Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z výrobní linky v Texasu sjíždí jedna mini-atomová bomba za druhou…

3. 7. 2019

Trumpova zahraniční politika představuje konfrontaci s Ruskem a Čínou, jadernými mocnostmi, které by mohly skončit jadernou válkou.

 

Důkazem toho jsou nejen ekonomické sankce, obchodní války, démonizace, provokace, zákazy a vojenské jednotky NATO v blízkosti hranic s Ruskem a Čínou, ale také nejnovější vypovězení smlouvy INF 1987, shrnuje von Freeman na blogu Schall und Rauch.

Není to stále důkaz? Americký Národní úřad jaderné bezpečnosti (dříve Komise pro atomovou energii), oznámil, že nová generace strategických jaderných zbraní se bude vyrábět v továrně Pantex v Texasu. Tato hlavice, označená jako W76-2, je určena pro instalaci na raketu Trident pro podvodní útoky, raketa má dosah více než 10 000 kilometrů. Do září bude velké množství těchto hlavic dodáno americkému námořnictvu. Co dělá tuto mini-atomovou bombu zvláštní, je mnohem menší destruktivní síla než předchozí jaderné hlavice. Místo ničivé síly 100 kilotun TNT, jak bylo dříve nainstalováno v raketách Trident, má tato hlavice „jen“ pět kilotun, asi třetina síly bomby svržené na Hirošimu.

Ale právě toto snížení ničivé síly může tuto nukleární zbraň činit nejnebezpečnější, jaká kdy byla vyrobena. Splňuje tedy snahu Trumpova režimu o "pružnost" v jaderné válce. Není určena k tomu, aby odradila jinou zemi spouštějící své jaderné zbraně, je určena pro skutečné použití. To je zbraň, která předtím použití bylo "nemyslitelné", tak je představitelné.

Myšlenka "omezené jaderné války" byla vždy přáními válečníků z Washingtonu. Jak ukazuje historie, byl to cíl imperialistů a je stále více a více, Rusko musí být zničeno. Čína jako vznikající síla byla nově přidána jako cíl. Washington chce ovládnout svět sám a bez konkurentů ... nebo těch, kteří mají skutečnou moc.

Po 2.světové válce, zejména po svržení dvou atomových bomb na Japonsko dne 6. srpna a 9. v roce 1945, byly USA jadernou velmocí a chtěly toho využít proti Sovětskému Svazu, dříve spojenci, nyní úhlavnímu nepříteli. Jak USA, tak SSSR využívaly poznatky německých jaderných vědců, kteří učinili během války dva úspěšné menší atomové výbuchy. 25. prosince 1946 se poprvé objevil první experimentální jaderný reaktor F1 na okraji Moskvy.

Stalin chtěl bombu co nejrychleji, bez ohledu na to, co by to stálo dohonit s Američany. První sovětská jaderná zbraň RDS-1 byla odpálena dne 29. srpna 1949 v 7 hodin místního času v Semipalatinsku v kazašské SSR. Ale již v roce 1948, během berlínské krize, byl poprvé „použit“ odrazující účinek atomové bomby.

Moskva věděla, že Američané shodili bez zábran a bez vojenské nutnosti dvě atomové bomby na Japonsko, zabili tak více než půl milionu většinou civilistů atomovým výbuchem a dvě velká města srovnala se zemí. Nebezpečí bylo a stále existuje i dnes, že to USA udělají znovu! To byl počáteční signál pro závod v oblasti jaderných zbraní v nadcházejících desetiletích. Představa vzájemného zničení poněkud omezila agresivitu Washingtonu. Přestože generálové Pentagonu opakovaně navrhovali použití jaderných bomb během korejské války a války ve Vietnamu, protože tyto války nebylo možné "konvenčními" zbraněmi vyhrát.

Nezapomeňte, že v říjnu 1962 došlo k tzv. Kubánské krizi. Co západní historiografie a politici a média neříkají, že v Turecku byly umístěny americké jaderné rakety na prahu Sovětského svazu, a to donutilo Moskvu k pokusu umístit jaderné rakety na Kubu. Bylo nám oznámeno, že "špatní Rusové" umístili jaderné střely jednostranně a bez důvodu na Kubě. Sovětské vedení reagovalo pouze na rozmístění amerických raket středního doletu na základně NATO v Turecku a rozhodlo rozmístit sovětské rakety středního doletu na Kubě.

To byl první konflikt, který hrozil jadernou válkou, oba státy pak stáhly své rakety z Turecka a Kuby. Později prezidenti USA prokázali "dobrou vůli" a uzavřeli smlouvu o odzbrojení se SSSR.

Tato 70letá inhibice obou jaderných supervelmocí nepochybně zachránila planetu. Nyní jednostranné vypovězení smlouvy INF Donaldem Trumpem a následně Vladimirem Putinem svět opět přiblížilo k jaderné apokalypse.

A nyní Američané začali produkovat mini-atomové bomby.

Bývalý americký ministr zahraničí George Shultz, který byl v kabinetu prezidenta Ronalda Reagana, řekl o malých jaderných zbraní: „Jaderná zbraň je jaderná zbraň i když je malá. Myslím, že jaderné zbraně jsou jaderné zbraně a musíme namalovat hranici. "

Tento pohled byl ve Washingtonu zcela opuštěn a agresivita je hnací silou celé zahraniční politiky, s Ruskem a Čínou především. S mini-atomovou bombou je jaderná válka "proveditelná", což znamená, že W76-2 namontovaná na Tridentu by mohla konečně normalizovat používání jaderných bomby.

V reakci na ukončení smlouvy INF Trumpem prezident Putin uvedl následující: „Američtí partneři uvedli, že pozastaví svou účast na Smlouvě, vydáme se také tou cestou ...“ Navíc Putin oznámil vývoj nových raket středního dosahu v reakci na podobné projekty Washingtonu. Moskva se nezúčastní "nového nákladného závodu ve zbrojení", řekl. V Evropě nebo jinde umístíme rakety krátkého a středního doletu, pouze kdyby to udělaly i USA.

Jinými slovy, Evropa bude budoucím bojovým prostorem a zejména Německo. Rusko se zaměří na všechny vojenské základny a velitelská střediska Američanů v Německu, je jich tam asi 50 a sklad plný nukleárních zbraní.

A co spolková vláda v Berlíně? Místo toho, aby poslala Američany do „pr...le“ a odsoudila ukončení odzbrojovací smlouvy INF, Merkelová na tom hledá to dobré. Otočila fakta a říká: "Rusko porušilo smlouvu INF". A co dělají spící ovce v Německu? Místo toho, aby statisíce lidí vyšlo do ulic a protestovalo proti americké válečné politice, sedí na svých líných zadcích ….

(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář