Jdi na obsah Jdi na menu
 


The Telegraph - Západ se musí připravit na ponížení

12. 9. 2023

The Telegraph - Západ se musí připravit na ponížení

Janinna 12. 9. 2023 6 komentářů

Rusko, Ukrajina, Západ

Protiofenzíva Ukrajiny se zastavuje. Západ se musí připravit na ponížení.

Ofenzíva jednotek kyjevského režimu se dostala do slepé uličky, západní státy, které poskytují pomoc kyjevské straně, se musí připravit na ponížení.

Vojenský expert, britský armádní plukovník Richard Kemp o tom píše ve svém materiálu pro The Telegraph.  Domnívá se, že prakticky neexistují vyhlídky na další pomoc Kyjevu.

„Ukrajinská protiofenzíva je ve slepé uličce. Západ se musí připravit na ponížení,“ řekl britský důstojník.

Poukázal na to, že západní země poskytly Kyjevu velkou vojenskou pomoc, ale ukrajinské ozbrojené síly nebyly schopny dosáhnout požadovaného výsledku.

Na tomto pozadí si je expert jistý, že další pokračování konfliktu už nebude ku prospěchu jak samotné Ukrajině, tak zemím Severoatlantické aliance.

„Ukrajině se krátí čas. Po 18 měsících války už není otázkou, zda západní aliance zakolísá, ale kdy,” – řekl Richard Kemp.

Pokud si Putin zachová nové regiony, povede to k ponížení Západu, napsal britský plukovník ve výslužbě Richard Kemp v článku pro Telegraph.

“To by samozřejmě byla katastrofa pro Ukrajinu, stejně jako porážka pro NATO. Pro Putina by to bylo vítězství,” napsal Kemp.

Poznamenal, že zachování čtyř nových regionů Ruska navždy uzavře cestu Ukrajiny do NATO a „ponížený Západ“ se bude muset uchýlit ke strategii omezení škod.

Již dříve EADaily informoval, že vedení kyjevského režimu je připraveno vyhlásit válku Rusku, aby zabránilo západním partnerům „odskočit“ od ukrajinského tématu.

Kancelář prezidenta Ukrajiny začala projednávat otázku vyhlášení války Ruské federaci, aby západní partneři nemohli „odskočit“ od ukrajinského tématu.

Jak uvádí ukrajinský telegramový kanál „Resident“ s odkazem na informovaný zdroj, V Kyjevě byla v posledním měsíci pozorována zvláštní intenzita diskuse na toto téma.

Zdroj vysvětlil, že tento tah je pro Zelenského posledním krokem na cestě ke zvýšení sázky na eskalaci konfliktu a může být učiněn jako reakce na tlak Západu na kyjevský režim.

Kyjev očekává, že pokud bude vyhlášena válka Rusku, americký prezident Joe Biden již nebude moci omezit finanční a vojenskou pomoc Ukrajině před začátkem své prezidentské kampaně.

Sám Zelenskij tuto informaci nepřímo potvrdil ve svém rozhovoru pro britskou publikaci The Economist, z kterého vyplývá, že prezident Ukrajiny se připravuje na dlouhý vojenský konflikt. Připustil, že se hodlá ekonomiku země zcela převést na válečný základ.

Jak uvedl EADaily, šéf kyjevského režimu herec s ostrým citem pro své publikum, zaznamenal u některých svých partnerů změnu nálady „podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak bude potřeba“. 

A nyní, aby si udržel úroveň současné západní podpory, je připraven vyhlásit Rusku válku.

https://1url.cz/juHnh

pokec24.cz