Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trikolora - Vládnou nám političtí a kulturní barbaři

20. 8. 2023

Trikolora - Vládnou nám političtí a kulturní barbaři

politika

 

Trikolora vydala prohlášení ohledně zrušení koncertu světově uznávané operní pěvkyně Anny Netrebko, který se měl konat v Praze. Vládu rozhodně strana nešetřila a navíc ji nařkla z porušování zákonů i Listiny základních práv a svobod.

Trikolora: Vládnou nám političtí a kulturní barbaři

Zuzana Majerová (Trikolóra)

19. srpna 2023 - 07:30

 

„Politikům pětikoalice evidentně nestačila mezinárodní ostuda, kterou utržili, když "statečně“ nevpustili do České republiky ruskou tenistku. A tak nyní na minulou ostudu navazují další ostudou, když zařídili zrušení koncertu ruské operní pěvkyně s rakouským občanstvím Anny Netrebko.

 

Již ve svém stanovisku k tenistkám jsme citovali z Ústavy České republiky a na základě toho konstatovali:

Jestliže vláda či kdokoli jiný předvádí své válečnické svaly na tenistkách, operní pěvkyni či komkoli jiném, a to jen proto, že má nějakou národnost, je to nejenom hloupé, směšné, zbabělé a trapné, ale je to také v rozporu s Listinou základních práv a svobod, jež je součástí Ústavy České republiky.

 

 

A tak se ptáme: Političtí a kulturní barbaři, kam až ve svém fanatismu, nenávisti a lokajství hodláte zajít? Jsou vám inspirací ty nejpokleslejší totalitní režimy či snad norimberské zákony?

 

Psali jsme:

Petr Hampl: Lekce z logiky o Ondřeji Neffovi a kolaborantech

 

Opakujeme: Vláda, která porušuje zákony, ba dokonce ústavu, je pro ostudu, a protože se zcela zpronevěřila svému poslání a svým povinnostem, nemá právo na existenci.

 

Barbaři, mějte na paměti, že nic netrvá věčně. Svobodomyslní občané vám vystaví účet," stojí v prohlášení Trikolory.

 

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/trikolora-vladnou-nam-politicti-a-kulturni-barbari/