně ovládnout veškerou sociální interakci jako takovou: internet čeká globální anulování, tentokrát vědomě ovládané a posilované miliardami lidského a finančního kapitálu. A vzhledem k sociálním a politickým rizikům, která provázela vznik prvních sociálních sítí, bude vytvoření totálního pseudoživota Zuckerberga a Gatese hlavní zkouškou identity skutečných států v příštích deseti letech," konstatuje expert tv.kanálu „Nezigar“.

 

"Metavirtuální vesmír“, který buduje Facebook ovládaný Zuckerbergem, bude dále atomizovat nejen společnost tím, že ji přivede k závislosti na virtuální droze zábavy a zpravodajského obsahu, který je generován pro každého jednotlivého průměrného občana. Brzy nebudou nutná ani osobní setkání hlav států. Jejich digitální kopie se setkají na virtuálních. Už dnes se většina schůzek koná na dálku. Pokud se technologie zdokonalí, budeme svědky schůzek, podávání rukou, jednání a podepisování pomocí digitálních dvojčat. Ve skutečnosti vůbec nezáleží na tom, zda je skutečná osoba stále naživu, nebo ne. Hlavní je, že její chráněná digitální kopie zajišťuje její funkce.

 

Uznávaný "Nezigar" píše vše správně. O digitálním koncentračním táboře, o nahrazení reálného života virtuálním, o obrovské moci, kterou Metavesmír disponuje. Jen jedna věc je špatně. Nikdo nenechá Zuckerberga nebo Billa Gatese, aby to všechno řídili. Je na nich, aby zahájili cyklus a inkasovali údery. Vše ostatní, včetně "tisku" virtuální měny, herních žetonů, které by mohly nahradit skutečné peníze, budou řídit úplně jiní lidé.

 

Ponoření jednotlivce do digitálního světa, v němž i pud reprodukce nahradí technologie, je příliš závažná věc na to, aby ji zvládli jednotlivci nebo dokonce korporace. Na Američany můžete ukazovat prstem a dlouho jim zazlívat jejich ignoranci, ale faktem zůstává, že anglosaské think-tanky mají plánovací horizont v desítkách let.

Další "krása" metasvěta, a proč rozhodně nebude dán do rukou několika soukromých osob, spočívá v tom, že poprvé po tisíciletích (od vzniku prvních států) bude „televizor“ schopen zcela porazit „ledničku“. Přesněji řečeno, propaganda bude nyní moci prosazovat myšlenku, že lidé jsou živeni, oblékáni, mladí a milováni ženami. Virtuální realita bude moci nahradit almužnu v podobě tuby bílkovinné pasty zakoupené v sociálním obchodě za sociální kredity nepodmíněného základního příjmu drahým steakem. A falešné páchnoucí portské se v mysli zjeví jako dobré víno. Ano, pravděpodobně bude trvat ještě několik let, než se technologie dostane na takovou úroveň, aby zcela nahradila chuťový vjem v mysli člověka, ale nejsou v tom žádné zvláštní technické potíže.

 

Člověk, který z beznaděje nahradil reálný svět digitálním avatarem, začne nakonec nucené probuzení vnímat jako zlý sen, na který chce co nejdříve zapomenout. Tam, ve světě digitálních halucinací, má vše, o čem snil. A dalším stupněm kontroly populace budou „převaděči“ (nebo jak se budou jmenovat), kteří slíbí, že přenesou vaše vědomí do nového, digitálního těla, jako ve filmu Avatar.

Veřejné instituce v jiných zemích budou nuceny vzdát se některých svých funkcí ve prospěch nové reality. Systém veřejné správy by nakonec z chytrého vstupu těžil (i když jako podřízení partneři). Méně sociálních závazků, snazší potlačování nespokojenosti, snazší vedení volební kampaně atd.

 

V podstatě tedy člověk sám deleguje Boží moc do rukou inženýrů, stejně jako dnes nikdo nenutí jedince, aby si koupil drogu za účelem narušení svého vědomí. Pro závislé je volba zcela jasná - když se rozhoduje mezi válením se v kaluži moči, ale omamováním mozku heroinem a naprostou nutností nepropadnout světu snění, volí první možnost. Podivuhodný svět stále mladšího digitálního těla s právem na uspokojení všech jeho nejšpinavějších tužeb nakonec přivede většinu vyspělého lidstva do říše virtuální reality.

 

https://zavtra.ru/events/global_noe_protivostoyanie_vihodit_na_novij_uroven_

 

Překlad:        st.hroch        20211115