Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turecko má rádo vrtání….

16. 7. 2020

Turecko má rádo vrtání….

Turecká vláda oznámila, že tuto sobotu začne průzkumné vrtání v kyperských vodách, za účelem krádeže tamních ložisek plynu. Reakce Evropy byla do této doby malá až nulová, NATO stojí neochvějně za Tureckem, tak co by nevrtali… Na podzim plánují vrtání jihovýchodně od Kréty. Víceméně zřejmě v Ankaře počítají s tím, že jim to opět projde a Řecko bude nuceno sklonit hlavu, protože ta je ve smyčce německých bank. A Německo si s Tureckem rozumí velmi dobře. A nikdy nepřipustí na úrovni EU opravdu účinné sankce, které by mohly skutečně poškodit tureckou ekonomiku, ve které je silně zastoupen německý kapitál.

Vrtání do mořského dna v cizích výsostných vodách však Turecku nestačí. Poté, co „rozvrtalo“ Sýrii a Irák, kde v obou zemích pokračuje v genocidě Kurdů, poté, co výrazně přitlačilo na eskalaci konfliktu v Libyi, obrátilo svou pozornost na Kavkaz. Konkrétně ke sporu Arménie a Ázerbajdžánu o Náhorní Karabach, kde se znovu rozhořely boje.

Ázerbajdžánské armádní vozidlo údajně v neděli 12. 7.narušilo prostor na sporném území Náhorního Karabachu a bylo odraženo. Poté začalo ázerbajdžánské dělostřelectvo bombardovat pozice arménské armády. Od té doby je hlášeno nejméně 18 mrtvých vojáků na obou stranách.

Rusko se nabízí jako mediátor sporu, protože má s oběma zeměmi dobré vztahy. Je ale jasné, že za rozdmýcháním sporu je Turecko, které „neochvějně stojí za svými bratry v Ázerbajdžánu.“. Davy lidí na ulicích v Baku požadovaly ve středu večer vyhlášení války Arménii.

Po provokacích vůči Řecku a Kypru, vydírání Evropy vlastnoručně vyrobenými uprchlíky, podpoře nelegitimní, i když mezinárodně (EU a USA) uznávané vlády v Tripolisu, po kolonializaci syrských území v Afrínu, Rojavě, Idlíbu a Jarablu je tedy na řadě Kavkaz coby budoucí součást novoosmanské říše. A první na řadě jsou opět Arméni…

Vídeň si zatím může oddechnout. Zatím

 

Vydáno: 16.7.2020  v  17.50   Autor: MUDr. Ivan David Europoslanec SPD  

nwoo.org

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář