Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z hodnot nám zbylo bodláčí…

11. 3. 2022

Z hodnot nám zbylo bodláčí…

Marek Řezanka

 

Jak rozvíjí se etika?

Až z toho silně mrazí.

Práva se vůbec netýká,

etičtí jsou i vrazi.

Prý držet basu postačí:

Jsi proti? Tak seď v base.

Z hodnot nám zbylo bodláčí,

co nechce ani prase…

 

 Namluveno: http://www.muamarek.cz/files/mp3/z-hodnot-bodlaci.mp3.

 

 

 Vláda Petra Fialy, kterou rostoucí cena benzinu nechává v bohorovném klidu, považuje za palčivé problémy, které jsou hodny rázných řešení, zcela něco jiného.

 Přispěchala s návrhem na novou funkci, a to zmocněnce pro oblast médií a dezinformací.

 Pokud by si snad někdo myslil, že tento člověk bude univerzálně odhalovat válečnou propagandu všech médií a politiků, se zlou by se potázal.

 Má jít o kohokoli, kdo dohlédne na to, aby se podchytilo vše, co se neslučuje s oficiální propagandou, i kdyby měl líté boje svést se samotnou pravdou a holými fakty.

 Pokud někdo bude šířit zprávu, že český bankovní sektor je nestabilní, může čelit žalobě za spáchání trestného činu.

 

 V této souvislosti přemýšlím, co se stane člověku, jenž klidně z pozice politika či novináře tvrdí, že Česká republika je ve válce s Ruskem? Pro pana Štětinu, který je v ní podle svých slov od roku 2015 (navíc jako nepokrytý sympatizant praporu Azov) – a jemu podobné – je nutno dodat, že zatím Petr Fiala Rusku válku nevyhlásil, třebaže na tom jeho tým (aspoň co se týká verbálních projevů) usilovně pracuje.

 Pokud se Česká republika, aniž se nachází ve válečném stavu, vydala cestou tvrdé cenzury (vypnutí opozičních webů s názory, jež jsou oficiálně v nemilosti), nemůže se jakkoli ohánět bojem za svobodu slova a demokracii.

 

 Jenom přemýšlím, co bude výsledkem politiky, jejímiž pilíři jsou kromě cenzury mohutná asociální politika vůči vlastnímu obyvatelstvu a diletantství v oblasti ekonomiky.